WDP: România - unul dintre motoarele de creştere a afacerilor

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 1 august 2019

WDP: România - unul dintre motoarele de creştere a afacerilor

WDP: "Sectorul industrial şi logistic din România şi numărul dezvoltărilor imobiliare continuă să crească, în urma dezvoltării economice şi a extinderii drumurilor şi infrastructurii"

Ţara noastră rămâne unul dintre motoarele de creştere a afacerilor dezvoltatorului belgian de depozite WDP la nivel global, arată rezultatele financiare pe care compania le-a dat, ieri, publicităţii.

Potrivit documentului transmis, în prezent, WDP are în derulare un număr de 28 de proiecte, reprezentând investiţii de 478 de milioane de euro, cu o suprafaţă totală de 685.300 de metri pătraţi, din care 15 proiecte se află în România, reprezentând investiţii de 219 milioane euro, care însumează 389.400 de metri pătraţi.

Şase dintre investiţiile lansate în România au termene de finalizare anul acesta, printre clienţii finali numărându-se retaileri precum Carrefour, Ursus Breweries, Aeronamic Eas­tern Europe, Kitchen Shop, LPP, potrivit raportului financiar care mai notează că WDP continuă să investească în piaţa românească, în primul trimestru al anului lansând două proiecte noi, la Dragomireşti, investiţia totală fiind de 7 milioane de euro.

La noi în ţară, compania dezvoltă un depozit logistic de aproximativ 3.800 de metri pătraţi pentru clientul WDP Arcese existent, cu livrare preconizată în trimestrul al treilea al anului curent. Conform raportului, Arcese va închiria acest depozit pentru un termen de şapte ani, iar bugetul investiţiilor pentru WDP este de circa 2 milioane de euro.

Aceasta este şi locaţia unui alt proiect, un depozit cu o suprafaţă de circa 10.000 de metri pătraţi, pentru Mediapost, în baza unui contract de închiriere pe cinci ani. WDP estimează că va investi în acest proiect aproximativ 5 milioane de euro, iar livrarea este programată pentru cel de-al treilea trimestru al anului curent.

În ceea ce priveşte piaţa imobiliară din ţara noastră, reprezentanţii WDP au menţionat că tendinţa identificată la sfârşitul anului trecut se menţine: sectorul industrial şi logistic din România şi numărul dezvoltărilor imobiliare continuă să crească, determinate de creşterea economică şi de extinderea drumurilor şi a infrastructurii. Totodată, în primul trimestru al anului 2019, aproape 5% din spaţiul existent era dis­ponibil, au mai precizat aceştia, adăugând că majoritatea tranzacţiilor noi sunt proiecte adaptate.

În funcţie de regiune, chiriile variază între 35 şi 45 de euro pe metru pătrat pe an, iar topul primar se ridică la aproximativ 7,75% cu o presiune continuă în jos, 40% din leasing se află în regiunea din jurul Bucureştiului, iar celelalte 60% sunt distribuite în principalele oraşe regionale, mai arată raportul.

În concluzie, WDP informează că, la 30 iunie 2019, valoarea reală a portofoliului său de proprietăţi (excluzând panourile solare, dar incluzând activele deţinute pentru vânzare) se ridica la circa 3,66 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb