VICTOR PONTA:  "PSD şi Guvernul au greşit cu OUG 13"

Andreea Stoica
Politică / 21 februarie 2017

Victor Ponta

Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta a declarat, la un post de televiziune, că PSD şi guvernul au greşit pe mai multe planuri cu OUG 13.

În opinia sa, prima greşeală este de asumare, "faptul că au dat-o pe Iordache, că el a făcut-o singur, că ei nu ştiau, e o prostie pe care nu o cred nici votanţii PSD, nici eu". Ponta crede că Dragnea-Tăriceanu-Grindeanu trebuiau să iasă public şi să îşi asume proiectul, transmite Hotnews.

A doua greşeală ar consta în faptul că PSD nu a venit să facă o dezbatere publică axată pe abuzul în serviciu şi nu pe graţiere şi amnistie, pe "eliberarea hoţilor din puşcării".

Acesta a declarat: "Nu domnule, nu eliberăm hoţi, că nici eu nu vreau să eliberăm hoţii sau pe cei de peste 65 de ani. Trebuia să-i eliberăm pe cei asupra cărora s-a făcut un abuz".

A treia greşeală, spune Ponta, este legată chiar de conţinutul ordonanţei care nu rezolvă problema reală a abuzului în serviciu, reglementările sunt neclare şi mai e şi termenul de 10 zile pentru intrarea în vigoare.

Fostul premier apreciază: "Am citit şi eu Ordonanţa după ce a apărut în presă şi, va spun sincer, m-am mirat ce a fost în capul lor că nu se înţelegea nimic... Şi dacă rămânea în vigoare -cu tot respectul pentru cei care au protestat- nu se întâmpla mai nimic. Cum să spui că dai o ordonanţă de urgenţă, dar ea să între în vigoare peste 10 zile? Dacă pui 10 zile, înseamnă că nu-i urgenţă. Nu există urgenţă de 10 zile, urgenţă e de azi. Dacă e ceva ce arde, bine, dacă nu, las-o în Parlament. În plus de asta, nu s-a comunicat. Totul a fost o greşeală".

Ponta a adăugat: "Operaţiunea asta declanşată în ianuarie, cu ordonanţele, cu 13-14, zici că au scris-o ăilalţi. Mă uităm şi mă frecam la ochi. Nu vorbesc în numele PSD pentru că nici nu fac parte din conducerea PSD, nici n-am fost consultat în vreun fel despre decizii, nici n-am fost înştiinţat, le-am aflat ca şi dumneavoastră. Încerc să le înţeleg şi nu mi-e deloc indiferent ce se întâmplă".

Acesta apreciază: "Nu cred că guvernul actual mai poate să câştige vreo bătălie de convingere a oamenilor. Dar Parlamentul, da!".

Întrebat de către moderator dacă episodul acesta al OUG 13 nu seamănă cu "marţea neagră" când premier era Victor Ponta, acesta a respins comparaţia spunând că el a introdus legea în Parlament, dezbaterea s-a făcut acolo şi nu au urmat proteste.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pregatiri de lupte in interiorul PCR-ului?

    Mda, se pare ca nu doar Ponta a scos capul, ci si pana si Nastase. Un infractor cu ani grei de puscarie la activ, versus un plagiator cu un doctorat scris de altcineva in baza caruia a urcat in ierarhie, versus un condamnat penal cu o cercetare pentru abuz in curs.

    Acesta este capul PSD. Care se asociaza cu un alt partid condus de un cercetat penal pentru declaratii mincinoase. 

    Spre deosebire de partea adversa in deriva, condusa neoficial de un presedinte care a obtinut 6 case dintr-un salariu de profesor + castiguri din meditatii + salariul de primar. 

    Vai si amar ce clasa politica avem!

    Iar ca sa o contracareze, avem un DNA care a inceput sa ii cerceteze cu adevarat, doar ca si cu putin exces de zel in ceea ce ii priveste pe unii dintre cei cercetati, si cu o colaborare ciudata cu SRI. 

    Sa intelegem ca "datu pe sestache" a devinit sinonim cu datu pe Iordache? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb