VIRGIL POPESCU: ''Strategia energetică va fi în Guvern luna aceasta sau la începutul lui aprilie''

G.U.
Politică / 23 martie 2021

''Strategia energetică va fi în Guvern luna aceasta sau la începutul lui aprilie''

Strategia energetică, împreună cu Planul naţional de energie şi schimbări climatice, vor fi aprobate în Guvern luna aceasta sau la începutul lunii aprilie, a declarat astăzi, ministrul de resort, Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

Acesta a avut o întâlnire cu mai mulţi parlamentari de la AUR, care au participat la un protest organizat în faţa Ministerului Energiei, discuţiile vizând găsirea unor soluţii pentru problemele din domeniul minier.

"Este cam greu să înţeleg ce doresc colegii de la AUR. Dacă m-ar fi întrebat: aveţi gata Strategia energetică? Da, Strategia energetică este finalizată, împreună cu toate acordurile de mediu. Urmează să fie aprobată în Guvern şi trimisă în Parlament, aşa cum am modificat legea, şi avem finalizat şi Planul naţional integrat de energie şi schimbări climatice, care va fi aprobat prin Hotărâre de Guvern şi înaintat Comisiei Europene. Deci avem practic întreaga strategie pentru dezvoltarea energetică a României. Am fost întârziaţi vizavi de Strategia energetică naţională pentru că în ea au fost puse toate proiectele pe care voiau să le facă şi care unele mai era viabile, altele nu mai erau viabile, şi care trenau, unele aveau nevoie de autorizaţii de mediu şi acorduri transfrontaliere ale statelor vecine şi asta practic bloca Strategia energetică. Am scos aceste lucruri, am regândit toată Strategia energetică, plecând ca şi o strategie pe axe, pe direcţii de dezvoltare a energiei, şi împreună, puse în concordanţă cu Planul naţional integrat de energie şi schimbări climatice vor fi în perioada imediat următoare în Guvern, luna acesta, la începutul lui aprilie", a explicat ministrul Energiei.

Potrivit acestuia, strategia cuprinde "exact direcţiile": ţinta de regenerabile de 30,7%, energie nucleară - unităţile 3 şi 4 şi retehnologizarea unităţii 1, trecerea, etapizat, de la cărbune la gaz.

Virgil Popescu a mai precizat că Strategia energetică este până în 2026, transmite Agerpres.

La protest au participat 30 de parlamentari AUR, care îi cer ministrului Virgil Popescu să intervină "urgent" în rezolvarea unor probleme "arzătoare", cum ar fi deblocarea cărbunelui din Portul Constanţa pentru repornirea Termocentralei Mintia şi plata drepturilor restante pentru minerii închişi în Mina Crucea (Suceava).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb