VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" /SORIN VASILESCU, DIRECTOR ANIF: "Avem nevoie de o strategie ca să finanţăm irigaţiile, desecările şi combaterea eroziunii solului"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 30 octombrie 2020

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) a fost nominalizată drept unul dintre beneficiarii majori ai celor 6,5 miliarde de euro din fondurile pe care le va furniza UE prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, conform domnului

Sorin Vasilescu, director al Direcţiei de Investiţii din cadrul ANIF, care menţionează că, în acest context, au fost purtate discuţii la Ministerul Agriculturii şi cel al Fondurilor Europene pentru realizarea unei strategii prin care să poată fi finanţate cele trei mari activităţi din domeniu: irigaţiile, desecările şi combaterea eroziunii solului.

"A trebuit să ne gândim cum să facem acest lucru, mai ales că suma este foarte importantă - nu am mai avut parte de o asemenea finanţare cel puţin în istoria post-Revoluţie", declară domnul Sorin Vasilescu, adăugând: "Este necesar un management corespunzător şi trebuie să realizăm o strategie a acestor amenajări, să le facem cât mai adaptate la zilele noastre, prin digitalizare, tehnologizare, astfel încât să fie aduse la cele mai recente standarde. Acestea sunt liniile directoare pe care le-am primit în comunicarea permanentă cu Ministerul Fondurilor Europene".

Sorin Vasilescu mai spune: "Datorită oportunităţii oferite de demararea Planului naţional de Relansare şi Rezilienţă, ANIF a început elaborarea documentaţiilor tehnico-economice. Se preconizează să fie depuse 1.300 de proiecte complexe pe cele trei componente: compensarea deficitului de apă din sol, eliminarea excesului de apă de pe suprafeţele afectate şi din profilul de sol; combaterea eroziunii solului, care pune în pericol diverse localităţi şi vieţi omeneşti. Toate acestea acoperă nevoia de lucrări pe întreaga suprafaţă de ţării".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb