VOLODIMIR ZELENSKI: ''Rusia vrea să distrugă toată regiunea Donbasului''

G.U.
Internaţional / 18 aprilie 2022

Sursă foto: Володимир 3еленський/Facebook

Sursă foto: Володимир 3еленський/Facebook

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia că vrea să "distrugă" toată regiunea Donbasului din estul ţării, în timp ce trupele ucrainene care au mai rămas în portul strategic Mariupol sunt pregătite să opună o ultimă rezistenţă pentru apărarea oraşului, informează The Guardian, conform Digi24.

În timp ce rachetele ruseşti cădeau luni dimineaţa deasupra Liovului şi bombardamentele din Harkov continuau, Moscova caută să obţină victoria mult râvnită în Mariupol şi să pună mâna pe întreaga regiune din sud-estul Ucrainei, pentru a crea un coridor între Donbas şi Crimeea anexată.

Ucraina a promis să lupte şi să apere oraşul până la ultimul om, sfidând ultimatumul rusesc de duminică prin care le cerea soldaţilor ucraineni care au mai rămas în Mariupol, în zona uzinei Azovstal, să lase armele şi să se predea pentru a putea scăpa cu viaţă.

Autorităţile ucrainene au îndemnat populaţia civilă din Donbas să fugă în vestul ţării pentru a scăpa de ofensiva rusească de capturare a regiunilor Doneţk şi Lugansk, notează sursa citată.

"Trupele ruse se pregătesc de o operaţiune ofensivă în estul ţării noastre în viitorul apropiat", a spus Zelenski într-o declaraţie de seară în care a repetat că Ucraina are nevoie de arme ca să facă faţă asaltului rusesc. "Vor să termine şi să distrugă Donbasul."

Oraşul Mariupol - simbolul rezistenţei neînfricate a ucrainenilor

Mariupolul a devenit un simbol al rezistenţei neînfricate a ucrainenilor de când trupele ruseşti au invadat fosta republică sovietică pe 24 februarie, informează Digi24.

Mai multe oraşe mari ucrainene au fost sau încă sunt sub asediu, potrivit prim-ministrului ucrainean Denis Şmihal, dar niciunul din ele în afară de Herson nu s-a predat ruşilor, în timp ce peste 900 de localităţi mai mici au fost recucerite de ucraineni după ce ruşii s-au retras din nordul ţării.

Forţele ruseşti au continuat să bombardeze regiunea Lugansk şi două persoane au murit în localitatea Zolote, potrivit guvernatorului ucrainean. Două persoane au murit şi în atacurile asupra aşezărilor Marinka şi Novopol, la vest de Doneţk. Kievul şi Liovul au fost şi ele bombardate luni.

Programul Alimentar Mondial al ONU a spus că peste 100.000 de civili din Mariupol se află în pragul foametei şi au rămas fără apă şi căldură.

Ministrul transformării digitale al Ucrainei, Mihailo Fedorov, a spus că oraşul este "în pragul unei catastrofe umanitare", menţionând că există dovezi clare că ruşii au comis atrocităţi în Mariupol. "Vom înmâna totul [Tribunalului] de la Haga. Nu va exista impunitate."

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Un panglicar...

    1. A impartit si la rusi o multime.

    Dombasu este distrus de batalionul ucrainian azov de opt ani ,mai are ce distruge rusia?

    1. Fratele mare da lectii, are experienta in Cecenia, Siria; lupta pentru pace de nu ramane piatra pe piatra.

      Mai are ce elibera rusia? Daca elibereaza, are resurse sa reconstruiasca?

      Ce reconstructie? Elibereaza de obiecte de valoare, case, paduri si oameni, in viziunea Rusiei Ucraina ar trebui sa devina un desert care sa o separe de lumea dusmanoasa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb