Volodimir Zelenski le cere europenilor să rămână uniţi

G.D.
Internaţional / 25 noiembrie 2022

Volodimir Zelenski le cere europenilor să rămână uniţi

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a cerut astăzi europenilor să rămână uniţi în războiului împotriva Rusiei şi să limiteze drastic preţul petrolului rusesc, în contextul în care UE discută despre o plafonare a lui, notează News.ro.

"Nu există nicio divizare, nu există nicio schismă între europeni şi trebuie să păstrăm acest lucru. Aceasta este misiunea noastră numărul unu în acest an", a declarat Zelenski adresându-se prin videoconferinţă participanţilor la conferinţa The Idea of Europe, găzduită de Lituania şi la care România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis.

"Europa a tras concluziile din greşelile sale istorice făcute de generaţiile anterioare. Naţiunile europene nu se mai lasă singure atunci când tirania începe o ofensivă. Liderii europeni apără ceea ce ne uneşte pe toţi, dincolo de anumite viziuni ideologice personale. Statele europene realizează lucruri care păreau fantezii în urmă cu zece ani. Anul acesta, linia frontului din Ucraina a devenit linia de luptă a Europei pentru ea însăşi. Au trecut 274 de zile şi este evident că agresiunea antieuropeană a Rusiei va eşua, iar libertatea europeană va fi garantată", a arătat Zelenski.

"Europa se ajută pe ea însăşi ajutând Ucraina. Atunci când garantăm o securitate de lungă durată pentru Ucraina, garantăm aceeaşi securitate pentru întregul continent", a punctat Zelenski.

Guvernele Uniunii Europene nu au reuşit ieri să se pună de acord în privinţa nivelului la care să fie plafonat preţul petrolului rusesc, pentru a reduce capacitatea Moscovei de a-şi finanţa războiul, iar Zelenski le-a cerut liderilor UE să se înţeleagă asupra celui mai mic preţ, de 30 de dolari.

"Reducerile de preţ sunt foarte importante. Auzim despre (propuneri de a stabili plafonul pe baril la) 60 sau 70 de dolari. Astfel de cuvinte sună mai degrabă ca o concesie (pentru Rusia)", a punctat Zelenski. "Dar sunt foarte recunoscător colegilor noştri baltici şi polonezi pentru propunerile lor, destul de rezonabile, de a stabili acest nivel la 30 de dolari pe baril. Este o idee mult mai bună", a adăugat el.

"Trebuie să rezistăm acestei ierni - iarnă de care toată lumea îşi va aminti. Trebuie să facem totul pentru a ne aminti nu de ceea ce ne-a ameninţat, ci de ceea ce am reuşit să facem pentru a ne proteja de această ameninţare. Şi de aceea trebuie să înţelegem clar ideea de Europa. O Europă unită - este foarte importantă", a subliniat preşedintele Ucrainei.

"Nu există Ucraina separat de Europa, aşa cum nu există Polonia sau Lituania sau România sau Letonia sau Germania sau Franţa separat de Europa. Acesta este continentul nostru. Aceasta este viaţa noastră. Şi aceasta este calea noastră pe care o putem străbate. La fel ca această iarnă şi acest război. Toţi europenii împreună", a încheiat Volodimir Zelenski.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Elitele europene antinationale vor ramane intr-adevar unite, pt ca au aceeasi sefi oculti care isi doresc asta, problematica va fi pt acestea situatia europenilor de rand, care nu cred ca vor mai rabda prea mult timp bataia de joc a autoritatilor vandute, dar mai ales decaderea lor financiara si sociala!

    1. europenii de rand asteapta cu prinos de bucurie rusii sa le aduca ruinele, furturile si crimele pe care le-au adus in fiecare casa ocupata din Ukraina!

      Rusii nu atacau ucraina daca zelenski se tinea de cuvant si respecta minoritatole ruse,nu numai ca nu a respectat dar a mai si bombardat din 2014 pana la inceperea razboiului Dombasu si regiunile pro ruse,

      ce minune ca nu i-a bombardat nimeni inainte de 2014 si n-aveau treaba nici cu lipsa de respect

    Asa vom face. Tot ce graieste actorul, vom indeplini "asap".

    1. te-au mutat de la numaratul trupelor din parc?

    Daca nu ramanem uniti, tot ce am facut pana acum am facut degeaba. si trebuie sa ramanem uniti pentru ca daca Ucraina cade in ghearele teroristilor, apoi urmeaza Rep Moldova, Polonia, Romania. Ba i-am auzit la televiziunile alea ale lor de multe ori cum ca vor sa ia Berlinul si pana la Lisabona. si cine se plange ca e scump curentul sau caldura sa stie ca altii nu au deloc, si inainte de culcare se intreaba daca se mai trezesc dimineata sau le aterizeaza o bomba in casa. nu mai spun cate familii au pierdut deja pe cineva drag, chiar si copii, sau copii care au ramas fara parinti. Am dus-o prea bine noi, generatia nostra fara razboi, o revolutie fara multe victime, si confort ca niciodata inaintea nostra. Era prea frumos sa ramana asa.

    1. Prostii... Zelenscki este disperat si vrea sa atraga NATO si UE in razboiul lui personal cu Putin.... Romania nu trebuie sa il bage in seama prea mult pe Zelenscki... Omul este deviat rau de la linia normalului... Ukraina culege ce a semanat.. I am pus noi sa porneasca razboiul din Dombasul rusesc ??? Nu . Asa ca este treaba lor interna cum se inteleg cu Russia... Oricum tot un fel de rusi sunt si ukrainenii...

    Da, trebuie sa ne unim impotriva cabalei nato-iste imperialiste, cea care priveste UE ca pe o "gradina" care trebuie sa invadeze prima "jungla" care o concureaza pe plan international (o spune de mai multe ori Borrell, min de externe al UE).

    Trebuie sa ne unim impotriva folosirii unor popoare pe post de proxy in razboiul dintre marile puteri. Afganistanul a fost facut praf. Siria la fel. Ucraina este si ea praf si pulbere.

    AUZI AMERICA? TACI si inceteaza idiotenia ta planetara. 

    1. te simti bine?

    Haideti sa urmarim in liniste competitia de la Doha si sa privim mai circumspect declaratiile liderului de la Kiev.

    Suntem o tara mica la scara NATO si nu putem influenta marile jocuri. In lume nu a existat niciodata dreptate absoluta. Marile puteri isi urmaresc propriile interese .  

    1. Da dar sa nu ne ia de prosti.. Sa nu creada ca nu stim ce se intampla in Ukraina lui Zele... Ne am saturat de saltimbancul asta panicat de frica lui Putin...

      o cam ia putin de la panicatul si saltimbancul de Zele

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb