Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, negociator-şef privind bugetul Uniunii Europene, afirmă că bugetul european propus este unul axat pe investiţii, în detrimentul austerităţii propuse de celelalte instituţii. "În astfel de momente trebuie să le arătăm cetăţenilor europeni că suntem alături de ei şi că putem face mai multe împreună", susţine el.
"Am intervenit astăzi în plenul Parlamentului European, în calitate de negociator-şef privind bugetul UE, pentru a susţine raportul şi rezoluţia privind bugetul Uniunii Europene pentru anul viitor", a arătat Victor Negrescu, marţi seară, într-o postare pe Facebook.
El a adăugat că, în ciuda unor negocieri dificile, una dintre priorităţile legislativului european este o creştere cu 110 milioane de euro pentru programele din domeniul sănătăţii.
"Pandemia COVID-19 s-a încheiat, dar nu putem ignora lecţiile învăţate. Putem face mai mult şi mai bine împreună în domeniul sănătăţii. Planul de combatere a cancerului, precum şi prevenţia bolilor cardiovasculare, îmbunătăţirea sănătăţii mintale sau ajutorarea pacienţilor care suferă de boli rare şi a copiilor care au nevoie de îngrijire medicală sunt doar câteva dintre lucrurile pentru care putem face mai mult împreună", a detaliat el.
Totodată, Negrescu a menţionat că, pe lângă respingerea tăierilor propuse de Consiliu, se solicită suplimentarea cu 70 de milioane de euro a programelor de tineret şi educaţie. "Erasmus a devenit un program care este accesat mai ales de elite, deoarece a devenit imposibil pentru studenţii şi profesioniştii noştri să aibă acces la mobilităţi odată cu creşterea costurilor de trai", a susţinut el.
De asemenea, o prioritate o reprezintă alocarea a 42 de milioane de euro în plus pentru a proteja cetăţenii împotriva efectelor dezastrelor naturale, inclusiv inundaţiile recente care au afectat Europa Centrală şi de Est.
"Avem nevoie de surse de finanţare noi. Parlamentul European are o abordare practică şi identifică sume suplimentare din fondurile disponibile", a punctat Negrescu.
El s-a referit şi la alocarea a 96 de milioane de euro suplimentare pentru fermieri şi agricultură: "Trebuie să ne asigurăm că cetăţenii noştri au acces la alimente de calitate, în timp ce fermierii noştri sunt plătiţi corect pentru munca lor. Zonele rurale, izolate şi montane au nevoie de o atenţie deosebită din partea Uniunii Europene. De exemplu, în frumosul meu judeţ Alba din România, chiar în Munţii Apuseni, oamenii încă se aşteaptă ca Europa să facă mai multe pentru ei".
Alte priorităţi sunt alocarea a 35 de milioane de euro pentru protecţia frontierelor şi sprijin pentru solicitanţii de azil, inclusiv pentru a finaliza integrarea deplină în spaţiul Schengen a României şi Bulgariei, acordarea de sprijin pentru infrastructura de transport şi energie prin creşterea fondurilor pentru Mecanismul pentru Interconectarea Europei sau suplimentarea fondurilor pentru a proteja natura şi biodiversitatea şi a sprijini lupta împotriva schimbărilor climatice, creşterea capacităţii noastre de a acţiona la nivel global prin majorarea fondurilor în acest sens, fie că vorbim de ajutor umanitar sau fondurile pentru Vecinătatea de Est şi cea Sudică, în special pentru Republica Moldova, care, acum, după recentul referendum, are nevoie de mai mult sprijin.
"Am propus un buget european axat pe investiţii, în detrimentul austerităţii propuse de celelalte instituţii. În astfel de momente trebuie să le arătăm cetăţenilor europeni că suntem alături de ei şi că putem face mai multe împreună", a argumentat Negrescu.
1. A mai propus, in campanie sa inscrie apartenenta n
(mesaj trimis de anonim în data de 23.10.2024, 07:57)
Si vedem consecintele apartenentei nato
in conflictualitatea fara sfarsit in zilele noastre. Acest domn nu serveste intereselor europenilor, e pionul altora care vor sa piloteze bugetul european in avantajul lor.
1.1. Asta explica ideea lui sa se inscrie aderarea la N (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.10.2024, 09:29)
Negrescu tintea sa urce pe valul asta militarist si sa fie varf de lance la cheltuielile militare ,de inarmare ...si in general in slujba acestor lobby uri care au distrus Europa in pofida tratatelor foarte limpezi ale inaintasilor uniunii europene ,care au interzis de facto finantarea razboaielor . Generatia actuala ,a manevrat si distorsionat aceste fundamente legale ca sa faca exact contra ideii progresiste de baza a UE : dezvoltare ,progres si drepturile omului prin evitarea razboaielor in Europa prin tratate si intelegerea mutuala a statelor .
Tot asa cum gen Balaceanu se oferea sa dea toata Dobroge altora ,aspirand si el la o pozitie in administrativul aliantei . Se pare ca ,vazand generozitatea lui Balaceanu ,ucrainenii au si trimis niste initiative si notificari la ministerul mediului ,nefacut publice deci nu stim ce contin ,ca acolo se asteapta predarea mandatului ,dupa alegeri.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.10.2024, 15:17)
De Rusia zici?
Nu ne intereseaza de penibilul si escrocul de Putin.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.10.2024, 16:52)
Nu exista binenteles in limba romana. Doar la Tiraspol.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.10.2024, 09:27)
plan de combatere a cancerului:
eliminati mancarea cancerigena si producatoare de diabet din magazine
eliminati poluarea
eliminati stresul, de ex psd ul ar putea sa nu mai ne dea inflatie, legislatie instabila, guvernarea prin ordonante de urgenta, bugetarii sa fie servitori publici, nu cum e la noi, publicul e servitorul bugetarului, hotii gen nordis, explozii gen caracal, sa nu mai streseze batranii prin azile ale groazei, drumuri proaste, spitalele mai bine sa n-ai nevoie, justitia contrafacuta, si nu in ultimul rand, sa nu ne mai streseze cu mariri de taxe tot odata la maxim 1 an.
Normal ca PSD ul nu propune austeritate ca altii ci "investitii". Pai din austeritate mulgi mai putin , din investitii in schimb, eheee.