VICEPREŞEDINTELE PNL, CRIN ANTONESCU: "Candidez la preşedinţia ţării şi a partidului dacă voi fi susţinut"

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 30 ianuarie 2009

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu susţine că viitorul candidat la prezidenţiale trebuie să fie preşedintele partidului.

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu susţine că viitorul candidat la prezidenţiale trebuie să fie preşedintele partidului.

Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, că intenţionează să candideze pentru funcţia de şef al statului dar şi pentru cea de preşedinte al liberalilor, dacă va avea susţinerea "unei mari majorităţi a colegilor din PNL".

Potrivit lui Crin Antonescu, liberalii trebuie să se decidă, în cel mai scurt timp, dacă "doresc să meargă mai departe tot cu Tăriceanu preşedinte sau dacă vor să facă o schimbare".

Vicepreşedintele PNL a explicat: "Din motive politice şi electorale evidente, consider că preşedintele PNL şi candidatul liberal pentru Preşedinţia României trebuie să fie aceeaşi persoană. În măsura în care o majoritate mare din PNL va considera că eu sunt cea mai bună variantă, eu nu mă voi opune. Nu este vorba aici de niciun fel de ezitări sau de dubii din partea mea".

Liberalul a ţinut să precizeze că încă nu deţine suficiente "probe" ale susţinerii colegilor din ţară, ceea ce îl determină să nu îşi prezinte deocamdată, în mod oficial, candidatura în interiorul PNL, potrivit Agerpres.

Crin Antonescu s-a referit şi la propunerea preşedintelui filialei ieşene a PNL, Relu Fenechiu, care doreşte ca actualul lider al partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, să intre, alături de Crin Antonescu, într-o campanie la nivelul întregii ţări, astfel încât fiecare filială judeţeană a PNL să desemneze pe unul dintre cei doi drept candidatul liberal pentru Preşedinţia României. Vicepreşedintele PNL a declarat că miza mare pentru prezidenţiale îl face să nu aibă "nicio reţinere" în privinţa propunerii amintite.

Crin Antonescu a declarat: "Este o modalitate de consultare a filialelor foarte modernă şi democrată. Este adevărat că este mai puţin utilizată la noi, însă eu cred că se poate mula şi pe politica noastră. Miza pentru prezidenţiale este mare, aşa că merită tot efortul. Trebuie, însă, să fac o precizare: această campanie trebuie făcută într-un calendar extrem de strict, pe parcursul unei luni".

Vicepreşedintele PNL a explicat că, în cazul în care liberalii vor decide în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului, programată pentru 3 februarie, convocarea unui Congres extraordinar pentru jumătatea lunii martie, "ar fi o perioadă propice pentru organizarea acestei campanii naţionale".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb