VIDEO Amenzi de 10.500 de lei pentru societatea de confecţii unde un director a fost filmat când umilea angajaţii

AMALIA IONESCU
Companii / 13 august 2017



Amenzi de 10.500 de lei pentru societatea de confecţii unde un director a fost filmat când umilea angajaţii

Inspecţia Muncii a sancţionat cu 10.500 de lei firma de confecţii S.C. "Unique Clothing" SRL din Prahova, unde un director a fost filmat când înjura şi umilea personalul, informează un comunicat de presă al instituţiei.

Inspecţia Muncii precizează: "În conformitate cu dispoziţiile domnului Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, o echipă de control de la Inspecţia Muncii, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de muncă Prahova, au efectuat un control la SC Unique Clothing SRL din Prahova, unde un director a fost filmat când înjura şi umilea personalul. Au fost constatate nereguli în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi al relaţiilor de muncă, pentru care s-au aplicat avertismente, amenzi în cuantum de 10.500 de lei şi măsuri ferme cu termene concrete de realizare. Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va monitoriza permanent modul în care acestea sunt realizate".

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, societatea a fost amendată cu 8.000 de lei, dar au fost aplicate şi avertismente scrise, precum şi verbale.

Potrivit sursei citate, inspectorii de muncă au dispus următoarele măsuri de remediere a neregulilor: autorizarea internă a lucrătorilor care utilizează lisa mecanică în activitatea de încărcare-descărcare; marcarea şi întreţinerea căilor de acces şi de circulaţie; păstrarea în stare liberă a acestora; înlăturarea materiilor prime depozitate necorespunzător; asigurarea de vestiare corespunzătoare separate lucrătorilor, pentru femei şi bărbaţi; dotarea cu manometre care să indice presiunea minimă şi maximă a instalaţiei de încălzire aferentă camerei cazanelor; dotarea cu dispozitive de detectare a pierderilor de gaze, semnalizarea riscurilor de cădere, împiedicare, alunecare a lucrătorilor corespunzător diferenţei de nivel; asigurarea unui climat corespunzător în spaţiul destinat maşinilor de călcat şi al altor spaţii de lucru, asigurarea unei activităţi corespunzătoare în poziţii ortostatice - aşezat şi în picioare pentru muncitori, conform principiilor ergonomice aplicabile la activităţile desfăşurate la maşinile de cusut, respectiv la bancurile de lucru din zona intermediară fluxului de asamblare produse finite; instruirea lucrătorilor cu prevederile din fişele de securitate; asigurarea rafturilor împotriva răsturnării.

În domeniul relaţiilor de muncă, societatea a fost amendată cu 2.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la repausul săptămânal.

De asemenea, s-a constatat că angajatorul nu a evidenţiat munca suplimentară prestată de salariaţi, fiind dispusă măsura obligatorie de remediere a neconformităţii dispuse. Angajatorul nu a făcut dovada achitării drepturilor salariale pentru o parte dintre salariaţi, faptă pentru care s-a dispus măsură de remediere, menţionează instituţia.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, a declarat: "Unul din principalele obiective ale Inspecţiei Muncii este menţinerea unui echilibru între angajaţi şi angajator şi toleranţă zero pentru abateri de la conduita corectă bazată pe respect şi legalitate în relaţiile de muncă. Întotdeauna Inspecţia Muncii a militat pentru un mediu concurenţial corect, adaptat nevoilor pieţei muncii, care, prin mecanisme şi instrumente specifice să contracareze şi autoregleze disfuncţionalităţile apărute. De exemplu, munca nedeclarată e un fenomen care afectează întreaga societate, pe angajatori şi angajaţi deopotrivă. Trebuie să avem în vedere o reglementare mai riguroasă a ceea ce înseamnă riscurile psihosociale la locul de muncă (stres, hărţuire psihică,etc), fenomen sesizat la Inspecţia Muncii din ce în ce mai des, aspect pe care îl vom trata cu prioritate în următoarea perioadă".

Poliţia Prahova a declanşat miercuri o anchetă în urma publicării unei înregistrări video în care patronul străin al unei firme de confecţii din localitatea Păuleşti, judeţul Prahova, îşi înjură şi îşi umileşte angajaţii, după ce aceştia i-au reproşat întârzirea plăţii salariilor, potrivit publicaţiei observatorulph.ro.

Publicaţia citată mai scrie că pe profilul de Facebook al bărbatului care îşi umileşte angajaţii au fost publicate simboluri naziste, fapt pedepsit de legislaţia din ţara noastră.

Potrivit înregistrării făcute la mijlocul lunii iunie, patronul fabricii le vorbeşte angajaţilor în limba engleză, îi înjură, îi ameninţă şi foloseşte cuvinte obscene, spunându-le sa tacă şi să plece dacă nu le convine situaţia, iar un translator le traduce angajaţilor, evitând să traducă şi înjurăturile spuse în engleză.

Patronul cipriot le spune angajaţilor că sunt "animale", "idioţi", "dezgustători" şi "nişte nimicuri", urlă la ei şi îi ameninţă pe cei "cu gura mare" că foarte curând va scăpa de aceştia, relatează News.ro.

Potrivit înregistrării, patronul cipriot spune: "Niciunul dintre voi nu gândeşte. De câte ori v-am plătit cu o zi, două, trei mai devreme a venit cineva să mulţumească? Sunteţi dezgustători".

Fabrica de confecţii are peste 300 de angajaţi, majoritatea oameni din zonă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Amenda asa de simbolica?

    Animale ca plateste 15 000£ inntr-o tara din Lumea a 3-a. Ce faceau englezi lui cu acesta? Il linsau pt un asemenea salar/limbaj? 

    Patron de Romania.

    Sindicatele din Romania ce zic? Acesta nu e un caz izolat. Iti casti gura te da afara ca "la sefu' nu ii place de fata ta" motive iti gaseste legal, intarzi, nu vii la lucru x zile desi esti la lucru, nu asculti crizele sefului ca acesta ..., legal toate.

    Control psihic are acest sef? Recomand spitalizare la psihiatrie si adio patronat. 

    Chiar au rezolvat problema. Gata! Deci anul viitor angajatii pot sa isi ia gandul de la marire salariala - adica tot ei platesc amenda! Nimic pentru director / patron?!

    Filmul explica de ce inchisorile sunt pline si romani migreaza in masa.

    Dreagnea ia filmul si discuta-l in Parlament, trimitel la Parlamentul UE, Cedo si mai ales la Drepturile Omului. 

    In Grecia daca nu iti da bon poti sa pleci fara sa platesti cafeaua.

    Propun sa il putem bate pe asemenea "civilizati" si sa nu avem cazier. Daca ii sta pulsul dupa bataie, ghinion. Cu un civilizat mai putin pe Glob nu se observa. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb