Victor Negrescu: "Aderarea României la spaţiul Schengen este un drept"

I.A.
Politică / 26 aprilie 2023

Victor Negrescu: "Aderarea României la spaţiul Schengen este un drept"

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a precizat că legătură pe care o face ministrul de Interne austriac Gerhard Karner cu problemele din spaţiul Schengen sau cu incapacitatea lor de a gestiona fenomenul migraţional, nu are nimic de-a face cu România care nu este responsabilă pentru aceste lucruri, potrivit news.ro.

Victor Negrescu a scris astăzi pe Facebook: "Aderarea României la spaţiul Schengen este un drept. Ţara noastră respectă de mulţi ani toate criteriile, şi-a îndeplinit toate obligaţiile şi nu are de ce să îşi negocieze principiile. Legătura pe care o face ministrul de interne de dreapta din Austria cu problemele din spaţiul Schengen sau cu incapacitatea lor de a gestiona fenomenul migraţional, nu are nimic de-a face cu România care nu este responsabilă pentru aceste lucruri, fiind în afara zonei de liberă circulaţie".

Eurodeputatul PSD a mai precizat că "faptul că, în decembrie, guvernul de dreapta din Austria a votat pentru Croaţia şi împotriva României, arată lipsa de coerenţă".

Negrescu a completat: "Adevărul este altul. Dreapta europeană, cu lideri precum cei din Austria, a politizat subiectul Schengen şi instrumentalizează migraţia pentru voturi. Aşa cred ei că vor câştiga alegerile, deşi eşecul politic al dreptei de a livra bunăstare, nu poate fi compensat cu o retorică populistă. La nivel european, dreapta se apropie tot mai mult de extrema dreapta, totul pentru putere. Sper ca liderii raţionali din familia popularilor europeni să pună stop acestui non-sens şi să sprijine cu adevărat aderarea României la spaţiul Schengen. Faptul că vizita de la Bucureşti a ministrului de interne nu aduce nicio perspectivă de aderare şi nici măcar includerea acestui punct la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne din iunie este îngrijorător şi riscă să conducă la o amânare pe termen nedefinit a aderării la zona de liberă circulaţie".

Lucian Bode l-a primit pe ministrul austriac de interne Gerhard Karner, el afirmând că această vizită dezgheaţă relaţiile bilaterale dintre România şi Austria, relaţii care s-au răcit la sfârşitul anului trecut. Ministrul de Interne a precizat că pe agendă se află subiectul deblocării aderării la Schengen. Ministrul de Interne austriac Gerhard Karner a declarat, întrebat dacă susţine aderarea Românie la spaţiul Schengen la următorul Consiliu JAI, că nu poate oferi o dată fixă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Lasa gargara asta ieftina, mai Negrescule, pt ca statele UE se impart in 2 categorii: state de mosieri si state de iobagi, iar tu faci parte din patura vatafilor pusi de Bruxelles in fruntea iobagilor mamaligari!

    1. Foarte constructiv mesajul dvs. Tocmai de aceea suntem un stat de iobagi. Alegem cum alegem și apoi aruncam cu noroi în mod internațional. Singuri ne tragem preșul de sub picioare, și apoi jelim pe la porți străine după ajutor dezinteresat.

      asa este uni nu inteleg ca trebuie sa tragem toti la caruta asta ,ROMANIAsi sa mai lasam caraiala si discordia mai ales cand ai cexa de dicutat cu europenii ca nuti convine de puterea actuala ai presa libera care ai poate taxa,si posibilitatea votului la 4 ani si sa nu ne mai plangem incontinu ca babele aceasta inseamna exercitiu democratic,sa nu credeti ca altii sunt mai pe roze, toti au nemyltumiri dar sunt foarte uniti cand sunt probleme nationale ,indiferent de tara noi ne cam dam in cap unii la altii si de asta asi bat joc altii de noi ,nu este nevoie nici de un natinalism absurd gen AUR dar nici mamaligi sa fim

    Pentru ca guvernul austriac stie precis ca a luat Petrom practic gratis. Poate tot cu santaj, asa ca stiu cum e terenul in politica si ca mai vor si alte active tot de aici. au tras tot ce se putea privind rutele gazului spre Europa, Viena e mare piata de vanzare gaz, inca importa masiv petrol brut din Rusia ( trebuie la petrochimia lor dupa ce a distrus o pe a noastra). Fair play nu intra in discutie aici!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb