VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" /BOGDAN DUMITRESCU, BJD REINSURANCE CONSULTING: "Asigurările parametrice acoperă riscurile agricole la costuri reduse"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 30 octombrie 2020

"Asigurările parametrice acoperă riscurile agricole la costuri reduse"

Ofertele de asigurări parametrice se regăsesc oriunde asigurările tradiţionale au dificultăţi de răspândire şi reprezintă o alternativă atunci când asigurările tradiţionale nu pot funcţiona, conform domnului Bogdan Dumitrescu, fondator şi CEO al BJD Reinsurance Consulting LLC, care menţionează că acestea sunt produse în principal pentru segmente de piaţă care nu sunt acoperite.

Bogdan Dumitrescu susţine că principiul asigurării parametrice presupune că atunci când apare un risc, nu este necesar să fie aşteptată recolta pentru evaluarea pierderilor de randament, iar în acest caz, compensarea este imediată.

"Sistemul parametric de acoperire a riscurilor meteorologice protejează în mod eficient culturile alimentare ale unui grup de fermieri la un cost redus faţă de unul sau mai multe riscuri clar identificate", declară domnul Dumitrescu, adăugând: "Asigurarea parametrică se bazează pe indicii meteorologici (temperatură, precipitaţii etc.) asupra factorilor de randament sau chiar asupra variaţiilor de preţ".

Această asigurare oferă acoperire pentru a face faţă, de exemplu, unei secete, unui îngheţ sau unei scăderi a cifrei de afaceri, precizează Bogdan Dumitrescu.

Domnia sa enumeră avantajele asigurării parametrice:

- Abundenţa datelor prin satelit, combinată cu creşterea expertizei în analiza datelor permite: o analiză mult mai detaliată a riscului; o ajustare a primelor cât mai aproape posibil de aceste riscuri şi mai multe proceduri de compensare.

- În ceea ce priveşte acoperirea pe baza unui indice meteo, se declanşează compensarea de îndată ce apare riscul acoperit. Nu este necesar să aştepţi recolta pentru a evalua pierderile de randament.

- Modelul economic al asigurărilor parametrice este viabil în toate circumstanţele, deoarece acoperirea riscurilor este combinată între diferitele linii de activitate ale companiilor de asigurări care suportă riscul.

În consecinţă, această punere în comun a riscurilor face posibilă acoperirea riscurilor care sunt uneori dificil de asigurat din cauza frecvenţei apariţiei lor.

Ca dezavantaje, domnia sa aduce în atenţie următoarele:

- Implementare complexă şi costisitoare în timpul primului abonament: dificultatea constă în identificarea celor mai relevante indicii pentru a demonstra pierderile fermierilor, producătorilor.

- Disponibilitatea şi fiabilitatea datelor meteorologice şi satelitare sunt în mod clar îmbunătăţite, dar acestea pot lipsi.

"Asigurarea parametrică diferă de alte acoperiri de asigurare prin capacitatea sa de a acoperi cele mai diverse culturi de pe toate continentele", spune domnul Dumitrescu, adăugând: "Indiferent de produsul sau activitatea care trebuie acoperită, procedura de urmat este aceeaşi - fiecare acoperire de asigurare este construită împreună cu clientul pentru a identifica în mod clar caracteristicile riscurilor care trebuie acoperite. De fapt, va depinde de el să definească asigurarea de care are nevoie". Bogdan Dumitrescu susţine că, pe lângă adaptabilitatea lor la cele mai variate contexte, asigurările parametrice sunt de succes în baza costului redus, mai ales că nu necesită o structură administrativă greoaie pentru evaluarea daunelor, compensarea fiind declanşată de îndată ce a apărut riscul acoperit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb