VOLODIMIR ZELENSKI: "Doar protecţia deplină a cerului ucrainean va salva atât Ucraina, cât şi Europa de escaladările agresiunii ruseşti"

V.G.
Internaţional / 18 noiembrie 2022

"Doar protecţia deplină a cerului ucrainean va salva atât Ucraina, cât şi Europa de escaladările agresiunii ruseşti"

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut ieri seara partenerilor occidentali să asigure protecţia deplină a cerului ucrainean, în condiţiile în care ţara sa se confruntă cu un val de atacuri cu rachete din partea Rusiei, relatează News.ro.

"Încă o dată şi încă o dată, le repetăm partenerilor noştri că numai protecţia deplină a cerului ucrainean va salva atât Ucraina, cât şi Europa de multe posibile escaladări ale agresiunii ruseşti şi va încuraja cu siguranţă Rusia să pună cu adevărat capăt războiului", a declarat Volodimir Zelenski, în condiţiile în care Ucraina se confruntă cu valuri de atacuri cu rachete din partea Rusiei.

Preşedintele ucrainean s-a referit şi la ideea negocierilor cu Moscova, pe care a respins-o, spunând că această opţiune nu ar aduce cu adevărat pacea, ci este doar o stratagemă propagandistică a Kremlinului pentru a câştiga timp.

"Protecţia aeriană ar putea aduce o pace reală, nu genul de propagandă care sună acum de la Kremlin despre presupusa disponibilitate pentru negocieri, pentru a câştiga timp şi a aduna forţe pentru o nouă ofensivă", a spus Zelenski.

În context, el a mulţumit Finlandei şi Suediei pentru deciziile privind noile pachete de asistenţă în domeniul apărării.

"Acest lucru este foarte important. Fiecare astfel de decizie a statelor le face co-autoare ale victoriei noastre şi ale păcii viitoare", a spus preşedintele Ucrainei.

În mesajul său zilnic transmis ieri seară, Zelenski a anunţat că şapte cadavre au fost recuperate dintre rămăşiţele unei clădiri rezidenţiale distruse de bombardamentele ruseşti miercuri seară, într-o localitate din regiunea Zaporojie, dar bilanţul ar putea creşte. De asemenea, zeci de persoane au fost rănite într-un atac cu rachete în Dnipro.

Zelenski a spus că Ucraina se confruntă în continuare cu întreruperi de urgenţă ale energiei electrice, după un nou val de atacuri cu rachete ruseşti, în timp ce temperaturile au scăzut spre limitele îngheţului.

"În acest moment, peste 10 milioane de ucraineni sunt lipsiţi de electricitate", a anunţat el.

Este acelaşi număr care era şi marţi seara, când asupra Ucrainei a avut loc un atac cu rachete fără precedent de la începutul războiului, care a vizat cu precădere infrastructura energetică.

În mesajul său video zilnic, Zelenski a declarat ieri că echipele fac tot posibilul pentru a normaliza alimentarea cu energie electrică, dar au avut loc noi întreruperi de urgenţă ale alimentării cu energie electrică, pe lângă cele planificate pentru stabilizare.

Majoritatea penelor de curent sunt în regiunile Vinniţia, Odesa, Sumî şi Kiev, a precizat preşedintele.

Iasno, furnizor de energie electrică din Kiev, a anunţat că oraşul s-a confruntat toată ziua cu opriri de urgenţă ale curentului electric, reţeaua având mai puţin de jumătate din alimentarea normală. Compania a precizat că inginerii energeticieni încearcă să stabilizeze sistemul pentru a evita daune şi mai mari.

Pe de altă parte, Zelenski a salutat reînnoirea pentru patru luni a acordului privind exportul de cereale pe Marea Neagră, precum şi verdictul din Olanda în cazul doborârii zborului MH17, tragedie petrecută în Ucraina în 2014, când toate cele aproape 300 de persoane aflate la bordul aeronavei au murit.

Zelenski a precizat că de la 1 august, de când a funcţionat acordul pentru cereale, peste 450 de nave au părăsit porturile transportând în total 11 milioane de tone de grâne având ca destinaţie cu precădere ţări din Africa, dar şi Bangladesh, China, India, Indonezia, Turcia şi ţări din Uniunea Europeană.

El a menţionat şi o altă iniţiativă ucraineană, "Cereale din Ucraina" (Grain from Ukraine), spunând că mai multe ţări, între care Germania, Polonia, Belgia, Japonia, Turcia şi SUA, au fost de acord să se alăture. Preşedintele a promis că va oferi cât de curând mai multe detalii despre cum va funcţiona această iniţiativă.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Oare sutele de milioane de morti din anii 39-45, holochaust -ul, crimele, suferintele si distrugerile de atunci, ar fi fost daca Hitler si Musolinii, Stalin si Antonescu si.. alti mari "razboinici" criminali nu ar fi existat?

    Fara indoiala ca, fara Hitler si Stalin si fara cei cativa mari criminali de atunci ai lumii, lumea ar fi fost alta si popoarele lor nu ar fi dus acum in spate crimele acestora, pentru eternitate.  

    Oare ar fi fost acest macel daca Zelenski nu ar fi fost Presedintele Ucrainei. Oare ar fi fost acest macel daca madam Ursula nu ar fi fost Presedinta ... UE, oare ar fi fost acest macel daca Joe nu ar fi fost acolo, la americani si acolo ar fi fost Tramp?  

    Nu, fara indoiala ca acest macel nu ar fi existat daca ei ar fi fost in alta parte.  

    Fara indoiala ca soarte milioanelor de Ucraineni si rusi si la urma urmei soarta cetatenilor care astazi sufera in Europa si in lume urmarile acestei nebunii, ar fi fost alta. Popoarele de acolo, ar fi gasit o cale de intelegere, asa cum au gasit in anii represiunii staliniste. 

    Iar referitor la Rusi si Putin. Putin si oricine ar fi fost in locul lui, ar fi evitat acest macel, daca madam, Ursula si Joe nu ar fi fost acolo. Si mai ales daca Zelenski nu ar fi fost.  

    Asa ca acestia pot fi considerati ca raspunzatori pentru sutele de mii de morti, soldati, civili, femei, copii nevinovati, pentru distrugerile si suferintele a milioane de oameni. Si de ce se va intampla in continuare acolo si poate in lume, in viitor.  

    Ca asa cum a spus Cineva: Au latrat la portile Moskovei pana au reusit sa-i incaiere.

    Si acum se pare ca nici nu vor sa-i lase sa se opreasca.  

    1. Adica o tara cu arsenal nuclear care poate distruge toata planeta DE MAI MULTE ORI, i-a atacat pe Ucrainieni de frica Nato. Hmm. Da chiar asa e.

      Oare ar fi fost acest macel daca Putin nu ar fi fost Presedintele Rusiei?

      Nu, fara indoiala ca acest macel nu ar fi existat daca el ar fi fost in alta parte. 

    Dupa incercarea nereusita cu rachetele trase

    spre Polonia,incearca in continuare atragerea 

    NATO in conflict direct cu rusii. 

    USA are treaba cu China,nu vrea WW3 care se

    poate termina catastrofal ptr.TOTI  

    Jelensky = măcelarul propriului popor !

    1. putin = măcelarul propriului popor !

    Nu ii era de ajuns circarului cantitatea uriasa de arme, munitie si logistica pusa la dispozitie de tarile NATO, acuma vrea ca, prin protectia spatiului aerian al Ucrainei, sa implice NATO intr-un razboi direct cu Rusia, care nu poate fi decat nuclear si in care nu vor mai exista invingatori sau invinsi! Chiar nu exista careva dintre liderii de fortza ai statelor occidentale care sa-i puna o lesa si o botnitza circarului-pitbull?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb