Una dintre regiunile viticole din ţara noastră este Podişul Transilvaniei, pe teritoriul căruia sunt plantate peste 5.200 de hectare de viţă de vie nobilă, ne-a spus Emil Dumitru, consilier juridic în cadrul Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole (ONIV).
Potrivit domniei sale, din acest total, mai mult de 4.700 de hectare de vie re-prezintă soiurile albe, res-tul de circa 522 de hectare fiind soiuri roşii.
În Podişul Transilvaniei au fost produşi, în acest an, aproximativ 170.664 hectolitri de vin.
Totalul producţiei de vin procesat în sistem organizat pe teritoriul ţării se ridică la peste 3 milioane de hl, aproape 416.000 hl fiind vin cu Denumire de Origine Controlată (DOC), puţin peste 1 milion de hl reprezentând vin cu Indicaţie Geografică (IG), iar restul de aproximativ 1,6 milioane hl însemnând cantitatea vinului de masă.