Veniturile "Wienerberger" în România au scăzut uşor anul trecut

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 24 februarie 2011

Producătorul austriac de materiale de construcţii Wienerberger a înregistrat anul trecut în România venituri de 34,8 milioane euro, în scădere uşoară de la 36,3 milioane euro în 2009, din cauza condiţiilor economice dificile şi a reducerii semnificative a preţurilor de pe piaţă. Operaţiunile din România au generat, în ultimii doi ani, 2% din veniturile totale ale grupului, care au coborât de la 1,81 miliarde euro în 2009 la 1,74 miliarde euro anul trecut, potrivit raportărilor Wienerberger.

"România s-a confruntat din nou, în 2010, cu o datorie externă ridicată şi un deficit comercial mare. Incertitudinea consumatorilor şi disponibilitatea limitată a creditului au condus la o nouă scădere, de aproape 20%, a construcţiilor rezidenţiale private. Wienerberger a avut performanţe mai bune decât piaţa, dar a înregistrat profit în scădere din cauza unei reduceri semnificative a preţurilor faţă de anul anterior", se arată într-un raport prezentat de compania austriacă, citat de Mediafax.

Potrivit Wienerberger, evoluţia pieţei româneşti este greu de estimat în condiţiile actuale, însă anticipează că dificultăţile vor persista în acest an. Totuşi, pe termen mediu, Wienerberger se aşteaptă ca piaţa construcţiilor rezidenţiale să recupereze.

Wienerberger operează în România din anul 1998 şi deţine, prin compania Wienerberger - Sisteme de Cărămizi, trei fabrici, la Gura Ocniţei (Dâmboviţa), la Sibiu şi la Triţenii de Jos (Cluj). La Sibiu sunt produse şi ţigle din beton şi ceramică pentru acoperişuri, prin alte două companii la care grupul deţine participaţii, Bramac şi Tondach.

Totodată, grupul austriac este prezent în România şi prin compania Semmelrock, specializată în producţia de pavele din beton, care a deschis în 2006 o unitate de producţie la Bolintin-Vale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb