Viorica Dăncilă a fost acceptată premier

A.C
Politică / 17 ianuarie 2018

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Actualizare 19:05 Băsescu: "Preşedintele a ales cea mai comodă soluţie pentru domnia sa"

Traian Băsescu spune că preşedintele Klaus Iohannis a ales "cea mai comodă soluţie" pentru el, prin desemnarea Vioricăi Dăncilă.

"Oare să fie dragostea de la Grivco de vină?", afirmă Băsescu.

Traian Băsescu a scris pe pagina sa de Facebook: "Sunt convins că niciodată Parlamentul nu ar fi votat căderea a două guverne şi intrarea în alegeri anticipate. Din păcate, preşedintele a ales cea mai comodă soluţie pentru domnia sa desemnând-o pe teleormăneanca Viorica Vasilica Dăncilă, spre bucuria lui Daddy. Oare să fie dragostea de la Grivco de vină?".

(A.C)

------------

Actualizare 18:50 Viorica Dăncilă: "Pentru noi este importantă punerea în practică a programului de guvernare"

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a declarat în această seară că aşteaptă votul de învestitură din Parlament şi că România trebuie să se pregătească pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Viorica Dăncilă a susţinut: "Aştept să avem votul în Parlament, pentru că pentru noi este importantă punerea în practică a programului de guvernare, pentru România şi pentru români. Să tratăm aşa cum trebuie 2018, anul Centenarului, dar, în acelaşi timp, să pregătim preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019".

Actualizare 18:30 Liviu Dragnea: "Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declarat, astăzi, după desemnarea Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier, că preşedintele Klaus Iohannis "a ales stabilitatea" şi a evitat intrarea României într-o criză politică.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a menţionat: "Preşedintele a ales stabilitatea, în ciuda presiunilor partidelor din opoziţie şi a altora de a refuza propunerea PSD şi îi mulţumim pentru asta şi apreciem în mod deosebit. Intrarea într-o criză politică ar fi fost un lucru grav pentru România şi preşedintele a vrut să evite asta".

Dragnea a mai adăugat "Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară, comprimând cât ne permit Constituţia şi regulamentele celor două Camere, în aşa fel încât pe data de 29 ianuarie, luni, să avem votul de învestitură în Parlament".

(D.I)

------------

Viorica Dăncilă a fost acceptată premier, de către Preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat: "Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului Guvern, de desemnarea premierului. Astăzi, toată ziua, am ascultat opiniile şi argumentele politicienilor, dar am reuşit ieri, aseară, astăzi, între întâlniri, să ascult şi opinia oamenilor simpli, să citesc mesaje, inclusiv pe reţele de socializare".

De asemenea, acesta a afirmat: "Sunt foarte multe opinii şi foarte multe argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor, evident. Sunt multe argumente legate de politica internă a României, sunt multe argumente legate de politica externă şi de securitate a României. Am ascultat şi am citit cu atenţie toate aceste opinii şi argumente şi le-am cântărit, fiindcă acum trebuie să decid. Dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie să o iau?

În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituţia şi cu deciziile CCR în materie de desemnare şi aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară".

"În Parlament, după consultări, îmi e foarte clar, PSD dispune de o majoritate, şi atunci, cântărind toate argumentele, ţinând cont de situaţia concretă din Parlament, am decis să dau PSD încă o şansă şi să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă", a mai declarat acesta.

Preşedintele a adăugat: "Dar, acum, PSD trebuie să performeze. Românii au mari aşteptări. Şi eu am mari aşteptări. PSD a promis şi în campania electorală şi după campanie lucruri importante. PSD a promis salarii, pensii, şcoli, manuale, spitale, infrastructură, dar până acum prea puţin s-a realizat. Acum, PSD trebuie să dovedească că ce a promis face. Avem, la un an de la alegerile parlamentare care au fost câştigate de PSD, două guverne PSD eşuate. Acum, primesc şansa de a dovedi că ştiu ce vor şi ştiu cum se face. În continuare, invit pe toţi cei implicaţi în procedură să se mobilizeze şi să lucreze repede şi bine. Este posibil ca până la 1 februarie întreaga procedură să fie finalizată şi noul Guvern să se apuce de treabă şi să rezolve problemele mai degrabă decât să le încurce."

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. O prinde Pastele?

    1. O prinde pentru ca nu are personalitate si va executa intocmai ce dicteaza penalul din teleorman. O decizie absolut nefericita a presedintelui care ne va afecta atat pe noi, romanii, cat si pe el.

    O oportunista semidocta, un fel de Elena CEAUSESCU, servila si obedienta partidului si jegului penal, Liviu Nicolae DRAGNEA!!!

    1. Gresit, Ceauseasca era afurisita, Viorica Vasilica va fi cumintica si mica; va face tot ce spune Dragnea. 

    Dl Presedinte e in vacanta

    Un refuz ii strica vacanta...somn usor si spor la ... adunat vize.

    Poate merge in Japonia ca tot nu e nevoie de vize 

    Femeia asta nu are discernamant... este in cloud

    PRIM MINISTRU CLOUD  

    01 00000000000

    Poate tremier. Am ajuns la a treia roata la caruta.

    Nici daca l-ar avea contra-candidat pe Dragnea nu cred ca mai prinde inca un mandat presedintele asta. Este tufa! Opozitia trebuie sa gaseasca urgent un candidat viabil pentru presedintie si sa-l promoveze intens. Altfel, la anul pe vremea asta o sa avem dictatura baronilor PSD pe toata linia. Ne intoarcem in anii '80 - justitie la comanda si dictatura. Singura diferenta (fata de atunci) este ca natiunea va fi mulsa de mai multi simultan.

    1. Opozitia trebuie sa gaseasca urgent un candidat viabil pentru presedintie!!!! cred ca ai vrut sa spui " Opozitia trebuie sa gaseasca urgent candidati capabili sa faca opozitie in parlament "

      Le ceri prea mult. Nu sunt in stare nici sa faca opozitie. Ramanem pe veci cu hotii si prostii la conducere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb