WhatsApp riscă o amendă în Rusia pentru că nu a şters conţinutul interzis

A.F.
Companii / 22 mai 2023

WhatsApp riscă o amendă în Rusia pentru că nu a şters conţinutul interzis

Serviciul de mesagerie WhatsApp se confruntă cu o amendă maximă de 4 milioane de ruble (46.705 euro) după ce Rusia l-a acuzat că nu a şters conţinutul interzis, a raportat agenţia de ştiri de stat RIA vineri, informează Reuters.

Deşi compania mamă a WhatsApp, Meta Platforms Inc (META.O), a fost interzisă anul trecut în Rusia ca organizaţie "extremistă", aplicaţia de mesagerie - care este foarte populară în Rusia - nu a fost ameninţată anterior cu procese legale pentru neeliminarea informaţiilor interzise, iar experţii şi-au exprimat opinia cu privire la acest aspect. Raportul RIA nu a precizat ce informaţii nu a reuşit WhatsApp să şteargă. Acesta a menţionat că cazul administrativ a fost înregistrat de către organul de reglementare al comunicaţiilor, Roskomnadzor.

La începutul campaniei militare în Ucraina, Rusia a introdus legi stricte de cenzură militară în cadrul cărora companii de tehnologie precum Google, Wikipedia şi Discord au fost amendate.

Dosarul administrativ a fost depus de autoritatea de reglementare a comunicaţiilor Roskomnadzor.

La începutul campaniei sale militare din Ucraina, Rusia a introdus noi legi dure de cenzură militară, în temeiul cărora companiile de tehnologie, inclusiv Google, Wikipedia şi Discord, au fost amendate.

Actualizare: O inadvertenţă Reuters prezintă că serviciul WhatsApp a fost amendat pentru prima dată acum trei zile, dar dataguidance.com arată că nu este prima dată când această companie este sancţionată pentru aceeaşi speţă.

Anul trecut, serviciul de mesagerie WhatsApp a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 18 milioane de ruble (aproximativ 292.080 de euro) în Rusia, ca urmare a încălcării legii privind datele cu caracter personal, conform dataguidance.com.

Potrivit informaţiilor furnizate de Roskomnadzor, WhatsApp a refuzat să se conformeze cererii de a furniza documente care să confirme că stocarea şi procesarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor ruşi sunt efectuate exclusiv în teritoriul Federaţiei Ruse. Această cerinţă este conformă cu prevederile legii privind datele cu caracter personal adoptată în Rusia în 2006.

Această legilaţie devine din ce în ce mai stringentă în multe ţări, iar Rusia nu face excepţie, iar autorităţile ruse insistă asupra importanţei protejării datelor utilizatorilor şi a respectării legilor naţionale în acest domeniu, conform dataguidance.com.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Rusi neinformați, nu știu ca doar occidentul are dreptul la cenzura politica pe Net

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb