VICTOR NEGRESCU:  Mesajul PSD - implementarea deciziei de la referendum, importantă

V.T.
Politică / 5 iunie 2019

Victor Negrescu (Sursa foto: Twitter)

Victor Negrescu (Sursa foto: Twitter)

Mesajul PSD este că, într-adevăr, este importantă implementarea a ceea ce s-a decis la referendumul din 26 mai, a declarat Victor Negrescu, consilier onorific al premierului, precizând că social-democraţii îşi doresc o discuţie mai largă şi rapidă despre ce înseamnă reforma Constituţiei.

"Pe agenda Biroului Permanent Naţional avem o discuţie despre discuţiile care vor avea loc la Cotroceni. În momentul de faţă, mesajul PSD este că, într-adevăr, considerăm că este important să implementăm ceea ce s-a decis la referendum. Dorim o discuţie mai largă despre ce înseamnă reforma Constituţiei, dar una rapidă. Credem, de asemenea, că PSD poate să contribuie într-o manieră constructivă la această dezbatere, avem o delegaţia deja gândită care va merge acolo cu acest mesaj constructiv. De fapt, acest mesaj constructiv a fost comunicat de către liderii partidului în ultima perioadă, inclusiv mesaj proeuropean, şi eu cred că în perioada următoare, inclusiv în Comitetul Executiv Naţional de vineri, urmează să discutăm foarte mult despre etapele următoare la nivelul partidului, această idee de reconstrucţie, poate de refondare a PSD", a spus Victor Negrescu, astăzi, înainte de şedinţa BPN al PSD, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, de asemenea, urmează să aibă loc o discuţie despre următoarele reuniuni în format lărgit ale partidului, inclusiv despre Congresul PSD.

"Sunt mai multe idei. Ideea pe care eu personal o susţin este să avem un congres în perioada următoare, poate chiar în toamnă, despre reclădirea ideologică a PSD şi lansarea candidaturii şi a candidatului pentru alegerile prezidenţiale, urmând ca ulterior să avem, poate după alegerile prezidenţiale, un congres în care să decidăm cine va conduce partidul mai departe. Cred că trebuie să profităm de aceste momente pentru a aduce în faţă, de ce nu, poate din reprezentanţii noştri din Parlament, să aducem în faţă şi oameni tineri care să arate că PSD este un partid al tuturor generaţiilor şi sper ca în perioada următoare să vedem aceşti noi oameni, noi colegi, care să vină în faţă şi să-şi prezinte opiniile", a menţionat Negrescu.

În opinia sa, subiectul Justiţie trebuie să fie unul care să fie discutat la nivelul Parlamentului printr-o largă consultare şi în acord cu Legea fundamentală şi prevederile europene.

Negrescu a punctat, în acelaşi context, că relaţia cu socialiştii europeni este extrem de importantă.

"PSD este membru al PES, reprezentanţii noştri din Parlamentul European, sper că toţi, vor fi membri ai grupului social-democrat din Parlamentul European, ne asumăm această identitate, şi eu cred că în iunie, la reuniunea care va avea loc la Bruxelles, se va lua o decizie fermă, că PSD este susţinut în această privinţă", a mai arătat Negrescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb