Vicepreşedintele SUA, aşteptat vineri la Bucureşti

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 9 martie 2022

Kamala Harris, vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii; Credit foto: Gage Skidmore

Kamala Harris, vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii; Credit foto: Gage Skidmore

Kamala Harris, vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, este aşteptată vineri în ţara noastră, conform anunţului făcut, ieri, de Administraţia Prezidenţială de la Palatul Cotroceni.

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, o va primi vineri, 11 martie 2022, la Palatul Cotroceni, pentru consultări politice pe vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, care se va afla în vizită oficială în România. Prezenţa vicepreşedintelui Kamala Harris în România reconfirmă soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral şi angajamentul ferm al Statelor Unite de a susţine securitatea României şi a aliaţilor NATO de pe Flancul Estic, reflectând, totodată, aprecierea Administraţiei americane pentru abordarea responsabilă şi implicată a ţării noastre în contextul ameninţărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federaţiei Ruse, precum şi în gestionarea fluxurilor de refugiaţi de la graniţe şi acordarea de asistenţă umanitară", a transmis Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, întâlnirea dintre Harris şi Iohannis "se înscrie în cadrul eforturilor aliate şi transatlantice de coordonare strânsă în vederea gestionării situaţiei de securitate", în contextul recentului război de agresiune iniţiat de Rusia împotriva Ucrainei.

Kamala Harris efectuează, în perioada 9-11 martie vizite oficiale în Polonia şi România, state în care va transmite un mesaj de solidaritate cu aliaţii de pe flancul estic, conform anunţului făcut de Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Vicepreşedintele SUA vine în cele două state de pe Flancul estic al NATO pentru a demonstra sprijinul administraţiei de la Washington pentru România şi Polonia.

"Kamala Harris va discuta despre ajutorul pe care îl acordăm poporului ucrainean. Faptul că va fi acolo cred că transmite un mesaj puternic. Vicepreşedintele SUA se va întâlni cu mulţi dintre partenerii noştri de pe flancul estic, aliaţi NATO, şi va transmite angajamentul nostru de a lucra în perfectă sincronizare cu ei şi de a continua să le sprijinim eforturile din regiune", a declarat Jen Psaki.

Amintim că Administraţia Prezidenţială de la Casa Albă a confirmat vineri, 4 martie, această vizită într-un comunicat în care spunea că întâlnirile Kamalei Harris se vor concentra inclusiv pe felul în care Statele Unite pot sprijini vecinii Ucrainei în condiţiile în care aceştia primesc şi ajută refugiaţii care fug de violenţe. "Vizita sa va demonstra puterea şi unitatea alianţei NATO şi sprijinul Statelore Unite pentru aliaţii de pe flancul estic al NATO în faţa agresiunii ruse. Va sublinia, de asemenea, eforturile noastre colective pentru sprijinirea poporului ucrainean. În timpul întâlnirilor sale cu liderii polonezi şi români, vicepreşedinta va consolida coordonarea noastră strânsă ca răspuns la invazia rusească neprovocată şi nejustificată", a menţionat Casa Albă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Tucker Carlson: Kamala Harris vine la București să transforme Catastrofa în Dezastru

    Dacă vrei să nu fie violată granița dintre două țări, poate că nu o trimiți pe Kamala Harris. Kamala Harris crede că granițele sunt rasiste, sau cam așa ceva, deci, evident, îi este destul de greu să le protejeze. 

    Desigur, „trebuie împreună să lucrăm împreună” pentru a vedea încotro ne îndreptăm împreună. 

    Dacă ai luat „peyote” (un mic cactus cu efecte halucinogene – n.tr.), înțelegi ce vrea să spună. Altminteri, ești derutat. 

    „E momentul să facem ceea ce facem, iar acel moment este în fiecare zi...” 

    Parcă e un poem, dar unul naiv, imposibil de analizat. 

    Când Kamala Harris vorbește, ai senzația fie că ești prea prost, fie că ești prea inteligent pentru a înțelege ce spune. Însă, după câteva propoziții, te hotărăști categoric pentru varianta a doua. 

    1. Comentariul tau nu are legatura cu articolul...e doar o opinie despre opiniile si limbajul doamnei vicepresedinte.

    Kamala Harris desfășoară în perioada 9-11 Martie o vizită în Polonia. Ăsta este adevărul și adevărată știre. Pe urmă, vineri 11 Martie, în drum spre casă, se oprește și în România să verifice dacă ne-am făcut temele și eventual, după caz, primim o mustrare sau o bomboană. În schimbul a multe milioane de dolari, bineînțeles. Spuneți fraților pe românește, vine una să ne verifice dacă avem unghiile tăiate și uniforma curată.

    trotinetistii rasi pe glezne o vor ovationa

    1. Trompetistii rusi pe creier o vor denazifica.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb