Visul american, trăit în cutii de carton

V.D.
Internaţional / 24 septembrie 2018

Visul american, trăit în cutii de carton

Un raport al ONU privind sărăcia extremă, dar şi drepturile omului în Statele Unite constată că aproximativ 40 de milioane de americani trăiesc în sărăcie, 18,5 milioane în sărăcie extremă şi 5,3 milioane trăiesc în condiţiile "din lumea a treia", sau lumea cutiilor de carton, atât de mediatizată în mai toate filmele americane.

Raportul de 20 de pagini al comisarului ONU, Philip Alston, raportor special pentru sărăcia extremă, a avertizat că SUA are una dintre cele mai ridicate rate de inegalitate a veniturilor dintre naţiunile occidentale, scrie ZeroHedge.

El a criticat administraţia Trump pentru reducerile fiscale de 1,5 trilioane aplicate în decembrie 2017, beneficiari fiind clasa bogată americană, iar clasa de mijloc şi de jos au avut de suferit.

Alston ar putea avea dreptate, deoarece potrivit UBS, se aştepta ca marile companii să cheltuiască aproximativ 2,5 miliarde de dolari anual în scopuri financiare care înseamnă inclusiv cumpărarea de acţiuni, dividende şi fuziuni.

Alston a numit S.U.A. cea mai inegală societate din lumea dezvoltată. El a afirmat că politicile americane au beneficiat de bogăţii prin eliminarea clasei de mijloc.

De mai bine de patru decenii, politicile economice din S.U.A. au neglijat clasa de mijloc. Cu toate acestea, raportul Centrului Stanford privind inegalitatea şi sărăcia, a afirmat că politicile adoptate în timpul administraţiei Trump par "intenţionate în mod deliberat pentru a elimina protecţia celor mai săraci, pentru ai pedepsi pe cei care nu sunt în câmpul muncii".

Raportul lui Philip Alston conchide prin următoarele afirmaţii:

1. Efectuaţi un program radical de dereglementare financiară, de mediu, de sănătate şi de siguranţă, care elimină protecţia în principal în beneficiul clasei de mijloc şi a celor săraci;

2. Încercaţi să adăugaţi peste 20 de milioane de persoane sărace şi de clasă mijlocie în rândul celor fără asigurare de sănătate;

3. Restricţionaţi eligibilitatea pentru multe prestaţii de asistenţă socială, mărind în acelaşi timp obstacolele care trebuie depăşite de cei eligibili;

4. Nu furnizaţi o finanţare suplimentară adecvată pentru a aborda o criză a opiaceelor care decimează anumite părţi ale ţării;

5. Nu faceţi nici un efort pentru a aborda rasismul structural care menţine un procent mare de non-albii în sărăcie sau în apropierea sărăciei.

Alston a făcut referire în continuare la raportul Fondului Monetar Internaţional (FMI) din 2017, subliniind că economia "oferă un nivel de trai mai bun doar pentru puţini" şi că "veniturile gospodăriilor stagnează pentru o mare parte din populaţie, oportunităţile de angajare se deteriorează, iar mobilitatea este în scădere".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Titlu adecvat unei realitati deseori ocultate .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb