VIRGIL POPESCU: "Guvernul va acorda un ajutor de 1 miliard de euro către CE Oltenia"

S.B.
Miscellanea / 18 noiembrie 2020

"Guvernul va acorda un ajutor de 1 miliard de euro către CE Oltenia"

Guvernul şi-a asumat plata unui ajutor de stat de 1 miliard de euro pentru Complexul Energetic Oltenia, a declarat azi ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, într-o conferinţă de presă, informează news.ro.

"Acel ajutor nu presupune că îl dai tot odată. Iar dacă statul român a aprobat ajutorul de restructurare al CE Oltenia şi l-am notificat către Comisia Europeană, vă daţi seama că statul român şi-a asumat acest lucru", a declarat ministrul Economiei.

Planul de restructurare şi decarbonare al Complexului Energetic Oltenia presupune un ajutor de stat de 1,33 miliarde de euro în total. Statul a plătit până acum companiei 252 de milioane de euro, ca CE Oltenia să îşi poată achiziţiona certificatele de emisii de dioxid de carbon aferente producţiei de anul trecut.

"Am pornit procesul de restructurare a CE Oltenia, cu un ajutor de stat de 1,2 miliarde de lei şi în momentul de faţă notificăm la Comisia Europeană Planul de restructurare, după multe discuţii şi eu cred că va fi aprobat. CE Hunedoara este în reorganizare, acolo în urma aplicării Ordonanţei 60/2019 de vor desprinde două companii: una care să aibă cele patru mine şi complexul şi centrala de la Paroşeni, iar Mintia va fi probabil dată autorităţilor locale. După acest lucru, aceste două companii pot deveni viabile şi pot să urmeze investiţii din fondul de modernizare pentru trecerea pe gaz. La Paroşeni se poate face inclusiv o microhidrocentrală, la Mintia se poate trece pe gaz. Avem la dispoziţie Fondul de Modernizare. S-a vorbit mai puţin despre acest lucru. Fondul de Modernizare este un fond din care România se poate alimenta. El are o valoare minimă de circa 6 miliarde de euro şi valoarea lui creşte funcţie de certificatele de CO2.

Prin acest fond se vor face investiţiile în sistemul energetic naţional, 70% din acest fond se vor duce în investiţii de reglementare, în capacităţi de stocare, reţele, reabilitare sau construcţia de reţele de transport şi distribuţie, 30% pot merge către producţia energetică pe bază de gaze naturale. Pe lângă exerciţiul multianual de 30 miliarde în total, pe lângă Planul National de Rezilienţă avem un alt vechicul financiar, acest fond de modernizare care poate asigura finanţarea investiţiilor din energie", a declarat azi oficialul, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mare greseala

    Ajutorul de restructurare se acorda o singura data si este ultimul ajutor inainte de lichidare. Asta este sarutul mortii dat de pedelistul Popescu. Dupa c evor pleca astia, totul va fi amanetat, distrus, impins pe marginea parapastiei. Toate actiunile criminale, sunt prezentate pe un ton triumfalist ce da bine in ochii prostimii care se uita in gura lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb