Iubitorii de vin cu specific moldovenesc pot poposi la "Tecadra" - un hotel de patru stele situat în zona Pipera, din Capitală - unde, fie că vor să se cazeze sau nu, pot servi un pahar de vin din podgoriile moldoveneşti "Purcari", pe care să-l asorteze la o mâncare cu acelaşi specific. Pentru completarea atmosferei, în fiecare seară, în cadrul restaurantului "Tecadra", care are o capacitate de aproape 70 de locuri, o solis-tă din Republica Moldova cântă la pian muzică specifică.
Toate preparatele servite la "Tecadra" sunt produse în bucătăria proprie, ne-a spus Ioana Caranfil, directorul de marketing al hotelului: "Încercăm să fie totul cât mai proaspăt. Chiflele sunt coapte pe loc. Preparăm aici prăjiturile, conservele, dulceţurile, congelăm legumele pentru iarnă. Şi dacă cei mari se pot delecta la un pahar de vin, ascultând pianul, cei mai mici prezenţi la hotel se pot juca în voie în spaţiul pe care l-am amenajat special pentru ei".
Crama cu specific moldovenesc de la subsolul hotelului, cu o capacitate de 160 de locuri, găzduieşte adesea petreceri şi evenimente, degustări de vin şi prezentări de alte produse, iar sala de fitness dispune de antrenor. Printre serviciile de relaxare puse la dispoziţie de "Tecadra" se regăsesc un spaţiu pentru jacuzzi, unul pentru masaj şi unul pentru saună. Şi evenimentele business pot fi desfăşurate aici, hotelul fiind dotat cu o sală de conferinţe de ultimă generaţie.
"Dincolo de serviciile unui hotel de patru stele, noi oferim servicii specializate. De exemplu, dacă clientul are o cerere specială, de genul fax în cameră, putem să-i sa-tisfacem solicitarea. De asemenea, punem la dispoziţie şi majordom", ne-a explicat Ioana Caranfil, menţionând că, în cadrul "Tecadra" sunt amenajate 27 de camere şi trei apartamente: "În apartamente avem şi chicinetă cu tot ceea ce trebuie - veselă, loc de servire a mesei, cuptor cu microunde etc."
Hotelul, construit pe trei etaje, mai dispune de parcare subterană şi supraterană. Ca strategie pentru perioada pe care o traversăm, "Tecadra" oferă clienţilor discounturi, promoţii, tarife de week-end, facilităţi gratuite. Gradul de ocupare este estimat, în acest an, la circa 40%, după cum ne-a precizat Ioana Caranfil, cei mai mulţi dintre clienţi fiind străini.
Deschis în vara anului 2007, hotelul a presupus o investiţie de aproximativ 3 milioane de euro. Cifra de afaceri s-a ridicat, anul trecut, la pes-te 1,5 milioane de lei.
Liber la vinul "Beaujolais Nouveau"
Peste 5.200 ha de vie în Podişul Transilvaniei
Zonele viticole Purcari, aşezate în pantă şi expuse către sud-est, oferă condiţii optime pentru cultivarea unei varietăţi extinse de soiuri de struguri de calitate superioară - soiuri albe: "Chardonnay" şi "Sauvignon Blanc" şi soiuri roşii: "Cabernet-Sauvignon", "Merlot", "Pinot Noir", "Malbeck", "Saperavi" şi "Rara-Neagră".