WITOLD URBANOWSKI: "Sper ca USG să atingă pragul profitabilităţii în şase luni"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 10 noiembrie 2014

"Estimările actuale ale pieţei în care activăm, în regiunea Mării Negre, sunt promiţătoare pentru producători întrucât piaţa este şi va fi încă deficitară în următorii 2-3 ani", ne-a mai declarat directorul general al USG.

"Estimările actuale ale pieţei în care activăm, în regiunea Mării Negre, sunt promiţătoare pentru producători întrucât piaţa este şi va fi încă deficitară în următorii 2-3 ani", ne-a mai declarat directorul general al USG.

Conducerea USG (Uzinele Sodice Govora) speră ca, în şase luni, compania să poată să atingă pragul de profitabilitate, ne-a declarat directorul general Witold Urbanowski.

Domnia sa ne-a precizat, în legătură cu măsurile de eficientizare luate în acest an: "Am renegociat preţurile unor componente de producţie. Am continuat să lucrăm asupra lichidităţilor şi le-am îmbunătăţit. Am eliminat, de asemenea, câteva poziţii redundante din schema de personal, care au dus la o diminuare cu 50 de persoane a echipei. Am pregătit terenul pentru investiţia de 10 milioane de euro în majorarea capacităţii de producţie".

La finele săptămânii trecute, compania a inaugurat oficial această investiţie care a constat într-un nou calcinator şi echipamentele aferente acestuia. Astfel, în decurs de doi ani, USG va putea produce până la 500.000 tone de sodă calcinată, faţă de 430.000 tone astăzi. Noua instalaţie a fost construită în 8 luni, iar începând cu luna iulie, echipamentele au fost transportate din Germania la Râmnicu Vâlcea.

Potrivit oficialilor USG, creşterea volumului de producţie va alinia compania la nivelul mediu de producţie al altor unităţi ale Grupului Ciech din care face parte, aflate în Germania şi Polonia. Totodată, această creştere va asigura acoperirea deplină a costurilor operaţionale şi îmbunătăţirea profitabilităţii. Evenimentul marchează sfârşitul unei perioade lungi şi dificile de 8 ani pentru USG, precum şi începutul unei perioade noi, de potenţiale creşteri, apreciază Witold Urbanowski.

Domnia sa ne-a spus că USG are clienţi tradiţionali pe piaţa locală, din industria producătoare de detergenţi şi industria de construcţii. Aceştia reprezintă aproximativ 25% din volumul de vânzare al companiei, iar restul este exportat în ţări din vecinătatea României, precum Moldova şi Ucraina, în ţările Orientului Mijlociu şi în India.

"Estimările actuale ale pieţei în care activăm, în regiunea Mării Negre, sunt promiţătoare pentru producători întrucât piaţa este şi va fi încă deficitară în următorii 2-3 ani", ne-a mai declarat directorul general al USG.

Compania mai are, în prezent, 637 de angajaţi, iar principala sa provocare este securizarea unei structuri stabile de cost. Domnul Urbanowski ne-a explicat: "Am început acest an cu presiuni privind semnarea Contractului Colectiv de Muncă. Avem nevoie să securizăm o structură stabilă de cost astfel încât eforturile de investiţii şi de îmbunătăţire a lichidităţilor să aducă rezultate în balanţă. În iulie, am semnat noul contract de muncă. Acum ne preocupă siguranţa şi stabilitatea unuia dintre furnizorii noştri principali - CET Govora, producător de abur. CET se confruntă cu dificultăţi din cauza faptului că cel mai mare client al lor, Oltchim ,nu a plătit şi nu plăteşte facturile. Pentru noi, aburul este una dintre principalele materii prime şi fără acesta toate eforturile noastre sunt în van".

Grupul Ciech consideră că a luat o măsură curajoasă de a asigura investiţia de 10 milioane euro pentru USG, în ciuda situaţiei dificile a productivităţii, a celor 100 milioane euro acumulate ca datorii şi a mediului economic incert.

USG face parte din Ciech Group din decembrie 2006, când a fost achiziţionată de la fostul proprietar într-o stare aproape de faliment, conform datelor furnizate de companie. Şi Ciech Group a trecut printr-un proces de restructurare în ultimii doi ani în cadrul tuturor unităţilor sale, cu scopul de creştere a productivităţii şi a perspectivelor de dezvoltare pe termen lung.

Schimbările efectuate au dus Ciech Group pe primul loc în cadrul industriei de profil la Bursa din Varşovia, mai spun reprezentanţii grupului, într-un comunicat. În vara acestui an, 51,4% din acţiunile Grupului au fost cumpărate de Kulczyk Investments, un puternic grup din cadrul industriei chimice, ce dispune de multe resurse pentru afaceri şi de reţele de desfacere, şi care vizează o poziţie de top la nivel global.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb