VIDEOCONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / FLORIN BĂLAŞIU, DIRECTOR ÎN CADRUL TRANSELECTRICA: "Putem contribui activ la îndeplinirea ţintelor stabilite în Pactul Verde European"

A.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 septembrie 2021

"Putem contribui activ la îndeplinirea ţintelor stabilite în Pactul Verde European"

Transelectrica poate contribui activ la îndeplinirea ţintelor stabilite în Pactul Verde European, a spus Florin Bălaşiu, Director în cadrul Direcţiei Planificare Funcţionare SEN, al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica. Conform celor prezentate, Transelectrica poate contribui la îndepinirea obiectivelor Pactului prin creşterea capacităţii de transport de energie electrică prin reconductorare, extinderea mijloacelor de monitorizare a liniilor existente şi finalizarea construcţiilor liniilor noi, inclusiv a unui coridor de înaltă tensiune în curent continuu.

De asemenea, continuarea retehnologizării staţiilor de transformare, respectiv digitalizare instalaţiilor de protecţie, a celor de control şi automatizare reprezintă o altă modalitate prin care transportatorul de energie electrică are potenţialul să contribuie la atingerea ţintelor din plan, potrivit prezentării directorului companiei.

Alte acţiuni în acest sens au în vedere flexibilizarea producţiei de energie electrică din surse regenerabile sprijinind dezvoltarea sistemelor de stocare, consumul comandabil şi creşterea schimburilor transfrontaliere, conform celor prezentate.

Totodată, încurajarea racordării de noi utilizatori de reţea şi generalizarea schimbului de date în timp real, precum şi integrarea la platformele europene de conducere în timp real a Sistemului Energetic Naţional şi de operare a pieţei de echilibrare, reprezintă elemente prin care Transelectrica poate contribui la îndepinirea ţintelor Pactului, a mai subliniat Florin Bălaşiu.

Privind reconductorarea unor Linii Electrice Aeriene de 400 KV, se are în vedere creşterea capacităţii transportabile la nivelul prevăzut în Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice (PNIESC), având în derulare două studii, a spus reprezentantul Transelectrica.

"Unul care prevede integrarea a circa 3.000 MW în centrale electrice eoliene, până în anul 2030, respectiv integrarea a circa 3500 MW în centrale electrice fotovoltaice, tot până în anul 2030. De asemenea, printr-un alt studiu demarat de Transelectrica, se analizează posibilitatea integrării unor puteri suplimentare, prin construirea unei linii electrice de înaltă tensiune, în curent continuu, în culoar comun cu viitoarea magistrală de transport gaze naturale Tuzla - Podişor, proiect dezvoltat de Transgaz", a precizat Florin Bălaşiu.

De asemenea, ţara noastră are obligaţia să ajungă să pună la dispoziţia comerţului transfrontalier circa 70% din capacitatea liniilor de interconexiune pe graniţele Uniunii Europene, în cazul nostru fiind vorba de graniţele România - Ungaria şi România - Bulgaria, conform reprezentantului Transelectrica.

"Avem un astfel de plan de acţiune care pleacă de la circa 800 de MW pe graniţa România - Ungaria şi 900 de MW România - Bulgaria", a spus Florin Bălaşiu adăugând că, conform foii de parcurs, până în 2025 - 2026 vom îndeplini cerinţa privind comerţul transfrontalier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb