"WBS România" nu mai fuzionează cu "Transilvania Capital"

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iulie 2009

Cristian Sima: "Iniţial, m-am înţeles cu cei de la Transilvania Capital să le dau un milion de lei pentru 20% din societate".

Cristian Sima: "Iniţial, m-am înţeles cu cei de la Transilvania Capital să le dau un milion de lei pentru 20% din societate".

Negocierile dintre reprezentanţii "WBS România" şi "Transilvania Capital" privind fuziunea dintre cele două case de brokeraj au ajuns într-un punct mort din cauza neînţelegerilor asupra preţului de vânzare a unui pachet de 20% din societatea ardeleană. Reprezentanţii "WBS" ne-au spus că fuziunea nu va mai avea loc, deşi ea fusese aprobată de acţionarii societăţii în cadrul Adunării Generale de la începutul lunii iulie, în condiţiile prestabilite cu conducerea "Transilvania Capital".

"Iniţial, m-am înţeles cu cei de la Transilvania Capital să le dau un milion de lei pentru 20% din societate, după ce stabilisem că plata pentru fuziunea celor două societăţi va fi făcută şi cu cash, dar şi cu acţiuni la WBS", a declarat, pentru ziarul Bursa, Cristian Sima, preşedintele "WBS România", societate care ar fi absorbit "Transilvania Capital" în urma procesului de fuziune.

"Ulterior, cei de la Transilvania Capital au venit la noi şi ne-au cerut un preţ dublu, motivându-l prin aprecierea Bursei de Valori Bucureşti. Am considerat că societatea nu valorează 10 milioane de lei şi am renunţat la fuziune", ne-a mai spus domnul Sima.

Aceasta este a doua încercare de fuziune ratată de "Transilvania Capital" după ce, anul trecut, un alt intermediar, "Broker" Cluj, a renunţat în ultimul moment la fuziunea cu aceeaşi casă de brokeraj.

Cristian Sima are 36,13% din "WBS" România, în timp ce Lionello Codognotto şi Georges Robert Madevat au fiecare câte 14,33% din societatea de servicii de investiţii financiare. Robciuc Orest deţine 10%, iar W.B.S. Holding LTD controlează 18,19% din acţiunile "WBS" Româ­nia.

Printre acţionarii "Transilvania Capital" se numără Alin Bogdan Ceuca şi Lukacs Laszlo Csaba, fiecare cu deţineri de câte 20%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb