Viorica Dăncilă a luat parte la dineul oferit de ambasadorul Franţei cu cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii

Dragoş Ioniţă
Politică / 21 martie 2018

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Facebook)

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Facebook)

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat ieri la dineul oferit cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii de Michele Ramis, ambasador al Republicii Franceze în ţara noastră, se arată într-un comunicat al Guvernului, remis Redacţiei.

Potrivit documentului, la eveniment, premierul a vorbit despre măsurile guvernamentale de promovare a egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, legislaţia în domeniu, despre capitolul "Respect şi demnitate pentru femei" din cadrul Programului de Guvernare 2018-2020, precum şi despre "Convenţia naţională pentru egalitatea de gen: România Paritară".

Viorica Dăncilă a declarat în cadrul evenimentului: "Luna martie trebuie să fie o lună de reflecţie a întregii comunităţi româneşti şi internaţionale faţă de condiţia economică, socială, culturală a femeilor, şi, deopotrivă, o lună în care mesajul legat de principiul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi să devină pilon central al oricărei dezbateri".

Premierul a subliniat, de asemenea, că femeile în ţara noastră reprezintă un potenţial uman extraordinar, însă prea puţin utilizat. Femeile reprezintă jumătate din populaţie şi sunt majoritare în multe domenii: 64% în cazul funcţionarilor administrativi, 62% în domeniul serviciilor şi aproape 60% ca specialişti în diverse domenii. Dar când vine vorba de corpul legislativ, executiv sau funcţii de conducere, proporţia se reduce la mai puţin de 30%.

Referindu-se la capitolul "Respect şi demnitate pentru femei" din Programul de Guvernare 2018-2020, Dăncilă a precizat că Guvernul îşi propune, în baza convenţiilor înternaţionale şi a Directivelor UE, să alinieze ţara noastră la state cu tradiţie în democraţie, care au demonstrat faptul că împuternicirea socială, economică şi politică a femeilor poate genera valoare adăugată şi bunăstare socială.

În cadrul reuniunii, prim-ministrul a subliniat, totodată, că în 20 martie, ţara noastră a celebrat Ziua Internaţională a Francofoniei, precum şi aniversarea a 25 de ani de la aderarea ţării la mişcarea francofonă (în 1991 ţara noastră a obţinut statutul de observator, iar din 1993 este membru cu drepturi depline al Francofoniei instituţionale).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb