Voluntariul se împrumută cu 80 milioane de euro pentru investiţii

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 7 februarie 2008

Primăria Voluntari va accesa, în acest an, credite în valoa­re de 80 milioane de euro. Printre proiectele avute în vedere se numără construcţia unei staţii de epurare, a unei săli de sport multifuncţionale, a unui stadion cu 30.000 de locuri, dar şi a unui bulevard cu trei benzi pe sens.

Florentin Pandele, primarul oraşului, a declarat: "În cei şapte ani şi jumătate de când sunt primar, am făcut haiducie luând de la cei bogaţi şi aducând celor săraci. Cei din Pipera mă acuză că fac o administrare tip haiducie, luând taxe mari de la cei din Pipera şi investind în Voluntari. În 2007, am reuşit să mă revanşez faţă de cei din Pipera şi urmează ca acolo să fie inves­tiţi peste 50 milioane de euro în momentul în care se vor termina lucrările de lărgire a bulevardelor Pipera şi Iancu Nicolae".

Potrivit Rompres, edilul din Voluntari este nemulţumit de modificările aduse Codului Fis­cal şi consideră că acestea prejudiciază bugetul local cu aproximativ cinci milioane de euro. Domnia sa a precizat: "Bugetul primăriei pentru acest an se ridică la 40 milioane de euro. Bugetul oraşului va pierde în acest an cinci milioane euro în urma deciziei Guvernului de a vărsa toţi banii din impozitele pe tranzacţiile imobiliare la bugetul de stat".

Florentin Pandele vrea să stopeze viitoarele investiţii rezidenţiale în zonele lipsite de utilităţi. Autorizaţia de cons­trucţie va fi eliberată doar în cazul în care, până la finalizarea construcţiei, primăria va avea resurse pentru implementarea infrastructurii în zona unde se va realiza proiectul. Dacă autorităţile locale nu au posibilitatea implementării infrastructurii până la finalizarea proiectului, autorizaţiile de construcţie vor fi eliberate doar în cazul în care dezvoltatorii vor introduce în contractul de vânzare al locuinţelor o clauză prin care beneficiarii se vor putea muta în imobile numai după finalizarea lucrărilor de infrastructură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb