Wallachia eHub dezvoltă parteneriate internaţionale în domeniul transformării digitale în Italia

F.D.
Companii / 22 septembrie 2023

Wallachia eHub dezvoltă parteneriate internaţionale în domeniul transformării digitale în Italia

Wallachia eHub a prezentat în cadrul conferinţei internaţionale dedicată digitalizării, "Orizzonti Digitali" (Orizonturi digitale), desfăşurată în perioada 14-15 septembrie la Isola Polvese, oferta sa de servicii şi exemple de bună practică în faţa unei audienţe de două sute de persoane interesate în domeniu. De asemenea, a fost prezentat şi proiectul condus de Confindustria Umbria pentru înfiinţarea unui Hub European de Inovare Digitală, conform unui comunicat de presă al organizatorului.

Potrivit sursei citate, alături de România au fost prezenţi la dezbateri, managerii de cooperare internaţională şi reprezentanţi ai centrelor europene de inovare digitală din Argentina, Uruguay, Peru, Columbia, Mexic, Finlanda, Portugalia, Lituania, Germania şi Polonia. Conferinţa a reprezentat o oportunitate de a prezenta Centrul European Wallachia eHub, coordonat prin USH Pro Business cu sprijinul a 15 parteneri. Reprezentanţi din lumea cercetării, industriei şi instituţiilor au discutat despre practica centrelor de inovare digitală.

"Am avansat în cunoaşterea reciprocă a potenţialului centrelor de inovare digitală din Europa şi alte continente, iniţiativa UDD Umbria şi Confindustria fiind remarcabile. Vom coopera în viitor pe multiple planuri cu centrele prezente, în vederea creării a unui veritabil coridor internaţional digital care să lege aceste centre. Am reţinut preocuparea, subliniată de vorbitori de talia lui Luciano Floridi, privind "capcanele" digitalizării necontrolate cu neglijarea aspectelor etice sau de tranziţie ecologică şi vom prelua acest subiect în dezbaterile noastre. Pentru noi este onorant ca UDD Umbria şi Confindustria vor fi prezente la summit-ul nostru de la Sinaia, eveniment ce va avea loc în perioada 16-17 noiembrie, unde invităm pe toţi cei interesaţi să participe. În plus, evenimentul nostru permite şi sesiuni de matchmaking pe zona de digitalizare unde se poate intra imediat şi gratuit (InnopRo - Innovation Pathways Romania - About the event (EN) (b2match.io)" a declarat conf. dr. Costin Lianu, director general USH Pro Business şi coordonator al centrul Wallachia eHub.

Un loc central în dezbateri a fost dedicat inteligenţei artificiale, un aspect care nu trebuie omis în activitatea centrelor digitale, arată sursa citată.

Luciano Floridi a declarat: "Inteligenţa artificială digitală în general transformă radical lumea şi modul în care putem fi creativi şi productivi. Dar cel mai influent factor nu este profunzimea schimbării, ci viteza şi polarizarea acesteia. Primul, îngreunează societatea atât privind adaptarea, cât şi adoptarea celor mai eficiente măsuri de gestionare şi direcţionare a tranziţiei. Al doilea, creează diviziuni între cei care beneficiază de soluţii noi şi cei care rămân excluşi, sau chiar plătesc costurile. În ambele cazuri, soluţia aplicării inteligenţei artificiale este mai multă inteligenţă umană şi capacitate de predicţie, managerială şi inovatoare.

Acesta este motivul pentru care viitorul aparţine noilor lucrători cu guler verde, care au responsabilitatea de a gestiona şi dirija revoluţia digitală şi IA, ca resurse extraordinare pentru a rezolva problemele globale cu care trebuie să se confrunte, de la creşterea economică la nedreptatea socială şi la impactul asupra mediului. Şi din acest motiv, lumea corporativă şi productivă poate ar trebui să acorde o importanţă mai mare nu numai creării de bogăţie ci şi a unei repartizări a ei pe principii sociale şi de sustenabilitate."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb