Western Union si-a anuntat rezultatele financiare pentru trimestrul al III-lea

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 26 octombrie 2007

Venituri în crestere cu 10% - Câstigul per actiune de 0,28 USD sau 0,30 USD, daca nu se iau în calcul cheltuielile nemonetare

ENGLEWOOD, Colorado - The Western Union Company (NYSE: WU) si-a facut publice rezultatele financiare pentru al treilea trimestru.

Cifre cheie în trimestrul III:

- Venituri de 1,3 miliarde USD, în crestere cu 10%

- Câstigul per actiune de 0,28 USD sau 0,30 USD daca nu se iau în calcul cheltuilelile de 0,02 USD per actiune asociate cu accelerarea procesului de ajungere la termen a pachetelor de optiuni ale angajatilor, în urma achizitiei companiei First Data de catre KKR

- Marja a profitului operational de 26%, sau 28% fara a lua în calcul cheltuilelile nemonetare

- Lichiditati din operatiuni curente de la începutul anului pâna în prezent: 883 milioane USD

- Venituri din tranzactiile persoana fizica - persoana fizica în crestere cu 10%; cresterea tranzactiilor cu 15%

- Venituri din tranzactiile persoane fizice - companii în crestere cu 14%, tranzactiile în crestere cu 71%

- 320.000 de locatii ale agentilor la sfârsit de trimestru

Presedintele si CEO Western Union, Christina Gold a declarat: "Suntem încântati de rezultatele financiare ale trimestrului al III-lea, care corespund asteptarilor noastre. Segmentul tranzactiilor persoana fizica - persoana fizica a înregistrat performante solide, în special datorita rezultatelor impresionante din segmentul tranzactiilor internationale. Rezultatele de pe piata din Mexic au continuat sa se îmbunatateasca în contextul unor politici stabile de pret, depasind înca o data performantele pietei. Încurajatoare este, de asemenea, tendinta ascendenta a tranzactiilor de pe piata locala (S.U.A)."

În trimestrul III, veniturile de pe segmentul de tranzactii între persoane fizice a crescut cu 10%, la 1,1 miliarde USD, inclusiv 16 milioane USD rezultate în urma conversiei din Euro, pe baza unei cresteri a tranzactiilor de 15%. Acest segment a beneficiat de pe urma tendintelor în crestere de pe cele trei piete incluse: piata internationala, piata Mexicului si piata locala. Segmentul international de tranzactii între persoane fizice a

înregistrat o crestere a veniturilor de 16% si o crestere a tranzactiilor de 20%. Subsegmentele pietelor internationale, respectiv tranzactiile care au ca origine piete din afara S.U.A. si care reprezinta aproximativ jumatate din veniturile totale ale Western Union, au înregistrat un ritm de crestere a veniturilor si mai rapid, de 23%, cresterea tranzactiilor fiind de 29%. Piata din Mexic, care a înregistrat o scadere a veniturilor de 1% si o crestere a tranzactiilor de 7%, a evoluat într-un mod mai promitator decât în trimestrul trecut sugerând ameliorarea factorilor macro economici care stau la baza stabilirii valorii monedei nationale. Piata locala din S.U.A a înregistrat, de asemenea, o îmbunatatire usoara, veniturile si tranzactiile având o scadere de 10%, respectiv 4%.

În cel de-al treilea trimestru, profitul operational s-a situat la valoarea de 330 de milioane USD, iar marja profitului operational a fost de 26% (28% fara a lua în calcul cheltuilelile de compensare asociate cu accelerarea procesului de ajungere la termen a pachetelor de optiuni ale angajatilor comparativ cu valoarea de 30% înregistrata în trimestrul trei al anului trecut. Atât profitul operational, cât si marja profitului operational din acest trimestru au fost influentate de cheltuielile de compensare de 22 milioane USD asociate cu accelerarea procesului de ajungere la termen a pachetelor de optiuni ale angajatilor si de cheltuielile suplimentare de 4 milioane USD asociate cu functionarea companiei ca organizatie independenta. Profitul net a fost de 216 milioane USD si a fost influentat, de asemenea, de cheltuielile suplimentare de 46 milioane USD, aferente dobânzilor înainte de impozitare, comparativ cu trimestrul al III-lea din 2006.

Western Union dispune de o baza geografica diversa generatoare de venituri si are de câstigat datorita tendintelor favorabile manifestate pe piata globala de transferuri financiare. Conform Bancii Mondiale, numarul total de imigranti la nivel mondial se apropie de 200 de milioane, aproximativ 3% din populatia globului. Tot conform unui raport al Bancii Mondiale, India a devenit principala piata receptoare de transferuri de bani, iar China numarul trei, valoarea remitentelor în cazul ambelor tari depasind 20 milioane USD anual. Reflectând aceste tendinte macroeconomice, tranzactiile Western Union din India si China au crescut cu 69%, respectiv 28% în trimestrul al treilea. Cresterea veniturilor în trimestrul III pentru ambele tari a depasit 40%.

Trimestrul al treilea a reprezentat o perioada importanta pentru semnarea de noi contracte semnificative si pentru consolidarea retelei de locatii ale agentilor pe principale piete de transferuri de bani. În Statele Unite, Western Union a reînnoit o serie de contracte cu parteneri de traditie ai companiei, inclusiv Safeway, parteneriat care consolideaza relatia cu 8 dintre principalele 10 lanturi de supermarket-uri si Kmart - o confirmare a bunei colaborari cu o vechime de zece ani. În Canada, Western Union si-a îmbogatit reteaua de locatii ale agentilor prin includerea lantului Wal-Mart. În Europa, principalele contracte semnate sau reînnoite includ Caixa Central de Credito Agricola Mutuo în Portugalia, Portuguese Post Office (CTT Correios) si Millennium Bank în Grecia. Western Union a reînnoit, de asemenea, contractele de colaborare cu agenti cheie din Filipine - Universal Storefront Services Corporation, e-Business Services Inc si PETNET - care reprezinta cumulat 4.800 de locatii ale agentilor. Compania îsi mentine obiectivul anual de a atinge numarul de 325.000 de locatii ale agentilor.

Conform strategiei companiei de a face investitii de capital ca participatii în actiunile unor agenti importanti din reteaua mondiala, Western Union a facut publice planurile sale de a extinde aportul la capitalul social al agentului sau Harsing Corporation Ltd. din Singapore, prin crearea unei societati mixte. Hersing Corporation Ltd detine peste 60 de locatii în întreaga tara.

Veniturile din segmentul de tranzactii dintre persoane fizice si companii au crescut cu 14%, atingând valoarea de 180 milioane USD în acest trimestru, suma incluzând veniturile de 17 milioane USD rezultate în urma achizitiei companiei Pago Facil, din decembrie 2006.

Recent, Western Union a atins o serie de obiective importante ce tin de lansarea de noi produse si servicii. În octombrie, compania a anuntat parteneriatul cu GSMA creat în vederea dezvoltarii de servicii de plata mobile, disponibile la nivel mondial. GSMA este o asociatie mondiala alcatuita din peste 700 de operatori de telefonie mobila din întreaga lume.

În segmentul persoane fizice-companii, Google a extins utilizarea serviciului Western Union (R) Quick Cash (R) în noua tari pentru a putea efectua platile catre partenerii editori de site-uri din cadrul programului de publicitate AdSense (TM), în conditiile în care metodele traditionale de plata prin cec ar fi reprezentat o alternativa nesigura si ineficienta din punct de vedere al timpului investit. Acest program este primul de acest fel, capabil sa puna în legatura directa serviciile de plata online ale institutiilor financiare cu miile de clienti Western Union, emitenti de facturi de servicii.

În trimestrul al treilea, Western Union a rascumparat 15,3 milioane de actiuni în schimbul sumei de 300 de milioane USD, costul mediu fiind de 19,59 USD per actiune. În prezent, Western Union a rascumparat un total de 29,2 milioane de actiuni contra sumei de 601 milioane USD si mai detine 400 milioane USD pentru îndeplinirea acestui obiectiv, conform planului Western Union de rascumparare de actiuni.

Pe baza rezultatelor înregistrate în ultimele noua luni si a tendintelor manifestate în domeniu, conducerea companiei estimeaza pentru 2007, în termeni de raportare GAAP, o crestere a veniturilor de 10%. În termeni de raportare GAAP, conducerea companiei estimeaza o crestere a veniturilor per actiune între 1,09 USD si 1,11 USD, estimare care include cheltuielile nemonetare de 0,02 USD. Rata efectiva de impozitare pentru întreg anul 2007 este estimata sa scada la aproximativ 30%, fata de 31%, ca rezultat al cresterilor profiturilor provenite de pe pietele externe comparativ cu profiturile provenite de pe piata din S.U.A. Numarul actiunilor puse în vânzare pe piata de capital în valoare diluata pentru întreg anul 2007 este estimat la 772 milioane de actiuni.

Conducerea companiei estimeaza în continuare pentru anul 2007 lichiditati din operatiuni curente de peste 1 miliard USD iar investitiile de capital sunt estimate la mai putin de 200 milioane USD.

Christina Gold a concluzionat: "A fost un an plin pentru Western Union în noua sa calitate de companie de sine statatoare, cotata independent la bursa, iar datorita eforturilor depuse de cei peste 6.000 de angajati devotati si bazei de agenti si clienti

loiali, ne-am atins obiectivele stabilite. Vom continua sa consolidam împreuna pozitia Western Union de lider al industriei si sa generam rezultate valoroase si de durata pentru actionarii nostri".

Cheltuieli asociate cu accelerarea procesului de ajungere la termen a pachetelor de optiuni ale angajatilor

În trimestrul al treilea 2007, conform standardului de contabilitate FAS 123R, compania a identificat cheltuieli nemonetare pe baza de actiuni de 22 milioane USD sau de 0,02 USD per actiune, ca rezultat al initiativei de accelerare a procesului de ajungere la termen a optiunilor pe actiuni si a recompenselor pentru angajatii Werstern Union înaintea separarii de First Data. Conform prevederilor acestui plan de actiune, procesul a fost accelerat datorita achizitionarii First Data, fosta companie mama a Western Union, de catre o filiala a companiei Kohlberg, Kravis, Roberts & Co. în 24 septembrie 2007.

Indicatori necalculati conform principiilor de contabilitate general acceptate (cifre non-GAAP)

În raportarile sale, Western Union publica cifra câstigului per actiune si a marjei de profit operational calculata fara a lua în considerare cheltuielile de compensare asociate cu accelerarea procesului de punere în posesie a optiunilor de actiuni si a recompenselor în urma achizitionarii First Data Corporation de catre KKR - acestea reprezinta cifre non-GAAP, însa sunt utilizate pentru ca permit o evaluare mai clara a rezultatelor obtinute.

Definirea notiunii de cheltuieli suplimentare legate de functionarea companiei ca organizatie de sine statatoare, cotata independent la bursa

Cheltuielile suplimentare legate de functionarea companiei ca organizatie de sine statatoare, cotata independent la bursa sunt asociate cu marirea de personal si cu costurile provenite din înlocuirea suportului financiar venit din partea companiei First Data - compania mama a Western Union pâna la data de 29 septembrie 2006, precum si costuri suplimentare pentru guvernanta corporatista, IT, branding-ul de corporatie si afacerile publice la nivel global, administrarea drepturilor salariale si a pachetelor de beneficii, cheltuieli de aprovizionare, reorganizarea fortei de munca, recompensarea angajatilor prin pachete de actiuni la bursa si alte cheltuieli legate de noul statut de companie de sine statatoare, cotata independent la bursa. La aceste cheltuieli se adauga: cheltuieli pentru recrutare si relocare în vederea ocuparii unor noi pozitii cheie în conducerea Western Union; alte cheltuieli legate de compensarea angajatilor si de recrutarea temporara de forta de munca pentru sustinerea proceselor aflate în desfasurare. Cheltuielile mentionate mai sus se refera la sume care le depasesc pe cele alocate companiei Western Union de catre First Data înainte de 29 septembrie 2006 sau care depasesc sumele pe care Western Union presupune ca First Data le-ar fi alocat dupa aceasta data. În perioada ce urmeaza, compania se asteapta sa se confrunte în continuare cu majoritatea tipurilor de cheltuieli mentionate mai sus.

Declaratie de buna-credinta în ceea ce priveste declaratiile anticipative

Acest document contine declaratii anticipative, reflectând estimarile noastre în privinta rezultatelor viitoare. Declaratiile anticipative includ toate afirmatiile care nu sunt legate exclusiv de fapte deja petrecute sau de fapte aflate în desfasurare si contin, de obicei, verbe precum "a putea", "a crede", "a se astepta", "a estima", "a anticipa", "a intentiona", "a dori", "a preconiza", "a intentiona", "a continua" sau alte cuvinte cu sens similar. Toate declaratiile anticipative implica, prin natura lor, incertitudine, deoarce se bazeaza pe diverse asteptari si presupuneri legate de evenimente viitoare, concretizarea lor putând fi afectata de numeroase riscuri, cunoscute si necunoscute, si depinzând de informatii înca incerte, de natura cunoscuta si necunoscuta. Astfel, evenimentele sau rezultatele efective ar putea diferi semnificativ de estimarile noastre. Factorii care ar putea determina asemenea diferente includ, dar nu se limiteaza la: impactul separarii Western Union de First Data Corporation; schimbarile de legislatie privind imigratia, schimbarile dinamicii fluxurilor de imigratie sau diverse alte schimbari legate de imigratie; integrarea tehnologiilor si companiilor/operatiunilor importante achizitionate de Western Union si concretizarea sinergiilor scontate în urma acestor achizitii; evolutia tehnologiei, în special în ceea ce priveste comertul electronic; abilitatea noastra de a atrage si de a pastra angajati bine pregatiti pentru posturile cheie; modificari ale legislatiei, reglementarilor si standardelor relevante pentru activitatea noastra; fluctuatia raportului sau ratelor valutare de cumparare-vânzare, inclusiv cele utilizate la transferurile de bani; schimbarea climatului politic sau economic din tarile în care ne desfasuram activitatea; continuarea cresterii pietei transferurilor de bani pentru persoane fizice si a altor piete pe care suntem prezenti, într-un ritm similar celor înregistrate recent; capacitatea noastra de a concura cu succes pe piata transferurilor de bani cu: alti furnizori globali de transferuri de bani, furnizori zonali (de nisa) pentru aceste servicii, banci din Statele Unite ale Americii sau din alte tari, asociatii de carduri, furnizori de servicii de plati prin card si alti furnizori cu care ne aflam în relatie de concurenta; capacitatea de a ne mentine reteaua de locatii ale agentilor; implementarea, conform calendarului stabilit, a acordurilor pe care le încheiem cu diverse entitati guvernamentale si care au ca obiect agentii Western Union, precum si continuarea relatiilor cu tarile în care Western Union implementeaza sau a implementat deja acorduri importante legate de agenti; gestionarea eficienta a protectiei juridice a patentelor si a responsabilitatii juridice legate de patente, în contextul dezvoltarii rapide a cadrului legal pentru protectia extinsa a patentelor legate de software; gestionarea eficienta a riscului de credit si de frauda implicat de agentii si de clientii nostri; evenimentele neprevazute legate de litigii juridice, de investigatii sau de alte chestiuni similare; evenimente catastrofice; violari importante ale securitatii sistemelor noastre.

Despre Western Union

The Western Union Company (NYSE: WU) este o companie lider pe piata globala a transferurilor de bani. Împreuna cu organizatiile sale afiliate, Orlandi Valuta, Vigo si Pago Facil, Western Union le ofera clientilor sai modalitati rapide, fiabile si usoare de a trimite sau primi bani în destinatii din întreaga lume, de a realiza plati si de a achizitiona ordine de plata. Western Union are o retea de peste 320.000 de locatii ale agentilor, care acopera peste 200 de tari si teritorii dependente. Renumita pentru activitatea sa de pionierat în domeniul serviciilor de comunicatii prin telegraf, compania Western Union exista înca din anul 1851

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb