ZIARUL BURSA

30 octombrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Adrian Oros

VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / ADRIAN OROS, MINISTRUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE: "Trebuie să scăpăm de vânătorii de subvenţii"

Alina VasiescuCompanii / 30 octombrie 2020

"Avem o proprietate agricolă polarizată"  

În viitorul Program Naţional Strategic pentru agricultură, prevăzut pentru anii 2021-2027, va trebui să scăpăm de vânătorii de subvenţii, astfel încât banii dedicaţi fermierilor să ajungă acolo este nevoie, conform domnului Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Dumitru Nancu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / DUMITRU NANCU, DIRECTOR GENERAL FNGCIMM: "Urmează să lansăm Agro Invest - un program revoluţionar pe piaţa noastră"

E.O.Companii / 30 octombrie 2020

Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, lansat la începutul acestui an, şi-a arătat efectele pozitive în primele zece luni de implementare, a precizat Dumitru Nancu, Director General al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN). Domnia sa a explicat: "Este fără precedent lansarea acestui plan, care are ca obiectiv înlocuirea măsurilor de subvenţionare cu cele de stimulare. Este exact strategia de care are nevoie România, respectiv stimularea investiţiilor.

"Niciun sistem de sănătate din lume nu beneficiază de fonduri suficiente, însă România are cel mai mic buget din UE"

SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / ADELA COJAN, PREŞEDINTE CNAS: "Niciun sistem de sănătate din lume nu beneficiază de fonduri suficiente, însă România are cel mai mic buget din UE"

Companii / 30 octombrie 2020

44,7 miliarde lei - bugetul alocat CNAS  

"Intenţionăm să punem la punct o metodologie mai bună de acordare a teleconsultaţiilor şi să contruim o platformă dedicată acestui tip de servicii"

"Asigurările voluntare de sănătate pot contribui la sustenabilitatea financiară a sistemului public"

Reporter: Ce provocări a adus criza sanitară pentru CNAS?

"Pandemia a evidenţiat lipsa din piaţă a mii de medicamente generice, cu preţ accesibil"

SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / VALENTINA BAICUIANU, APMGR: "Pandemia a evidenţiat lipsa din piaţă a mii de medicamente generice, cu preţ accesibil"

Companii / 30 octombrie 2020

"Industria farmaceutică ar trebui să se afle şi în România printre primele trei industrii de prioritate strategică"  

"Criza a arătat faptul că, la nivel european, există o dependenţă prea mare de materii prime cu origine în ţările non-EU"

"Mobilizarea producătorilor locali de medicamente generice a fost exemplară (...) au fost situaţii în care producţia a trebuit să fie crescută rapid cu 300%"

Reporter: Ce impact a avut pandemia asupra pieţei de medicamente?

Tehnologia 5G va aduce numeroase beneficii în sectorul medical, printre care consultaţii la distanţă şi intervenţii chirurgicale cu roboţi

SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII Tehnologia 5G va aduce numeroase beneficii în sectorul medical, printre care consultaţii la distanţă şi intervenţii chirurgicale cu roboţi

Companii / 30 octombrie 2020

Industria telecom se pregăteşte de trecerea la următoarea generaţie de telefonie mobilă 

De doi ani, industria internaţională de telecomunicaţii este în febra pregătirilor pentru trecerea la următoarea generaţie de tehnologie: 5G. Aceasta va aduce un salt important al vitezelor de transfer al datelor, precum şi o latenţă redusă, ceea ce va permite transferul unor volume de date mari extrem de rapid. Latenţa în domeniul tehnologiei comunicaţiilor reprezintă intervalul de timp în care se realizează conectarea dintre două dispozitive, mai exact durata până la care începe transferul de date. În cazul tehnologiei 5G latenţa este de aproximativ 1ms, ceea ce înseamnă o viteză de reacţie aproape instantanee.

Dănuţ Păle

VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / DĂNUŢ PĂLE, VICEPREŞEDINTE COMISIA PENTRU AGRICULTURĂ DIN CAMERA DEPUTAŢILOR: "Noi nu exportăm numai materie primă, ci exportăm şi subvenţii"

G.M.Companii / 30 octombrie 2020

Decidenţii politici din ţara noastră ar trebuie să îşi armonizeze poziţia în legătură cu politica agricolă naţională şi să fie o singură voce în negocierile de la Bruxelles cu Comisia Europeană, susţine Dănuţ Păle, vicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură, silvicultură şi industrie alimentară din Camera Deputaţilor.

Telemedicina - o alternativă tot mai căutată la consultaţiile tradiţionale

SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII Telemedicina - o alternativă tot mai căutată la consultaţiile tradiţionale

Companii / 30 octombrie 2020

Reporter: În ce măsură pandemia Covid-19 a adus schimbări pentru Telios şi Asirom?

Philip Choban: Impactul pandemiei a fost unul evident mai ales la început, când starea de incertitudine, riscul de infecţie şi restricţiile de circulaţie au îndemnat cetăţenii să caute alternative la vizita în clinici şi cabinete medicale. Acest fapt a dus la descoperirea consultaţiilor medicale la telefon sau online de către un număr tot mai mare de persoane.

Cristian Buşu

SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia şi-au impus oamenii la SIF Oltenia

Andrei Iacomi, Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 30 octombrie 2020

Cristian Buşu este noul preşedinte al SIF-ului din Craiova Acţionarii au respins programul de răscumpărare solicitat de grupul condus de Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatief 

Cristian Buşu, Sorin-Iulian Cioacă, Mihai Trifu, Adrian Andrici şi Codrin Matei au fost aleşi, ieri, ca membri ai Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5), într-o adunare în care, aşa cum era de aşteptat, şi-a impus voinţa grupul coordonat de SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4). A fost o şedinţă fără prea multe ieşiri în decor, momentul tensionat consumându-se la exprimarea opţiunii pentru punctul al patrulea de pe ordinea de zi, ce viza stabilirea metodei de vot prin care să fie aleşi administratorii, respectiv varianta votului cumulativ (propunere SIF Oltenia) sau varianta votului clasic (solicitae acţionari SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, la cererea cărora fusese convocată AGA).

Când se va face bine sistemul nostru sanitar?

SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII Când se va face bine sistemul nostru sanitar?

Adelina ToaderCompanii / 30 octombrie 2020

Adelina Toader

Criza provocată la nivel mondial de SARS-Cov-2 a mutat atenţia întregii opinii publice pe sistemul de sănătate. Pandemia de coronavirus ne-a arătat cât de vulnerabili suntem atât ca indivizi, dar şi ca societate, în ciuda eforturilor guvernamentale de a diminua gradul de răspândire şi efectele pandemiei de coronavirus.

"În acest moment, ne gândim că virusul va mai fi prezent până în 2022"

SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / DR. ADRIAN MARINESCU, INSTITUTUL MATEI BALŞ: "În acest moment, ne gândim că virusul va mai fi prezent până în 2022"

A consemnat George MarinescuCompanii / 30 octombrie 2020

"În spitale este o situaţie de asediu, cu un moment care poate să ajungă la situaţia de umplere a paharului" 

Reporter: Pandemia Covid-19 este o încercare dură pentru sistemul de sănătate din ţara noastră, cât şi pentru societate. Ce ne puteţi spune despre evoluţia ei în ţara noastră, de la primele cazuri apărute la începutul lunii martie şi până în prezent?

BCE, stindard al neputinţei europene

Călin RecheaMacroeconomie / 30 octombrie 2020

Călin Rechea

Într-o caricatură de pe site-ul companiei de consultanţă financiară Hedgeye apare un urs, cu masca pusă corespunzător, şi un taur, cu masca pusă peste ochi. În faţa privirii nedumerite a ursului, taurul îi răspunde "mă distanţez social de realitate".

Daniel Buda

VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / DANIEL BUDA, VICEPREŞEDINTELE COMISIEI DE AGRICULTURĂ DIN PARLAMENTUL EUROPEAN: "Alocarea de 60% pentru plăţile directe în agricultură va rămâne neatinsă în Politica Agricolă Comună"

George MarinescuCompanii / 30 octombrie 2020

Forţa de muncă din agricultura europeană este îmbătrânită  

În negocierile privind viitoarea Politică Agricolă Comună, interesele României au fost protejate şi au fost consolidate, iar viitorul agriculturii arată destul de bine chiar dacă sunt unele chestiuni necunoscute, a afirmat Daniel Buda, vicepreşedintele Comisia de Agricultură a Parlamentului European.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
 MACRO NEWSLETTER 30 Octombrie 2020

MACRO NEWSLETTER 30 Octombrie 2020

Macroeconomie / 30 octombrie 2020

Încrederea producătorilor industriali din Olanda a înregistrat o scădere în octombrie 2020, până la cel mai redus nivel din ultimele 4 luni, pe fondul declinului aşteptărilor privind activitatea viitoare. Indicele încrederii a scăzut până la -5,6...

Cei şapte ani ai vacilor slabe

Gheorghe PipereaMiscellanea / 30 octombrie 2020

Gheorghe Piperea

În plină criză medicală şi, mai ales politică, ne paşte o criză alimentară care va avea o asemenea anvergură, încât va face ca discuţiile despre drepturile omului şi libertăţile cetăţeneşti (încă permise de actuala autocraţie...

Un parc din Buzău, transformat în şcoală în aer liber

Un parc din Buzău, transformat în şcoală în aer liber

Ana FeleaMiscellanea / 30 octombrie 2020

Restricţiile impuse de pandemia de coronavirus în şcoli şi încurajarea activităţilor în aer liber a fost impulsul de care autorităţile locale din municipiul Buzău aveau nevoie pentru a schimba complet unul dintre cele mai importante parcuri din...

LIGA 1 ÎN PANDEMIE

O.D.Sport / 30 octombrie 2020

Explozia de cazuri de infectări cu noul coronavirus afectează şi echipele din Liga 1. Cu toate acestea, spre deosebire de finalul sezonului trecut, forurile care se ocupă de competeţiile interne nu mai acceptă atât de uşor să amâne meciurile.

Sub lupa dezastrului

Cornel CodiţăEditorial / 30 octombrie 2020

Cornel Codiţă

Evenimentele de tip catastrofal au toate o proprietate specială, creează ceea ce s-ar putea numi efectul de lentilă. Produc, într-un interval de timp comprimat, schimbări şi alterări atît de puternice încît societatea este obligată să...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo