VIDEOCONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / ONDREJ SAFAR, CEO CEZ ROMÂNIA: "Clienţii vor juca un rol din ce în ce mai activ în sectorul energetic"

A.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 septembrie 2021

"Clienţii vor juca un rol din ce în ce mai activ în sectorul energetic"

Clienţii vor juca un rol din ce în ce mai activ în sectorul energetic, a spus Ondrej Safar, CEO-ul CEZ România, subliniind că pentru companiile energetice acest lucru înseamă o schimbare majoră în modul în care îşi derulează afacerile.

Domnia sa a afirmat: "Aş vrea să pun în lumină perspectiva pe termen lung a sectorului energetic. România este parte din Uniunea Europeană şi, făcând parte din Uniune, avem nişte ţinte. Iar ţintele sunt ca sectorul energetic să fie fără emisii, să fie descentralizat, să fie digitalizat şi să fie sigur din punct de vedere cibernetic. Pentru că tot ce implică digitalizarea, tot ceea ce este despre sisteme, va fi tot mai mult sensibil la securitatea cibernetică".

Ondrej Safar a adăugat: "Iar clienţii vor juca un rol din ce în ce mai activ în sectorul energetic. Până acum clienţii consumau pasiv electricitatea, dar în viitor clienţii vor fi membri activi. Vor fi producători de energie, vor folosi mult mai mult electricitatea din zona unde este produsă (...). Iar pentru companiile energetice, acest lucru înseamă o schimbare majoră în modul în care ne derulăm afacerile".

CEO-ul CEZ România a explicat că, în locul marilor centrale electrice, energia va fi produsă mai mult în zonele în care este consumată. "Volumul energiei distribuite va scădea semnificativ şi, de asemenea, fluxul energitic se va schimba (...)", a spus Safar, subliniind că rolul companiilor va creşte pe partea de echilibrare, pe zone restrânse.

De asemenea, o altă schimbare importantă este în piaţă unde, alături de producători, distribuitori şi furnizori, vor apărea jucători noi, care vor opera ca agregatori, inclusiv din perspectivă comercială, apreciază Safar.

"Legat de ceea ce se întâmplă acum cu preţul energiei, cred că este ceva ce va accelera această tranziţie. Ceea ce putem vedea acum este că a început de la consumatorii mari, care caută soluţii, dar nu neapărat prin prisma preţului, ci prin prisma preţurilor alături de stabilitatea şi vizibilitatea costurilor. Mulţi consumatori caută să îşi genereze singuri energia, pe bază de resurse renegerabile, în zonele unde lucrează, iar principalul criteriu este stabilitatea şi vizibilitatea, decât de preţurile în sine", a spus CEO-ul CEZ România.

Iar pentru companii este important să ajute clienţii să facă aceste lucruri şi să treacă prin această tranziţie într-un mod lin, a precizat Safar, care a conchis: "Iar pentru noi asta înseamnă mari investiţii în tehnologie, în echipamente inteligente, în reţea şi investiţii mari în oameni, pentru că toate aceste lucruri trebuie să fie administrate de oameni. Este o provacare pentru noi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb