Victorie zdrobitoare pentru Tudor Ciurezu şi echipa sa, la SIF Oltenia

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 aprilie 2017

Victorie zdrobitoare pentru Tudor Ciurezu şi echipa sa, la SIF Oltenia

Radu Hanga şi Ana Bobircă, nou intraţi în Consiliul SIF5

Cvorum record de 56,95%

----------

Actualizare 06:58 Tudor Ciurezu a fost ales ieri preşedintele Consiliului de Administraţie al SIF5 Oltenia şi va îndeplini şi funcţia de director general, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Cristian Buşu a fost ales vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie, urmând ca acesta să deţină şi funcţia de director general adjunct al societăţii.

Cei doi vor exercita atribuţiile funcţiilor numai după avizarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în calitatea de membri ai conducerii superioare, potrivit reglementărilor pieţei de capital.

(S.A.)

------------

Tudor Ciurezu, alături de alţi patru candidaţi din Consiliul de Administraţie al SIF5 Oltenia, au obţinut noi mandate de câte patru ani, în urma alegerilor derulate în Adunarea Generală de ieri.

Şedinţa a fost una tensionată, negocierile între acţionari având loc până în ultimul moment, potrivit mai multor surse prezente la AGA.

Numărătoarea cvorumului a părut să dureze foarte mult, unii acţionari făcând glume că se calculează cu abacul. Prezenţa de 56,95% a reprezentat un record pentru SIF Oltenia, iar candidaţii au trebuit să îşi refacă socotelile, căci pentru un loc în CA, fiecare avea nevoie de voturi cumulând deţineri de peste 28%, pentru a îşi asigura peste 50% din voturile prezente.

"Trădările au fost la ordinea zilei", ne-a spus un acţionar prezent la şedinţă.

Cu toate acestea, toate cele şapte locuri din CA s-au ocupat.

Acţionarii SIF Oltenia i-au ales pentru noul Consiliu de Administraţie pe actualii administratori Tudor Ciurezu (cu 92% din voturi), Anina Radu (56%), Cristian Buşu (70%), Nicolae Stoian (53%) şi Carmen Popa (51,65%), dar şi pe Radu Hanga (55,84%), director executiv Strategie Coordonare Grup Banca Transilvania, şi Ana Bobircă (53,97%), propusă de fondul de investiţii Business Capital for Romania Opportunity Fund (BOF), controlat de Florin Pogonaru şi Erste Bank, potrivit unor surse din piaţă.

SIF5 a atras cel mai mare interes, în cursa pentru conducere fiind înscrişi 16 candidaţi, dintre cei cotaţi cu şanse rămânând în afara Consiliului reprezentanţii Swiss Capital (Sorin Apostol şi pe Ioana-Valeria Avram), dar şi Ştefan Filip, de la BERD, agreat de Grupul BT.

La SIF Oltenia, miza alegerilor a fost pachetul de 6% din Banca Comercială Română, din portofoliu.

Perspectivele de valorificare în condiţii bune a participaţiei la BCR au evoluat pozitiv, consideră conducerea SIF Oltenia, potrivit strategiei pe 2017, propusă spre aprobare acţionarilor.

Principalele direcţii de acţiune ale strategiei anului 2017, propuse de conducere sunt: continuarea restructurării portofoliului de acţiuni, politica investiţională, dezvoltarea organizaţională, continuarea implementării principiilor de guvernanţă corporativă, politica de dividend.

În ceea ce priveşte participaţia la Banca Comercială Română, conducerea SIF5 precizează că îşi menţine disponibilitatea de a purta negocieri cu investitori interesaţi, SIF Oltenia vizând obţinerea unui preţ de vânzare atractiv: "În cazul finalizării unei asemenea negocieri, vom convoca AGEA, pentru a supune aprobării tranzacţia, această participaţie depăşind 20% din totalul activelor imobilizate, mai puţin creanţele.

Trebuie să reamintim că BCR a încheiat anul 2016 în condiţii de profitabilitate ridicată, astfel că perspectivele de valorificare în condiţii bune a acestei participaţii au evoluat pozitiv".

Propunerile de distribuire a profitului SIF Oltenia şi de răscumpărare a acţiunilor proprii nu au fost aprobate

Propunerile de distribuire a profitului SIF Oltenia şi de răscumpărare a acţiunilor proprii nu au fost aprobate de Adunarea Generală.

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia SA propusese Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor două variante de repartizare a profitului net realizat în anul 2016. Profitul net al exerciţiului financiar este de 101.271.376,81 lei, superior cu 0,89% celui prevăzut prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2016.

O primă variantă se referea la distribuirea de dividende, prin care se acorda un dividend brut pe acţiune de 0,0815 lei.

A doua variantă de repartizare a profitului net era un program de răscumpărare de acţiuni a 5% din capitalul social al societăţii.

Opinia Cititorului ( 29 )

  1. Bravo Ciurezu! Nu te lasa incalecat de Ranga-bobirta! Da le la cap! E clar ca ai sustinere, nu te lasa santajat si amenintat cu ranga si pogoranga. Clubul select bt-pogo-bcr nu va reusi.

    1. Felicitari !

      esti foarte destept ... 95% nu se putea obtine decat dbatand palma cu Pogo si BT!!!

    Actionarii asteptau dividende iar acum pretul actiunilor va scade!

    1. *va scadeA

      Erste a platit 3,7 miliarde EUR pentru 61,88 % din BCR , ceea ce inseamna ca BCR era valora 6 miliarde .

      Asta inseamna ca cele 6,3 % cat are Sif5 din BCR atunci valora in jur de 378 milioane . Se poate discuta daca in acest moment BCR valoreaza 6 miliarde .

      In orice caz acum banca s-a restructurat total , este complet informatizat si nu e pe pierdere , ci de cativa ani e pe profit .  

    Comandant al legiunii de nord de DUNARE, invingatorul generalului Andreas Treichl Finutzul.astfel cele 5, 5 miliarde EUR se intorc in Dacia. Ave Tudor

    Nimic despre concertare?

    Chiar nu exista? 

    putini inteleg rostul capitalizarii si mai ales ce inseamna sa ai capital pentru investitii in momente cheie,eu cred ca este o alegere buna pentru a nu mai arunca c capitalul(dividendele)si asa mic,este clar cine intelege acesti bani trebuie sa se vada in cresterea pretuli actinilor si n in scaderea lor.Este foarte bine pt Sif.5 sa investeasca banii o sa vina si hidro si altele cine o sa aiba bani cash o sa incvesteasca e sunt de acord cu pauza de la dividende si vad o crestere a actiunilor nu o scadere.BAFTA LA CASH SI INVESTITII SIF5

    1. Da, o sa-i investeasca in buzunarele cumetrilor. Romanul este nascut poet (ca sa ma exprim delicat) sau hot.

    iertare pentru lipsa literei ,,u,,din textul precedent afost rpta de un prichindel de 2,9 ani.La noi stam foarte prost cu educatia ce sa mai vorbim de intelegerea capitalului,poate in urmatorii 50-60 de ani sa mai creasca intelegerea e greu sa construiesti pe un popor slab eduucat nu sunt de acord cu pragurile de detinere,daca vrem o piata libera sa fie libera cu adevarat.Nici noua generatie nu cunoaste nimic cu privinta la finante in liceu nici profesorii n stiu decat teorie si atunci............Saptamana altfel cate liceee din bucresti au vizitat bursa de valorii?

    1. E interesant: cate licee au vizitat bvb ? corect! Nu stiu de ce oamenii isi tin banii in depozite cu sub 1% randament si nu intra pe bursa sa ia 5% relativ usor.la noi se nveste in masini si imobiliare. Te poti si auyoeduca exista surse de informare ai internet unde poti cauta pe un banal youtube informatii legate de piata de capital.va creste piata ncet si sigur.

      Ciurezu a facut o demonstratie de forta si poate inteleg si strainii ca romania nu e sat fara caini si ceva oameni mai cred in tara asta 

      Lipsa de interes e data de performanta slaba a unei societati listate pe BVB.SIF5 e cotata la o valoare sub jumatate fata de 2008.

      In 2008 cotatie 4.5 si acum ,cese vede .Practic aceasta scadere a anulat pentru unii actionari dividendul acordat. 

      Sa fiti siguri,daca era un succes,detinatorii de cash,eraupe BVB.Se informau ei cumva! 

      Pragul de detinere este paravanul in spatele caruia sunt devalizate SIF-urile cu acordul tacit al clasei politice (care l-a impus, si care poate sa il si elimine pe cale de consecinta dar nu vrea sa faca nimic pentru simplul motiv logic ca este beneficiara - este suficient sa ne uitam la componenta consiliilor ca sa observam asta) si sub tutela preacinstitului vicepresedinte ASF. Actionarilor le este trecut pe sub nas "laptele" obtinut de la "vacile" SIFs dar foarte rar ajung sa si guste din el. Este pentru altii iar pentru actionari ramane doar senzatia care li se proiecteaza, ca ar putea sa ajunga si la ei laptele. Fals! Merge sub forma de venituri grase la angajatii si mai ales la conducerile SIFs si in alte directii pre-stabilite. Profiturile reprezinta doar o parte din incasarile SIFs realizate intr-un an. Unde sunt aceste venituri de trebuie "apelate" chiar si micile dividende pentru asa-zisele investitii si mai ales unde sunt rezultatele pozitive de pe urma investitiilor? La concursul BVB jucatorii din piata au obtinut randamente anualizate cu mult mai mari decat cele ale SIFs asa incat ma intreb de ce trebuie sa ramana si acea saraca parte din venituri alocata pentru micile dividende la dispozitia conducerilor SIFs cand actionarii au demonstrat ca pot investi acesti bani mai bine decat SIFurile? Probabil ca Ciurezu (si ceilalti din pozitii similare) au multe obligatii de achitat (pardon, "investitii") si le este necesar chiar si maruntisul destinat dividendelor.

      Cum iei 5% pe bursa cand sif5 nu da dividende?

      Asta e educatie? 

      Investitorii investesc sa nu ia dividende? 

      Pretul actiunilor sif5 nu creste pe masura dividendelor neacordate!!! 

      S-atunci? De ce sa ma bucur ca lui sif5 ii creste capitalul sa cumpere Hidro cand guvernantii n-o listeaza? 

      Ce sa invete liceenii la bursa? 

      Ca Romania n-a fost in stare sa aiba un director roman de Bursa? 

      Ce mare lucru s-a castigat cu un director strain? 

      Cum le va vorbi liceenilor Sobolewski cd vor veni in vizita?

      In engleza sau poloneza?  

    Cred ca marele invingator al acestor alegeri este noul vicepresedinte si director general adjunct. Pe langa pozitie si 9 salarii brute pe luna +3 salarii brute indemnizatia de vicepresedinte...Iar marele pierzator probabil ca astazi nu mai conteaza prea mult...

    Trebuie sa facem o deosebire intre investitorii straini si cei atohtoni intre persoane fizice si cele juridice,care gandesc in fnctie de educatie si scopuri.Persoanele juridice straine au ntip de educatie financiara care nu a ajuns inca in Romania ,mai avem pana la piata emergenta,persoanele fizice straine au investit pe alte piete,persoanele fizice si juridice din romania snt total opuse ca educatie financiara si interese.persoanele fizice din romania a ramas la stadiul de CUPONARI,fara sa stie daca si unde sunt actionari,ideia lui vacaroiu buna lipsa educatie financiara la popor din 95 incoace fara prea multa indreptare.Persoanele juridice din Romania sau folosit de lipsa de educatie a persoanelor fizice si au recurs la toate cunostintele de ai ingennchia si mai mult.Si noi dorim sa facem educatie cu cine ca scoala romaneasca a ajuns un fel de FAVELLAS.

    1. FARA PRAGURI daca vrem cadevarat piata libera,si mai multe IPO-uri,ca stam in lumea a IIIa cu Sudanul(scuze sdanezilor),reusita consta in libertate si nu ingradiri ale ASF-ului si altora Plata tuturor dupa realizari si la BVB,SIF-uri,ASF,etc

    Citesc si ma crucesc :)

    Dragi prieteni, daca maine s-ar deschide televizoarele si s-ar spune ca, de fapt, nea Nicu a stat ascuns 27 ani si e bine sanatos, Romania s-ar intoarce imediat inapoi in comunism si ar baga capul, de bunavoie, in jugul intunericului. 

    E remarcabil cum TOATE fondurile de pensii, "guvernate corporatist" si cu "proceduri riguroase de selectie a candidatilor" au votat un Board cvasicomunist care nu da doi bani pe societatea democratica. 

    Abia astept urmatoarea conferinta a fondurilor de pensii sa-i intreb un pic despre acele proceduri de selectie.

    Cat despre tradari, e in fibra noastra ca intelectualii sa fie lipsiti de viziune si macinati de orgolii si interese marunte pentru ca, la final, sa fie toti loviti cu nuielusa la palma de activistul zelos. Bravo celor care au "pierdut in glorie!" 

    1. Spre cinstea lor fondurile de pensii locale au incercat sa faca ceva, tot respectul!

      Daca ii scoatem pe ei din ecuatie, lucrurile devin simple. E evident de unde vine sustinerea pentru echipa de profesionisti de la SIF. 

      Si devine evident si de unde a venit tradarea. Sa nu ne autoflagelam, nu sunt multi tradatori din fericire :-)

      De pierdut nu a pierdut nimeni, e doar o victorie de etapa. :-) 

      Fondurile de pensii,bancile,SSIF-urile care fac jocurile ori au impresia ca le fac,toti astia sunt asa cum i-ati decsris.De o suficienta infioratoare,nu au nicio viziune,se complac in clientelisme feudale,propun oameni fara substanta iar in final nu reusesc decat sa duca bursa in tenebrele capitalismului..Ce se-ntampla la SIF-uri e replicat fidel la emitentul BVB unde intotdeauna s-au cheltuit atatea energii ca sa fie desemnati groparii bursei!Tot aceeasi oameni care se rotesc la nesfarsit si care nu duc piata un centimetru mai departe.

      Cei mai multi care graviteaza in gruparile astea care se confrunta ca sa prabuseasca entitatile bursei sunt constituite din securisti sau si mai rau din securisti wannabe.Astia dau din gura despre tot felul de strategii si la urma se trezesc ca sunt mai putin eficienti chiar si decat cei din administratia de stat. 

      De aceea consider paralela pe care ati facut-o foarte nimerita.Cu vechii tovarasi suntem lamuriti unde ajungem,cu astia mai noi(fonduri,banci etc.) cica mai era o speranta.Uite ca e dusa cu totul si aia!Zi-le alora de la Swiss ca ar face multe milioane daca aleg niste oameni competenti pe unde au posibilitatea,ca ei tot pe ei se propun pentru cateva mii de Euro pe luna.Ce-i in mana nu-i minciuna,atat pot ei.La fel cu aia de la fondurile de pensii,se ascund in spatele unor proceduri fanariote,se complac in mismasuri de doi bani sau aplica timpul trece leafa merge pe care-l critica 'la stat'.

      Toti astia se plang ca-i fura altii,ca ar rasturna lumea daca i-ar lasa altii,dar mereu isi fura singuri caciula. 

      ce intelegi prin fonduri locale????

      avem asa ceva? 

      Cu o abordare de genul acesta nu ai decat doua optiuni: fie emigrezi fie iti tai venele.

      O abordare constructiva, prin care nu ii consideri pe toti niste hoti (pentru ca nu e cazul), cred ca e mai utila. 

      Asta e lumea financiara, romaneasca si nu numai: multe personaje care confunda marfa cu care lucreaza (banii) cu inteligenta, cu educatia, cu bunul simt.

      Eu nu i-am facut hoti,doar lipsiti de viziune si mai ales eficienta in a duce piata mai departe(ei asta afirma ca au ca deziderat).Furatul caciulii e o expresie prin care aratam sacrificarea unor rezultate pe termen mai indelungat in favoarea unora minore dar imediate.

      Pe pietele de capital emigrarea e mult facilitata,nu este necesara deplasarea fizica.Din fericire!Sunt piete externe care par mai binevoitoare cu capitalurile si mai delicate in a incerca trecerea lor cu forta din mana celor multi in a catorva smecheri care beneficieaza de clementa reglementatorilor si supraveghetorilor.pare ca asta n-au inteles corifeii astia ai pietei de la noi,ca au reusit prin strategiile lor sa faca foarte putini din aia care si asa nu erau prea multi.Si nu apar deloc preocupati sa schimbe abordarea(vezi tematica articolului).

      Uite si abordarea constructiva pe tematica: eliminarea pragului pana nu se strecoara toate coropisnitele pe sub prag si acapareaza total SIFS (vezi voturile incrucisate),modificare aberatiei de aprobare ASF in legatura cu aia de pot conduce entitatile din piata(modalitate prin care se triaza stalinist ca sa ramana tot ai nostri tovarasi pe vecie).Altfel,ajunge in situatia ca ASF ameninta cu concertarea feroce ca dupa aia sa doarma in front pentru ca au cazut la pace gastile care trebuie. 

      FARA PRAGURIIIIIIIIIIIIIIIII....... ..........

      SE POATE SI O GREVA PE SIF-URI DE MAINE NU MAI CUMPARA NIMENI SI NU MAI VINDE NIMENI!

      Nu mai tranzactionez SIFS de ani buni,nici macar nu le mai am in lista de ''urmarite''...

      NICI MACAR UNA ZERO ABSOLUT!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb