Viktor Orban: "Trebuie să ocupăm Bruxellesul"

F.D.
Internaţional / 15 martie

Viktor Orban: "Trebuie să ocupăm Bruxellesul"

"Dacă dorim să păstrăm libertatea şi suveranitatea Ungariei, nu vom avea altă opţiune decât să ocupăm Bruxellesul", a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban în discursul său cu ocazia aniversării revoluţiei ungare din 1848, referindu-se la alegerile europarlamentare din 9 iunie despre care el crede că vor aduce o victorie a partidelor suveraniste, relatează EFE.

Vorbind în faţa a mii de simpatizanţi, premierul conservator ungar a comparat Bruxellesul cu un imperiu care "a abandonat oamenii, agricultorii, clasa mijlocie şi companiile", în timp ce limitează "drepturile naţiunilor". Acest imperiu, a continuat Orban, "vrea să ne oblige să participăm la război (în Ucraina), să acceptăm migranţi şi să ne îndoctrineze copiii".

"Bruxellesul nu este primul imperiu care râvneşte la Ungaria, dar în ultimii 500 de ani toate imperiile de acest fel şi-au dat seama că opresiunea, corupţia sau violenţa (...) nu le duc nicăieri", a amintit Orban, evocând imperiile Otoman, Habsbusrgic, dar şi Uniunea Sovietică. "Noi suntem David pe care Goliat ar face bine să-l evite", a avertizat el, insistând că "Ungaria este o ţară suverană şi aşa va continua să fie".

"Bruxellesul singur nu va înţelege asta (...), dar noi vom defila spre Bruxelles şi vom aduce noi înşine schimbarea în UE", a susţinut mai departe Orban.

El consideră că, în acest an decisiv, forţele politice suveraniste vor schimba harta politică devenind majoritare în Occident şi vor "restabili viaţa normală", pentru că "europenii se tem că UE le ia libertatea".

"Acest an este decisiv. La finalul anului noi vom fi majoritari în lumea occidentală. Suntem în faţa unei reorientări suveraniste atât în SUA, cât şi în Uniunea Europeană", crede premierul conservator ungar, care a enumerat ţările unde în ultimele luni partidele cu această orientare au câştigat alegerile, respectiv Slovacia, Olanda şi Italia. De asemenea, a adăugat el, Republica Cehă "se trezeşte", Austria "se pregăteşte" şi ea pentru un succes al conservatorilor, în timp ce în SUA "se răzvrătesc".

Premierul ungar nu a uitat să menţioneze "şantajul" la adresa Ungariei prin care Comisia Europeană a îngheţat accesul acestei ţări la fondurile europene pe motivul încălcării statului de drept, deblocându-i la sfârşitul anului trecut doar aproximativ o treime din aceste fonduri.

"La alegerile (europarlamentare) din 9 iunie nu te vei putea ascunde, va trebui să decizi dacă îţi aperi ţara sau dacă mănânci pâinea altora!", a concluzionat Viktor Orban.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. A se citi un mare și sănătos shut fund care să vă scoată din UE și NATO.

    Nu se poate sa fii pres în fata lui Putler si pe partea cealaltă sa beneficiezi de avantajele UE. 

    1. Tu de democratie si de libertatea de exprimare nu ai auzit,

      sau repeti textele de propaganda, sper contra cost 

      Dar de ce nu mergi tu in tara lui Putler, cel prea slavit de Victor Orban, ca sa manaci "democratie si de libertatea de exprimare" pe paine?

      Daca ai ceva de zis negativ la adresa regimului lui Putler ti-o iei de la 10 ani in sus! 

      nu incerca cu argumente la propagandisti , pierzi timpul

    In SUA Trump pierde deja alegerile .Ultimile sondaje il prefera pe Biden iar partidul Republican este rupt in doua chiar din interior (vezi Halley si Britt)Austria nu este in NATO.Italia si-a modificat rapid mesajul dupa ce Meloni a cistigat .Curind Ungariei ii va fi restrictionat accesul la sedintele NATO. (ce pacat pentru acest popor atit de frumos ).Slovacia este cit un judet .Extremistul din Olanda a renuntat la a mai face guvernul .K.Iohannis devine secretar General al NATO.Sansele lui Orban sunt minuscule .

    1. Esti rupt total de realitate,

      cred ca ai intoxicatie acuta cu propaganda democrata 

      Chiar azi Mike Pence se delimiteaza de Trump la fel ca Halley si Britt .Urmeaza si altii /.

      Tradator cumparati exista in toate partidele politice,

      nu cred ca populatia americana este multumita de 

      prestatia administratiei Biden, restul e propaganda,

      vom vedea,deocamdata Trump sta evident mai bine  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb