Virgil Popescu, nemulţumit de furnizorii de gaze

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 16 iunie 2020

Domeniul energiei este unul caracterizat de proiecte aflate în întârziere sau blocate şi de furnizori de gaze neconcurenţiali este concluzia care se poate desprinde din intervenţia lui Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în plenul Camerei Deputaţilor, în cadrul Orei Guvernului.

În privinţa legii offshore, ministrul de resort a precizat că este datoria Parlamentului să modifice respectivul act normativ pentru deblocarea investiţiilor în proiectele din Marea Neagră privind extragerea gazelor naturale. Referitor la construirea reactoarelor 3 şi 4 de la centrala atomo-electrică de la Cernavodă, Virgil Popescu a spus că membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica trebuie să găsească rapid o soluţie, deoarece proiectul se află în întârziere, dacă ţinem cont că în anul 2026 reactorul 1 trebuie intubat.

În legătură cu liberalizarea pieţei gazelor naturale de la 1 iulie, Virgil Popescu a spus: "Nu este un moment mai prielnic decât acum, când preţul pe pieţe este jos şi vine cu un pachet de gas release program. Am văzut reactii sau non-reacţii ale furnizorilor care nu doresc să scadă preţul la gaze, iar ăsta nu este un comportament corect în piaţă. Dacă acest comportament continuă, îi vom obliga pe acei furnizori să îşi modifice, în timp de şase luni, ofertele. Ne vom asigura, pe baza legii concurenţei, ca piaţa să fie liberă şi funcţională".

Domnia sa a mai spus că va fi definit, până la sfârşitul acestui an, consumatorul vulnerabil care să fie protejat cu privire la plata facturilor pentru energia electrică şi termică.

Referitor la investiţiile din domeniul energiei, Virgil Popescu a spus că vor fi stimulate investiţiile noi, care vor genera capacităţi noi de producere a energiei electrice. Ministrul de resort a menţionat că Uniunea Europeană ne-a alocat 200 milioane de euro pentru extinderea în mod inteligent a reţelelor de distribuire a gazelor naturale.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri s-a referit şi la finanţarea cu un miliard de euro a întreprinderilor mici şi mijlocii din ţara noastră care au avut de suferit de pe urma pandemiei. Ministrul de resort a arătat că din întreaga sumă, 550 milioane euro vor fi granturi pentru investiţii, 350 milioane euro vor fi acordate industriei HORECA şi industriei auto ca granturi pentru capital de lucru şi 100 milioane euro vor fi daţi antreprenorilor afectaţi grav de pandemie. În privinţa industriei auto, Virgil Popescu a precizat că marile companii din domeniu vor putea apela şi la schema de ajutor financiar pe care guvernul o pregăteşte pentru susţinerea capitalului de lucru şi investiţiilor, cu ajutorul Eximbank, pentru marile firme.

Ministrul de resort a mai spus că, în perioada pandemiei, dependenţa de importurile din spaţiul extraeuropean a arătat cât de vulnerabili suntem în toate domeniile şi că energia şi comunicaţiile au fost vitale pentru depăşirea crizei şi pentru dezvoltarea economică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb