VLAD VLĂSCEANU, TIMON: "Piaţa rezidenţială este pe o curbă ascendentă, cu proiecte noi de mari dimensiuni"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 23 octombrie 2015

"Piaţa rezidenţială este pe o curbă ascendentă, cu proiecte noi de mari dimensiuni"

Locuinţe de peste un miliard de euro, prezente la Târgul Imobiliar Naţional

Piaţa rezidenţială de la noi a intrat pe o curbă ascendentă după perioada de criză financiară, consideră Vlad Vlăsceanu, directorul Târgului Imobiliar Naţional (tIMOn), care a declarat ieri că investiţiile în locuinţe au crescut cu peste 30% faţă de anii anteriori, fiind dezvoltate o serie de proiecte noi de mari dimensiuni.

Oferta de locuinţe prezentă la tIMOn, în perioada 22-25 octombrie, are o valoare de piaţă de peste 1 miliard de euro, potrivit reprezentanţilor târgului, care susţin că la această ediţie vor fi lansate mai mult de 30 de proiecte rezidenţiale noi prin investiţii de peste 150 de milioane de euro.

"Vorbim de un Black Friday imobiliar, aşa cum ar trebui să fie un târg, prin definiţie. tIMOn are ca scop aducerea în acelaşi loc a ofertelor relevante pe piaţa rezidenţială şi facilitarea accesului potenţialilor cumpărători la oferte cât mai atractive. Pe fondul unei oferte din ce în ce mai diversificate, cei care vând locuinţe au înţeles că trebuie să fie foarte atenţi la ceea ce vor clienţii", a declarat Vlad Vlăsceanu.

Unul dintre proiectele mari prezente în cadrul tIMOn este Dimri West Towers, dezvoltat de Dimri în zona Prelungirea Ghencea, companie care a repornit lucrările după ce criza i-a oprit planurile de construcţie în 2008.

Reprezentantul companiei în ţara noastră a declarat, ieri, că Dimri a cumpărat, în perioada 2006-2007, mai multe terenuri în Bucureşti şi Ploieşti, printre care 10,6 hectare în Ghencea şi 5 hectare în Pipera, investiţia totală în terenurile din ţara noastră fiind de 25 de milioane de euro.

"O parte din aceste achiziţii au fost finanţate de bănci locale, faţă de care ne-am achitat toate obligaţiile", a precizat reprezentantul Dimri, menţionând: "În 2008 am început construcţia primei clădiri de locuinţe în Ghencea, dar ne-am oprit din cauza crizei financiare. Am revenit în 2014 cu Dimri West Towers, proiect construit pe 4,1 hectare în zona Prelungirea Ghencea, cu 11 clădiri şi un total de 1.045 de unităţi locative. La începutul anului viitor sperăm să livrăm primele apartamente".

La rândul său, Shimon Galon, un alt investitor israelian cu experienţă pe segmentul rezidenţial de la noi, fost şef al companiei GTC în România, a vorbit despre o "schimbare de atitudine de piaţă", menţionând că proiectul GViTown, pe care îl reprezintă prin compania Real Sol, urmează să fie livrat anul viitor.

"Proiectul GViTown, pe care l-am anunţat în urmă cu şase luni, este exact la jumătatea execuţiei, urmând să fie livrat undeva în lunile martie-aprilie 2016, jumătate dintre locuinţe fiind deja vândute", a spus domnul Galon, precizând: "Se simte în piaţă că anii grei sunt în spatele nostru şi trebuie să fim destul de maturi să nu mai facem greşelile din trecut. S-a schimbat drastic preţul de construcţie a locuinţelor faţă de perioada dinaintea crizei. (...) Banii "îngropaţi" în achiziţia terenurilor pentru dezvoltare înainte de 2008 nu vor fi recuperaţi niciodată de investitori".

Printre proiectele lansate la tIMOn se numără Central Garden Pipera, Dimri West Towers, Arttemple Residence, EcoVillas, White Lotus Residence, Pipera Lake, Beach Side Residences, Rotar Park, Lake Side Residences, Predeal Apartments , APX IMMO, Decebal Rezidenţial, Lacul Morii Rezidenţial , Mogoşoaia Rezidenţial , Valetta Residence, Parisian Views, Rotaşului Apartments sau Docenţilor Residence.

Cea mai ieftină locuinţă care poate fi cumpărată la ediţia de toamnă a tIMOn este o locuinţă socială în containere maritime ce costă 9.000 de euro, dar există şi o serie de oferte imobiliare care pot ajunge la câteva sute de mii de euro. De exemplu, un apartament de trei camere cu o terasă de peste 100 de metri pătraţi este oferit la vânzare la preţul de aproape 300.000 de euro, în timp ce proprietatea cea mai scumpă este reprezentată de un apartament vândut la 468.500 de euro fără TVA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb