Wizz Air a operat primul zbor verde demonstrativ între Bucureşti şi Lyon

F.D.
Companii / 29 iunie 2022

Wizz Air a operat primul zbor verde demonstrativ între Bucureşti şi Lyon

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creştere din Europa, a operat primul său zbor verde demonstrativ pe o rută specială între Bucureşti şi Lyon. Operaţiunile au presupus utilizarea parţială a combustibilului sustenabil pentru aviaţie (SAF), potrivit unui comunicat de presă.

Implementând mai multe practici sustenabile la bord, un zbor a decolat de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti şi a aterizat pe Aeroportul Lyon-Saint Exupery, parte a unui efort colectiv al marilor companii aeriene organizat cu ocazia conferinţei de mobilitate dedicată sustenabilităţii a Uniunii Europene, "Connecting Europe Days 2022".

Aduse la următorul nivel graţie aeronavei Airbus A321neo, un exemplu al aviaţiei durabile, operaţiunile verzi demonstrative care au funcţionat utilizând parţial combustibil sustenabil pentru aviaţie (SAF) reprezintă un moment de anvergură pentru Wizz Air şi industria aviaţiei.

Conform sursei citate, combustibilul sustenabil pentru aviaţie (SAF) este un blend de combustibil convenţional pentru aviaţie şi combustibil biojet obţinut din deşeurile şi reziduurile din economia circulară, care poate reduce emisiile de CO2 cu până la 90% în timpul unui ciclu de viaţă. În timpul operaţiunilor demonstrative, Wizz Air a alimentat 4,5 tone dintr-un amestec de combustibil SAF (care a avut ca sursă ulei de gătit folosit),alcătuit din 30% combustibil sustenabil pentru aviaţie (SAF) pur şi 70% combustibil Jet A1.

Acesta a fost un zbor mai ecologic şi din punctul de vedere al serviciilor oferite la bord, demonstrând că aviaţia sustenabilă poate fi implementată la toate nivelurile experienţei de călătorie, oferind simultan servicii superioare pasagerilor.

Căpitanul zborului, Andreea Liţescu, a împărtăşit deopotrivă mai multe detalii despre iniţiativele companiei aeriene de reducere a consumului de combustibil, ce contribuie la performanţa Wizz Air în industrie la nivelul intensităţii carbonului. Wizz Air i-a încurajat pe pasageri să călătorească cu un bagaj cât mai uşor posibil, să colecteze deşeurile reciclabile de la bord şi să aleagă dintre opţiunile de mâncare vegană.

Un pasager care călătoreşte cu Wizz Air va avea o amprentă de CO2 de doar 57,2 grame per pasager-kilometru, în medie (pre-COVID). Dacă fiecare companie aeriană ar fi la fel de eficientă, emisiile europene de CO2 din aviaţie s-ar reduce cu 34%. Pe lângă flota sa modernă, Wizz Air nu zboară cu avioane pe jumătate goale, nu are locuri business şi zboară doar pe rute directe. Astfel, evită poluarea inutilă şi îmbrăţişează transportul cu emisii reduse.

"Wizz Air este compania aeriană cu cea mai rapidă creştere din Europa şi are o strategie ambiţioasă, intenţionând să-şi extindă flota şi echipa sa de piloţi şi membri ai echipajuluidedicaţi. Ne străduim să deservim din ce în ce mai mulţi pasageri în fiecare zi şi să continuăm să oferim tuturor călătorii la preţuri accesibile, în cel mai sustenabil mod. Astăzi, am călătoritîmpreună înprimul zbor verde demonstrativ între Bucureşti şi Lyon, în contextul conferinţei Uniunii Europenededicată mobilităţii sustenabile,«Connecting Europe Days 2022».

Acest zbor special ne întăreşte angajamentul pentru un viitor mai ecologic în sectorul aviaţiei. Aş dori să mulţumesc tuturor colegilor care au muncit pentru ca Wizz Air să fie una dintre cele mai sustenabile companii aeriene din Europa şi tuturor pasagerilor care aleg să zboare «cel mai sustenabil» în fiecare zi - Fly The Greenest!" a spus Johan Eidhagen, Chief People and ESG Officer la Wizz Air.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb