VIDEO Cel mai mare parc tematic din Spania s-a gătit de Crăciun

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Miscellanea #Video / 20 decembrie 2023



Cel mai mare parc tematic din Spania s-a gătit de Crăciun

English Version

Topul târgurilor de Crăciun europene (Episodul I)

PortAventura World, cel mai mare parc tematic din Spania şi al treilea cel mai mare din Europa, s-a transformat într-o poveste de Sărbători. Sub tema Crăciunului, încă din 18 noiembrie parcul îi aşteaptă pe cei care iubesc această sărbătoare şi tradiţiile ei, acesta fiind dedicat Sărbătorilor de Iarnă până în 7 ianuarie 2024. Turiştii care aleg să viziteze acest magnific loc se vor bucura de spaţii tematice, de spectacole de Crăciun, de preparatele culinare din restaurantele cu bucătărie specifică Sărbătorii Crăciunului, de focuri de artificii şi de multe alte surprize.

Intrarea în parc este spectaculoasă prin imensul brad împodobit cu numeroase podoabe mari şi colorate. Decorul specific sezonului este completat de o mulţime de oameni de zăpadă, personaje din desene animate, Moşi Crăciuni, pinguini, cadouri etc. Fiecare colţ al parcului te transpune într-o lume de basm, în care tu însuţi te simţi personaj, iar fiecare element din decor te cheamă să imortalizezi momentul şi locul într-o fotografie sau mai multe...

În toate zonele din parc au loc spectacole specifice perioadei de Sărbători, de-a lungul întregii zile. Şi noaptea este plină de culoare şi muzică, artificiile interminabile şi Parada de Crăciun, alături de Sosirea emisarilor regali lăsând turiştii fără cuvinte. Într-o astfel de atmosferă, nici copiii şi nici cei mari nu se pot plictisi, dimpotrivă, toată lumea cântă, dansează, face poze, râde şi se bucură, atmosfera fiind una de poveste.

Una dintre componentele importante ale parcului, care-i atrage atât pe copii, dar şi pe cei mari, este reprezentată de numeroasele magazine cu suveniruri, din care pot fi cumpărate produse de sezon.

Parcul tematic Port Aventura, situat la circa 100 de km Barcelona, include, pe lângă cele patru hoteluri, Parcul Acvatic Costa Caribe şi FERRARI Land, iar suprafaţa sa este împărţită în şase zone tematice: Mediterrania, Polynesia, China, Mexic, Vestul Salbatic şi SesamoAventura.

Zona Mediterrania împleteşte liniştea unui sat tipic de pescuit mediteranean cu plimbările liniştite şi cu forfota din restaurante şi magazine.

Zona Polynesia recrează cât se poate de realist pădurile sălbatice din insulele Polinezia, aducând un plus de exotic întregului complex.

Zona China reprezintă o vastă arie tematică, realizată în cele mai mici detalii ce descriu China antică.

Zona Mexic prezintă aspecte din perioada colonială, din cultura şi din mitologia locurilor.

Zona Far West (Vestul Sălbatic), una dintre cele mai vizitate zone din parcul tematic, este realizată în stilul american al pistolarilor şi al indienilor, cu muzică, decoruri şi preparate culinare.

Zona SesamoAventura, singura destinată exclusiv copiilor, reprezintă partea animată ce redă show-ul Sesame Street, personajele amuzante din spectacol plimbându-se în această parte a parcului şi distrându-i pe vizitatori cu glume dintre cele mai amuzante.

Barcelona de poveste

Şi capitala Catalaniei se prăgăteşte de sărbătoare în preajma Naşterii Domnului. Situat la malul Mării Mediterane, Barcelona, un oraş romantic prin aşezare, vechime şi arhitectură, nu face rabat când vine vorba de sărbători, festivaluri, târguri şi manifestări care atrag turişti din toată lumea. În decembrie, luna cadourilor şi a bucuriei, capitala catalană îi aşteaptă pe cei mici, dar şi pe cei mari să-i încânte cu străduţele gătite de Crăciun, cu pieţele şi târgurile împodobite, care abundă în strălucire, bogăţie şi voie bună.

De ani de zile, în preajma Sărbătorilor de Iarnă trec prin Barcelona şi pot mărturisi că oraşul miroase a Crăciun încă din aeroport, iar târgurile de aici sunt diferite de cele din Germania sau din Austria chiar prin faptul că sunt organizate în stil traţional spaniol. Aici, gustul ciocolatei calde care însoţeşte tradiţionalele churros este special, iar timpul parcă stă în loc. Una dintre cele mai frumoase pieţe de Crăciun din Barcelona este cea organizată în faţa Catedralei, aceasta putând fi vizitată timp de o lună - din 24 noiembrie până în 23 decembrie. Aici găsim inclusiv brazi de Crăciun, decoraţiuni şi "Tio de Nadal" tipic - un buştean care stă pe două picioare, cu o faţă zâmbitoare şi acoperit cu o pătură roşie, despre care se spune că aduce cadouri copiilor în perioada Crăciunului.

Barcelona este al doilea cel mai mare oraş din Spania, după Madrid, şi unul dintre cele mai frumoase şi mai vechi oraşe din Europa. Regiune turistică de neocolit, Barcelona merită vizitată, printre altele, pentru arhitectura şi parcurile sale, dar şi pentru străduţele pline de viaţă şi pentru zonele comerciale.

Una dintre acestea este Las Ramblas - cea mai cunoscută stradă centrală din Spania, mereu plină cu turişti, localnici şi artişti stradali, iubită pentru barurile, terasele şi magazinele situate pe ambele părţi ale sale.

Cartierul Gotic reprezintă centrul istoric al oraşului vechi Barcelona şi face parte din districtul Ciutat Vella. Acesta include cele mai vechi părţi ale oraşului, dar şi repere medievale notabile.

Unul dintre simbolurile cele mai populare ale Barcelonei este Sagrada Familia - cea mai mare biserică romano-catolică rămasă neterminată. Proiectată de arhitectul catalan Antoni Gaudi (1852-1926), aceasta este renumită pentru promovarea stilului arhitectural, dar şi pentru faptul că se află în construcţie de peste 100 de ani, urmând să fie finalizată în anul 2026.

La Pedrera - o clădire modernistă din Barcelona şi ultima reşedinţă privată proiectată de arhitectul Antoni Gaudi - are o suprafaţă totală de 1.323 de metri pătraţi şi este structurată pe nouă niveluri. Nu poţi merge în Barcelona fără să vizitezi această splendoare cu o arhitectură deosebită sub formă de valuri şi împodobită cu elementele acoperite cu calcar, marmură spartă sau sticlă ce au un efect arhitectural deosebit, devenind adevărate sculpturi integrate în clădire.

Tot Antoni Gaudi a proiectat şi Park Guell, o grădină deosebită situată pe dealul Carmel, cu elemente arhitecturale spectaculoase inspirate din natură.

Piaţa Spaniei este una dintre cele mai importante pieţe din Barcelona, cu o mulţime de atracţii importante în jur, iar Montjuïc este cel mai faimos deal din oraş, ce găzduieşte o mulţime de spaţii artistice, culturale, sportive şi turistice.

Barcelona este un oraş pe care nu-l poţi vizita doar într-un weekend, la tot pasul având locaţii turistice sau comerciale care-ţi încântă ochiul şi-ţi umplu sufletul.

Pe lângă cele menţionate mai sus se numără şi Muzeul Picasso, Mănăstirea Montserrat, cartierul Gràcia, dar şi alte multe parcuri şi pieţe, care, de Crăciun, se transformă în locuri de poveste.

Mâine citiţi articolul "Centrul vechi al Innsbruck găzduieşte de 50 de ani cel mai mare târg de Crăciun din oraş".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb