Viasat, noul acţionar al Cefin Systems România

L.B.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 2 iulie 2015

Viasat, noul acţionar al Cefin Systems România

Marco Petrone: "Pentru 2015, preconizăm atingerea cifrei de afaceri de 55 milioane de euro" Massimo Getto: "Credem în potenţialul pieţei româneşti"

Viasat Group Italia, grup ce activează pe piaţă în domeniul serviciilor telematice pentru managementul flotelor auto, a achiziţionat recent aproximativ 55% din pachetul majoritar de acţiuni de la Cefin Systems România, un nume recunoscut pe piaţa autohtonă în domeniul produselor de monitorizare bazate pe tehnologia GPS.

Achiziţionarea Cefin Systems este prima etapă a actualului proiect de dezvoltare a Viasat, pentru care se va investi între 10 şi 15 milioane de euro în următorii trei ani, în vederea extinderii grupului în Europa de Est, potrivit unui comunicat de presă.

Referitor la achiziţie, Directorul General al Cefin Systems România, Cati Mocanu, a subliniat: "După aproape 10 ani de colaborare, Cefin Systems a devenit membru al Viasat. Acest parteneriat deschide noi oportunităţi pe piaţa românească de telematică, în special pentru soluţiile GPS adresate firmelor de asigurări".

Doamna Mocanu a spus: "Vrem să creăm un produs inovativ bazat pe tehnologia GPS,dar special gândit pentru firmele de asigurări auto. Dorim să venim cu o soluţie viabilă pentru tot ce înseamnă industria asigurărilor care nu se află într-o situaţie foarte bună. Beneficiem de experienţa în materie a partenerilor noştri de la Viasat. Este o direcţie pe care ne vom axa în forţă pe viitor şi sperăm ca produsul nostru să intre pe piaţa asigurărilor din România înainte de 2017 ".

Marco Petrone, Director Dezvoltare Internaţională Corporate şi CEO al noii filiale din România a declarat: "Începând cu 2013, exporturile Viasat Group s-au triplat,iar veniturile totale au crescut de la 39 milioane de euro, la 45 milioane de euro în 2014. Prognozele pentru 2015 anticipează atingerea cifrei de afaceri de 55 milioane de euro până la sfârşitul anului. Dezvoltarea în Europa de Est va continua planul nostru de extindere".

Massimo Getto, Vicepreşedinte Viasat Group, a afirmat: "Piaţa din România este un segment care promite. Strategia noastră, atunci când investim pe pieţe străine, este să abordăm exclusiv societăţi care au un management puternic la nivel local şi care sunt capabile să se dezvolte. În România colaborăm cu Cefin Systems de foarte mulţi ani, iar acest lucru a făcut ca procesul de achiziţie să decurgă mult mai uşor".

Potrivit lui Massimo Getto, "grupul are 400 de persoane angajate şi nu are cele mai reduse preţuri de pe piaţă, dar oferă încredere".

Achiziţia pachetului de acţiuni de către Viasat Group Italia de la Cefin Systems România a fost gestionată de Nash Advisory, companie care a coordonat acţiuni similare în numele Viasat şi în Spania şi Regatul Unit, anunţă comunicatul de presă.

"Cea mai recentă investiţie a noastră demonstrează ambiţia Viasat de a se poziţiona în Global Top 10 al companiilor de telematică, cu peste 500 000 de contracte de servicii", precizează la rândul său Domenico Petrone, Preşedintele Viasat.

Internaţionalizarea Viasat Group este un proces continuu. A început în 2013, odată cu crearea Viasat Servicios Telemáticos în Spania şi a continuat în 2014 cu achiziţionarea a 70% din Enigma Vehicle Systems Limited, lider pe piaţa telematică din Marea Britanie, potrivit comunicatului de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb