Vosganian: "E foarte important să recuperăm pentru mediul economic tineretul din zona rurală"

F.A.
Companii / 1 iulie 2013

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a participat, astăzi, la conferinţa dedicată programului Start-up România, program pentru tinerii antreprenori, lansat de Romanian Business Accelerator, conform unui comunicat de presă.

Ministrul economiei a declarat că tânăra generaţie are nevoie de o lume emergentă, în mişcare şi de regului stabile. "Dacă vorbim despre antreprenoriatul tinerei generaţii fără să rezolvăm câteva dintre carenţele societăţii şi economiei româneşti, în loc să ne lecuim prin tineri, îi vom contamina pe cei tineri", a adăugat demnitarul român.

În opinia ministrului economiei, cele mai importante resurse pentru un tânăr antreprenor sunt: informaţia, care, îl poate ajuta să-şi descopere vocaţia, comunicarea, înţeleasă ca putere de convingere, managementul gestionării riscurilor, timpul, înţeles ca resursă economică iar ultima - resursa umană, se mai arată în comunicat.

Referindu-se la programele Ministerului Economiei pentru tinerii antreprenori, ministrul Vosganian a menţionat: "Dacă ar fi să recomand unui tânăr să intre în afaceri, aş vedea două zone: prima este cea care valorifică avantajul tinerei generaţii - deprinderea de a lucra pe computer, deprinderea de a înţelege industriile noi, deprinderea de a se putea orienta cu rapiditate în mediul economic - aş merge, deci, către industriile de vârf, către zonele de consultanţă, de audit, de zone calitative. A doua zonă, cu totul diferită de prima, dar foarte importantă, este cea a industrializării rurale, a marketizării pieţei rurale, zona satului românesc. E foarte important să recuperăm pentru mediul economic tineretul din zona rurală şi să recuperăm satul românesc pentru că o economie cu discrepanţe mari nu poate fi competitivă în ansamblul ei".

"Start-up România" este un program care îşi propune să sprijine - cu idei, cu bani şi cu relaţii, să ofere mentoring şi să conecteze o generaţie de tineri antreprenori, astfel încât să creeze start-up-uri de succes. Iniţiatorii propun desfăşurarea unui program pilot cu 1.000 de tineri antreprenori români, cu participarea unor oameni de afaceri şi experţi care au participat şi au pus pe picioare proiectele similare. Tinerii antreprenori care vor beneficia de programul intensiv de 6 luni vor participa la: sesiuni de mentoring cu oameni de afaceri autohtoni şi străini; evenimente în plan local: târguri de start-up-uri, prezentări în cadrul unor universităţi; întâlniri de dezvoltare şi testare a proiectelor lor (hackaton).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb