VLAD VOICULESCU: ''PNL a pecetluit împărţirea banului public cu PSD''

G.U.
Politică / 9 noiembrie 2021

''PNL a pecetluit împărţirea banului public cu PSD''

Vlad Voiculescu, vicepreşedinte al USR, consideră că liberalii, prin decizia de a începe negocierile cu PSD pentru coagularea unei majorităţi, au "pecetluit" împărţirea banilor publici cu social-democraţii, informează Agerpres.

"Asta a pecetluit PNL astăzi: împărţirea banului public între ei şi PSD, dar mai ales - şi mult mai grav - capturarea şi slăbirea şi mai puternică a tuturor instituţiilor statului. PSD şi PNL de mână cu UDMR ne vor duce din nou către un fanariotism modern, în care fanarioţii sunt ei şi ai lor - politicieni la butoane, 'speciali' şi colaboratorii lor - acoperiţi sau nu. (...) Va fi din nou luptă grea şi de uzură. De data asta cu atât mai amară cu cât am crezut că în sfârşit se poate şi altfel, că democraţia în sfârşit poate să funcţioneze şi pentru oameni, nu doar pentru politicieni, pentru speciali şi pentru colaboratorii lor - acoperiţi sau nu", scrie Voiculescu pe Facebook.

Potrivit acestuia, preşedintele Klaus Iohannis ar fi putut lua în calcul, încă din vară, varianta unei coaliţii cu PSD.

"Nici nu ştii ce e mai oribil: ce a făcut Iohannis punând la cale toată această nouă Alianţă pentru Ciolan sau ce a făcut PNL păcălind românii să îi voteze 'ca să scape de PSD'? Avea Iohannis pregătită varianta coaliţiei cu PSD încă din primăvară? Judecând după atitudinea de jupân care nu permite miniştrilor-argaţi să îi iasă din voie, eu cred că da. Reacţiile pe care le-a avut atunci când eu sau Stelian Ion am avut opinii sau acţiuni care nu erau pe placul dumnealui vorbesc de la sine", menţionează Voiculescu.

Acesta face referire şi la o "caracatiţă de interese supra-partinice" care îşi dorea "cu ardoare" o alianţă PSD-PNL.

"Am greşit probabil considerând - la fel ca mai toţi cei care au votat 'dreapta' în alegeri - că acea coaliţie formată în urma alegerilor este singura posibilă, fiind singura rezonabilă, singura care să respecte votul oamenilor. Pentru Iohannis şi parte din PNL altfel stăteau lucrurile. Uitându-ne acum înapoi e uşor de înţeles de ce încercările noastre de transparentizare, de profesionalizare şi de depolitizare a instituţiilor i-au încurcat teribil. Care sunt forţele care îşi doreau cu ardoare noua alianţă PSD-PNL+restul? Multe. Mulţi. Mult mai mulţi decât şi-ar putea imagina orice român care nu a văzut sau nu a avut de-a face cu caracatiţa de interese supra-partinice care într-un fel sau altul profită de banul public sau de pe urma unui stat slab şi capturat", adaugă Vlad Voiculescu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ...NU TE JUCA CU CHIBRITURILE : ARUNCĂ - LE CÂND TRECI PE LÂNGĂ ,, S P I T A L E " ...

    1. Corect, daca nu l-ar fi pus pe Vladut la sanatate si pe cealalta dupa aceeasi croiala cu el, USR inca ar fi avut votul meu.

    daca mai este pe pozitia de a-si da cu parerea prin ziare, dupa suturile care le-a luat in toate partile corpului. se vede ca il doare la basca si bate campii in continuare. media care il publica este oare multumita de raspunsurile pe care le-a primit la indoielile referitoare la v.v.? canci.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb