"Am supravieţuit nopţii care ar fi putut opri cursul istoriei"

VOLODIMIR ZELENSKI: "Am supravieţuit nopţii care ar fi putut opri cursul istoriei"

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 4 martie 2022

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit, vineri, despre atacul lansat de trupele ruse asupra centralei nucleare de la Zaporojie, despre care a spus că ar fi putut provoca distrugeri care să fi avut efectul a "şase catastrofe de tip Cernobîl". Şeful statului ucrainean a îndemnat cetăţenii ruşi să "iasă în stradă" şi să protesteze, informeză news.ro.

"Luptăm împotriva unui inamic puternic care ne depăşeşte ca număr. Ne întrece prin tehnologia pe care o deţine, însă este la o mie de ani lumină distanţă de oamenii normali cu demnitate. Oamenii Ucrainei! Am supravieţuit nopţii care ar fi putut opri cursul istoriei - istoria Ucrainei, istoria Europei. Trupele ruse au atacat staţia nucleară Zaporojie", şi-a început Zelenski discursul.

Preşedintele Ucrainei a precizat că atacul rusesc asupra centralei nucleare Zaporojie ar fi putut provoca distrugeri egale cu "şase evenimente de tip Cernobîl".

El a spus că Rusia ştia ce face atunci când a îndreptat obuzele direct către staţie şi l-a numit un act de "teroare la un nivel nemaiauzit".

Adresându-se poporului rus, şeful statului ucrainean a menţionat: "Cum este posibil acest lucru? Nu ne-am luptat împreună împotriva consecinţelor catastrofei de la Cernobîl în 1986?".

El îndeamnă cetăţenii ruşi să "iasă în stradă şi să spună guvernului lor că vor să trăiască".

Zelenski a mai subliniat că ţine legătura cu liderii mondiali, despre care a spus că sunt "şocaţi" de atacul care a avut loc la centrala nucleară.

El solicită, de asemenea, o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei şi sancţiuni împotriva unui "stat terorist nuclear".

"Radiaţiile nu ştiu unde este Rusia. Radiaţiile nu ştiu care sunt graniţele ţării tale", a fost mesajul său pentru ruşi.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. NEW DELHI: Russia has informed the International Atomic Energy Agency (IAEA) that its military forces have taken control of the territory around Ukraine's Zaporizhzhia Nuclear Power Plant (NPP), Director General Rafael Mariano Grossi said on Wednesday.

    In an official letter to the Director General dated March 1, the Permanent Mission of the Russian Federation to the International Organizations in Vienna also said personnel at the plant continued their "work on providing nuclear safety and monitoring radiation in normal mode of operation. The radiation levels remain normal." 

    Earlier on March 1, Ukraine informed the IAEA that all its nuclear power plants remained under the control of the national operator. 

     

    Zelenski joaca un rol de ochii lumii. Militiile paramilitare ucrainiene publicasera pe 1 martie un film din drona care arata o multime de 100-200 muncitori care blocau drumul de intrare in centrala, impreuna cu niste basculante. Si tot din acea zi un film care arata ca armata rusa imprastiase cativa civili cu petarde militare. Dupa care o scrisoare oficiala la ONU cum ca Rusia a preluat controlul centralei. 

     

    Nu ramane decat sa ne inchipuim ca in dimineata de 4 martie, Ucraina si-a jucat o carte de a speria Europa si NATO si de a provoca un Sarajevo 2022. Un incident care sa ameninte securitatea tarilor NATO vecine si care astfel sa intervina in razboi. 

    NATO a zis in dupa-amiaza asta ca NU, nu intra in razboi, spre disperarea ucrainienilor. Vai de voi de ce sunteti in stare. Ne puneti pe toti in pericol, mai nationalisti extremisti din Ucraina. 

    1. Nationalistii extremisti sunt rai in Ucraina si buni in Rusia?

      Nationalistii extremisti sunt rai oriunde s-ar afla!

      Ia legatura si cu cei de la Wagner, de prin 2014 sunt tot in vizita de lucru prin Ucraina.

    Dar nu vei supravietui zilei care ar fi putut porni cursul geografiei.

    actorasul isi joaca rolul de papusat....acelasi scenariu ca in fost iugoslavie.....numai ca aici nato sta pe margine si priveste...ca pe lumea cealalta, nu prea ai ce face cu 770 mld.usd buget de aparare......cica acolo toata lumea a pacifista....

    1. Acelasi scenariu de la inceputul WWII, si atunci rusii erau anxiosi si pacifisti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb