VIOLETA ALEXANDRU, DESPRE CAZUL DITRĂU:  "Orice om care vrea să muncească în România trebuie respectat"

A.M.
Politică / 2 februarie 2020

Violeta Alexandru

Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a transmis că orice om care vrea să muncească în România trebuie respectat şi consideră că este nevoie doar de o scânteie pentru ca situaţia de la Ditrău, judeţul Harghita, să degenereze.

De asemenea, ministrul Muncii anunţă controale ale ITM la brutăria la care au fost angajaţi cei doi cetăţeni din Sri Lanka, după ce foşti angajaţi au reclamat condiţiile de muncă.

"Doi oameni (din Sri Lanka) au venit să muncească în România. Să muncească! Să facă pâine. La cererea unui patron care, pentru a îşi menţine afacerea, a apelat la această soluţie. Localnicii i-au primit cu un val de respingere care intră în competenţa CNCD. Am discutat de zilele trecute cu Preşedintele Asztalos şi ştiu că s-a autosesizat. Se vor ocupa pentru că CNCD are această competenţă", a scris, duminică, pe Facebook, Violeta Alexandru.

"Urmează să primesc informaţii ca urmare a colaborării cu CNCD, dar şi în urma controlului pe care l-am solicitat ITM. ITM-ul va verifica legalitatea contractelor, respectarea procedurilor. Am auzit că au fost invocate şi o serie de aspecte privind condiţiile de muncă ale angajaţilor. Dacă sunt abateri, angajaţii, în primul rând, trebuie să le reclame şi ITM să le investigheze. O singură scânteie şi lucrurile pot degenera în localitatea Ditrău din Jud. Harghita. Dialogul şi intervenţia fermă a autorităţilor cu atribuţii de verificare reprezintă soluţia în acest moment. Orice om care vrea să muncească în România trebuie respectat", a mai scris ministrul.

Violeta Alexandru le-a cerut scuze celor doi muncitori, respinşi de localnici:"Le cer eu scuze acestor doi oameni care au ajuns să fie ţinta unei asemenea uri. Oameni buni, 2 oameni au venit în România ... să câştige o pâine, cum se spune!".

Mai mulţi foşti angajaţi ai brutăriei din Ditrău, judeţul Harghita, s-au plâns, sâmbătă, la întrunirea pe care au avut-o cu primarul la Căminul cultural din localitate, că ar fi avut parte de un tratament inuman din partea patronului firmei, acesta forţându-i să facă ore suplimentare pe care nu le plătea, potrivit agenţiei de ştiri MTI. În ceea ce priveşte prezenţa muncitorilor din Sri Lanka, localnicii au spus că se tem că ar mai putea veni şi alţii, mai mulţi, care vor duce la schimbarea comunităţii.

Ministrul Muncii a continuat cu un mesaj pentru români. "Imaginaţi-vă că, mergând să muncească într-o brutărie din Spania, Italia sau Germania, românilor care lucrează acolo localinicii le spun: «Refuzăm să mâncăm păine făcută de români». Cum ne-am fi simţit?".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Bine zis!Orice om care vrea sa munceasca in Romania trebuie respectat.Dar cu liftiera ce-ai avut?

    1. iar cei care ies la pensie la 40-45 trebuie bagati inapoi in cimpul muncii pentru a fi respectati...momentan ii detesta o populatie intreaga...agree?

    Felicitari Doamna Ministru !

    Dati posibilitatea tuturor care doresc sa munceasca , inclusiv celor care doresc sa lucreze pana la 70 ani 

    avem 5 mil de romani plecati pe afara sa caute de lucru ca nu au ce sa lucreze aici, de ce aducem altii din afara?

    1. comentariu puieril ,prosti da multi , multi da prosti....

      Comentariu pueril si prost e al tau domnule. Daca nu realizezi ca forta de lucru ieftina adusa din afara va face salariile romanilor din mici in si mai mici esti nu doar infantil si prost ci si lipsit de viziune.

      Nu destul ca romanului nu i se plateste un salariu decent, acum romanul va fi nevoit sa concureze si cu asiaticul care accepta salariu de mizerie sub nivelul romanului. Bravo ma desteptule . Astia asa destepti ca tine ati adus tara in halul in care arata azi. 

    Liftiera likes this.

    Am ajuns sa citesc ca ungurilor li se disturba linistea comunitatii. Se pare ca cei 2 din SriLanka nu au invatat imediat ungureste. Exact cum am patit eu in gara la Miercurea Ciuc. A fost servit barbatul din spatele meu inaintea mea pentru ca a cerut pe ungureste si pina nu i-am zis doamnei ceva de origine pe romaneste nu s-a uitat la mine. Mai e putin pina sare o scinteie cam si aprinde iar lupta de strada in zonele alea. Se pare ca limba secuilor este incitanta la violenta romanilor. Pai fratilor romani din secuime nu meritam noi ceilalti romani sa va tratam cum ati tratat voi pe acesti 2 oameni din Sri Lanka ??? Nu cumva sa ne fie frica si noua ca ne tulburati comuniunea romanesca ?

    Asta e new dancila? Doar ca bruneta, bubuie duamna de ciuda cand vede concurenta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb