ZIARUL BURSA

17 septembrie 2021
Ediţia din 18.09.2024
Dan Drăgan

VIDEOCONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / DAN DRĂGAN, SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL ENERGIEI: "Ţinta de decarbonare la nivelul anului 2050 nu poate fi atinsă decât cu investiţii în energia nucleară"

George MarinescuCompanii / 17 septembrie 2021

Ţintele de decarbonare nu vor putea fi atinse dacă nu vom investi în capacităţi de producere a energiei nucleare, susţine Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei, care a mai spus că până atunci trebuie să folosim gazele din Marea Neagră drept combustibil de tranziţie.

Ion Lungu

VIDEOCONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / ION LUNGU, PREŞEDINTELE AFER: "Costul certificatelor CO2, scumpirea combustibilului şi lipsa capacităţilor au crescut preţurile din energie "

E.O.Companii / 17 septembrie 2021

Două dintre provocările Uniunii Europene (UE) din acest moment sunt ambiţia pentru decarbonare într-un timp foarte accelerat şi creşterile preţurilor energiei, evidenţiază Ion Lungu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România (AFER), care a subliniat că nu liberalizarea pieţei de energie este cauza principală a creşterilor de preţ din ultima perioadă.

Bogdan Chiriţoiu

VIDEOCONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / BOGDAN CHIRIŢOIU, PREŞEDINTELE CONSILIULUI CONCURENŢEI: Preţurile gazelor probabil vor scădea în câteva luni, dar cele din electricitate vor rămâne mari ani de zile

E.O.Companii / 17 septembrie 2021

Preţurile din domeniul gazelor naturale probabil că vor scădea în câteva luni, dar la electricitate acestea vor rămâne mari ani de zile, opinează Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Conform domniei sale, creşterea preţurilor electricităţii are la bază taxa de poluare, precum şi tranziţia spre o energie verde. "Trebuie să-i ajutăm pe cei care au absolută nevoie de ajutor, pentru ca acesta să nu devină foarte scump.

Silvia Vlăsceanu

VIDEOCONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / SILVIA VLĂSCEANU, DIRECTORUL EXECUTIV AL HENRO: "Avem nevoie de capacităţi de producţie cu mult peste consumul zilnic sau anual al României"

George MarinescuCompanii / 17 septembrie 2021

Pentru a trece cu bine peste situaţia actuală privind evoluţia preţurilor din energie şi pentru a ne atinge ţintele stabilite împreună cu Comisia Europeană, este nevoie de noi capacităţi de producţie care să acopere în totalitate consumul intern de electricitate, consideră Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Energie Electrică -HENRO.

Cristian Buşoi

VIDEOCONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / CRISTIAN BUŞOI, PREŞEDINTELE COMISIEI INDUSTRIE DIN PARLAMENTUL EUROPEAN: "Fondurile europene nu pot fi doar pentru companiile de stat"

E.O.Companii / 17 septembrie 2021

Marile transformări ale sistemului energetic din România vin şi ca urmare a deciziilor de la nivel european, susţine Cristian Buşoi, preşedintele Comisiei Industrie, cercetare şi energie din cadrul Parlamentului European. "În aceste zile există o luptă foarte mare pe atribuţii şi competenţe ale comisiilor din Parlamentul European în ceea ce priveşte pachetul legislativ Fit for 55.

Sandor Bende

VIDEOCONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / SANDOR BENDE, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU INDUSTRII DIN CAMERA DEPUTAŢILOR: "Finalizarea reactoarelor de la Cernavodă şi construirea unor centrale nucleare - priorităţi în domeniul energetic"

George MarinescuCompanii / 17 septembrie 2021

În ultimii 30 de ani au fost făcute foarte puţine investiţii în capacităţile de producere a energiei electrice şi în reţelele de distribuţie, iar acest lucru se resimte în prezent şi este reflectat în costurile pe care cetăţenii sunt nevoiţi să le suporte, a afirmat Sandor Bende, preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor.

Harri Kiiski,

VIDEOCONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / HARRI KIISKI, DIRECTORUL GENERAL AL AZOMUREŞ: "Tranziţia energetică va costa trilioane, dar este moştenirea pe care o lăsăm copiilor şi nepoţilor noştri şi este calea pe care trebuie să păşim"

M.G.Companii / 17 septembrie 2021

Consumatorii vor ajunge să fie cei care vor plăti nota de plată a tranziţiei energetice, spune oficialul Azomureş 

Tranziţia energetică va costa trilioane, dar este moştenirea pe care o lăsăm copiilor şi nepoţilor noştri şi este calea pe care trebuie să păşim, a afirmat Harri Kiiski, directorul general al Azomureş, producător de fertilizatori.

"Suntem într-o situaţie critică în Bucureşti"

VIDEOCONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / CLAUDIU CREŢU, DIRECTORUL GENERAL AL TERMOENERGETICA: "Suntem într-o situaţie critică în Bucureşti"

M.G.Companii / 17 septembrie 2021

"Consumăm gazul ineficient şi asta ne duce într-o situaţie de insecuritate energetică" 

Consumăm gazul ineficient şi asta ne duce într-o situaţie de insecuritate energetică, a afirmat Claudiu Creţu, directorul general al Termoenergetica Bucureşti. Acesta a făcut referire şi la situaţia termoficării din Bucureşti, despre care a spus că este într-o situaţie critică.

Oana-Marciana Ozmen

VIDEOCONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / OANA-MARCIANA OZMEN, DEPUTAT: "Certificatele verzi vor crea o presiune asupra statelor care nu sunt încă pregătite pentru producerea hidrogenului"

George MarinescuCompanii / 17 septembrie 2021

Este nevoie de măsuri legislative care să creeze cadrul necesar pentru demararea investiţiilor în domeniul energetic, deoarece în caz contrar preţul în creştere al certificatelor verzi şi al certificatelor de CO2 se va resimţi din ce în ce mai mult în facturile cetăţenilor, afirmă deputatul Oana-Marciana Ozmen, secretarul Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

"Putem contribui activ la îndeplinirea ţintelor stabilite în Pactul Verde European"

VIDEOCONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / FLORIN BĂLAŞIU, DIRECTOR ÎN CADRUL TRANSELECTRICA: "Putem contribui activ la îndeplinirea ţintelor stabilite în Pactul Verde European"

A.I.Companii / 17 septembrie 2021

Transelectrica poate contribui activ la îndeplinirea ţintelor stabilite în Pactul Verde European, a spus Florin Bălaşiu, Director în cadrul Direcţiei Planificare Funcţionare SEN, al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica. Conform celor prezentate, Transelectrica poate contribui la îndepinirea obiectivelor Pactului prin creşterea capacităţii de transport de energie electrică prin reconductorare, extinderea mijloacelor de monitorizare a liniilor existente şi finalizarea construcţiilor liniilor noi, inclusiv a unui coridor de înaltă tensiune în curent continuu.

"Acoperim întregul lanţ al energiei şi vom fi aici, pregătiţi, când vor demara investiţiile în domeniu"

VIDEOCONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / PETRU RUŞEŢ, DIRECTORUL GENERAL AL SIEMENS ENERGY ROMÂNIA: "Acoperim întregul lanţ al energiei şi vom fi aici, pregătiţi, când vor demara investiţiile în domeniu"

M.G.Companii / 17 septembrie 2021

Siemens Energy România acoperă întregul lanţ al energiei şi compania va fi pregătită să ajute partenerii când aceştia vor fi gata să demareze investiţiile în energie, a afirmat Petru Ruşeţ, directorul general al companiei. Totodată, Ruşeţ a vorbit şi despre tranziţia energetică şi despre PZU, piaţă a energiei despre care a spus că "reprezintă profit pe termen scurt".

Georgian Albu

VIDEOCONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / GEORGIAN ALBU, MEMBRU AL ASOCIAŢIEI ENERGIA INTELIGENTĂ: "Am respins categoric ipoteza că liberalizarea este cauza creşterii preţurilor"

A.I.Companii / 17 septembrie 2021

"Avem de-a face cu o dinamică firească a pieţei, dată de raportul dintre cerere şi ofertă" "Cred că este o confuzie la nivelul autorităţilor între consumatorul vulnerabil şi consumatorul protejat" 

Asociaţia Energia Inteligentă a respins categoric, în urma unei analize realizate, ipoteza că liberalizarea pieţei este cauza creşterii preţurilor gazelor, a spus Georgian Albu, specialist în politici publice în domeniul gazelor naturale, membru al Asociaţiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Lansare "one alliance"_ohma Bucureşti

Alianţă în industria ospitalităţii

O.D.Miscellanea / 17 septembrie 2021

Industria ospitalităţii are parte de o nouă alinaţă menită să asigure, în viitorul apropiat, personal calificat pentru marile hoteluri şi restaurante. Winsedswiss România, filială a Winsedswiss Education Group, a lansat "one alliance",...

UEFA a dat startul pregătirilor

EURO 2023 UEFA a dat startul pregătirilor

O.D.Sport / 17 septembrie 2021

Pregătirile pentru o nouă competiţie fotbalistică importantă au început cu mai mult de un an şi jumătate înainte de start. După ce s-a încheiat cu bine aventura legată de organizarea EURO 2020, s-a dat startul preparativelor pentru Campionatul...

MACRO NEWSLETTER 17 septembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 17 septembrie 2021

Macroeconomie / 17 septembrie 2021

Preţurile de consum din Polonia şi-au accelerat creşterea anuală şi în august 2021, până la 5,5%, de la 5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat...

Dumnezeu nu s-a născut încă

Cornel CodiţăEditorial / 17 septembrie 2021

Cornel Codiţă

Naraţiunea ideologică cuprinsă în sintagme cum ar fi "statul trebuie să îşi apere cetăţenii", "statul are datoria să îşi apere cetăţenii" ori chiar "statul îşi apără cetăţenii" a fost ridicată la rang de mit politic...

PIAŢA VALUTARĂ Euro a crescut la 4,9482 lei

Julia PandiBănci-Asigurări / 17 septembrie 2021

Euro a crescut, azi, cu 0,01 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9482 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1757 dolari, în depreciere cu 0,47%...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo