Vietnamul plănuieşte să testeze întreaga populaţie a oraşului Ho Şi Min din cauza temerii cu privire la apariţia unei noi variante hibride de Coronavirus

J.P.
Internaţional / 31 mai 2021

Vietnamul plănuieşte să testeze întreaga populaţie a oraşului Ho Şi Min din cauza temerii cu privire la apariţia unei noi variante hibride de Coronavirus

Autorităţile din Vietnam intenţionează să testeze întreaga populaţie a oraşului Ho Şi Min (fost Saigon), cel mai mare oraş al ţării, cu 13 milioane de oameni şi să introducă noi măsuri de distanţare socială ca urmare a descoperii unui focar de infecţie cu coronavirus cu o nouă variantă hibridă, localizat într-o misiune religioasă, conform G4media.

La sfârşitul săptămânii trecute, oficialităţile au avertizat despre o nouă tulpină hibridă "foarte periculoasă" descoperită în ţară, care combină caracteristicile variantelor identificate pentru prima dată în India şi Marea Britanie şi este uşor transmisibilă pe calea aerului.

În total, Vietnamul a înregistrat puţin peste 7.000 de infecţii şi 47 de decese, dar ultima creştere reprezintă mai mult de jumătate din numărul total de cazuri.

Cel mai recent focar din oraşul Ho Şi Min este concentrat în jurul unei misiuni evanghelice, Revival Ekklesia Mission, unde s-au înregistrat cel puţin 125 de cazuri pozitive şi care reprezintă majoritatea infecţiilor oraşului. În Vietnam protestanţii reprezintă circa 1% din populaţie.

Cei care locuiesc în vecinătatea focarului au fost deja testaţi şi sunt în carantină. Autorităţile intenţionează acum să testeze restul celor 13 milioane de locuitori ai zonei metropolitane Ho Şi Min. La o rată de testare de 100.000 de persoane pe zi, efortul de testare ar dura mai mult de patru luni.

Pe lângă testare, oficialii au anunţat şi noi măsuri de distanţare socială în oraş pentru 15 zile, începând cu 31 mai. Magazinele neesenţiale şi restaurantele sunt închise, iar activităţile religioase au fost suspendate.

"Toate evenimentele unde se adună mai mult de 10 persoane în public sunt interzise în întregul oraş, dar oraşul are în vedere reducerea numărului de persoane la doar cinci", se spune într-un comunicat al guvernului.

Când virusul s-a răspândit pentru prima dată dincolo de frontierele Chinei, la începutul anului 2020, Vietnamul a acţionat rapid şi decisiv, închizându-şi frontierele aproape tuturor călătorilor, cu excepţia cetăţenilor care se întorceau. Apoi autorităţile au pus în carantină şi au testat pe toţi cei care au intrat în ţară. De asemenea, au efectuat depistarea şi testarea pe scară largă a contactelor.

Guvernul se află sub presiunea de a intensifica vaccinările pentru a combate reapariţia virusului. Puţin peste un milion de persoane sau 1% din populaţie au primit până acum cel puţin o doză de vaccin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb