SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII Vaccinul anti Covid-19, tot mai aproape de realitate

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 30 octombrie 2020

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat în cursul acestei săptămâni că primele doze din vaccinul anti-Covid vor ajunge în România la sfârşitul lunii decembrie, iar din ianuarie ar urma să înceapă vaccinarea personalului medical.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat în cursul acestei săptămâni că primele doze din vaccinul anti-Covid vor ajunge în România la sfârşitul lunii decembrie, iar din ianuarie ar urma să înceapă vaccinarea personalului medical.

Vaccinul pare să fie singura soluţie în faţa pandemiei de coronavirus care a întors lumea pe dos. Statele lumii au intrat într-o cursă contra cronometru pentru găsirea soluţiei eficiente împotriva virusului, iar instituţiile financiare au alocat sume fără precedent în speranţa că cercetătorii vor descoperi vaccinul. Deşi se vorbeşte de preţuri, de cantităţi şi de primii care vor avea acces la acesta, niciun vaccin nu a încheiat încă etapele de testare, dar firmele producătoare anunţă cu încredere că cel târziu în luna decembrie acesta va fi gata de distribuit.

Informaţiile au fost întărite şi de medicul american Anthony Fauci, expert în boli infecţioase, care susţine că până la începutul lunii decembrie va fi clar dacă va fi disponibil un vaccin anti-Covid care să fie sigur şi eficient. Potrivit acestuia, un eventual vaccin care să imunizeze populaţia împotriva virusului SARS-CoV-2 va putea fi disponibil doar dacă se va şti cu precizie că este eficient, conform BBC.

Chiar şi în situaţia în care vaccinul ar fi eficient, iar rezultatele lui ar fi pozitive, astfel încât să producă imunizarea împotriva coronavirusului, Anthony Fauci spune că nu va fi posibilă vaccinarea pe scară largă până în 2021. Primele persoane care vor primi doze de vaccin ar urma să fie cele din categoriile întâi de risc, precum cadrele medicale şi vârstnicii.

De altfel, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat în cursul acestei săptămâni că primele doze din vaccinul anti-Covid vor ajunge în România la sfârşitul lunii decembrie, iar din ianuarie ar urma să înceapă vaccinarea personalului medical.

Domnia sa a explicat: "Avem o primă tranşă care ar trebui să vină la sfârşitul lui decembrie şi să începem în ianuarie. Intenţia noastră este - şi în planificarea pe care o avem - ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă".

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a arătat mai puţin optimist declarând, recent, că până în primăvara sau în vara anului viitor nu va fi rezolvată problema cu noul coronavirus.

Totodată, oficialii UE au declarat că doar o parte din populaţia Uniunii Europene va putea fi vaccinată împotriva noului coronavirus înainte de 2022 în cazul în care un vaccin eficace va fi disponibil.

Blocul comunitar, cu o populaţie de 450 de milioane de locuitori, a rezervat peste 1 miliard de doze ale unui potenţial vaccin împotriva coronavirusului. UE a încheiat acorduri cu trei producători şi negociază rezervarea unui miliard suplimentar de doze cu alte companii pe fondul avertismentelor experţilor care anunţă că s-ar putea ca nu toate vaccinurile dezvoltate să se dovedească eficace.

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a declarat miercuri că livrarea unor potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19 către statele UE ar putea începe în mod serios în aprilie 2021.

Potrivit domniei sale, cantităţi semnificative ale unui vaccin anti-Covid sunt aşteptate începând din luna aprilie, iar, în cel mai fericit scenariu, companiile farmaceutice ar putea livra lunar Uniunii Europene până la 50 de milioane de doze.

Apariţia vaccinului nu înseamnă automat şi că problemele s-au terminat definitiv şi se revine instantaneu la stilul de viaţă din 2019. Acest lucru este anunţat de la cel mai înalt nivel medical. Viaţa de zi cu zi în Germania, de exemplu, se va desfăşura în continuare sub anumite restricţii şi după dezvoltarea unui vaccin, după cum a anunţat Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor. Deşi este probabil să existe în circulaţie cel puţin un vaccin eficient până în 2021, este puţin probabil ca acesta să fie disponibil tuturor segmentelor societăţii, a declarat institutul, cu sediul la Berlin, într-un document. "Anumite modificări" aduse vieţii cotidiene - precum menţinerea distanţei, respectarea regulilor de igienă, purtarea măştii, relocarea activităţilor de agrement în aer liber - vor rămâne valabile în viitorul apropiat, a adăugat acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb