Wizz Air aniversează 3 milioane de pasageri transportaţi de la aeroportul Iaşi

G.D.
Companii / 8 august 2022

Wizz Air aniversează 3 milioane de pasageri transportaţi de la aeroportul Iaşi

Wizz Air anunţă că a transportat 3 milioane de pasageri care au călătorit către şi dinspre Aeroportul Internaţional Iaşi, conform unui comunicat remis redacţiei. Pentru a sărbători acest reper important, pasagera cu numărul 3 milioane, care a călătorit cu un zbor de la Dortmund la Iaşi, a fost premiată cu un voucher cadou pentru zboruri în reţeaua WIZZ.

Potrivit sursei citate, fiind cea mai mare bază a sa din regiunea Moldovei în ceea ce priveşte numărul de zboruri, compania aeriană a investit continuu în reţeaua de rute care leagă aeroportul regional de restul Europei.

Acum, cu trei aeronave alocate bazei WIZZ din Iaşi, pasagerii români beneficiază de zboruri directe de pe Aeroportul Internaţional Iaşi către 20 de destinaţii din 11 ţări europene. Reţeaua de rute a Wizz Air şi locurile la preţ redus din Iaşi subliniază angajamentul companiei în zonă, atât pentru pasagerii români, cât şi pentru piaţa locală de muncă specifică aviaţiei şi industriilor conexe. Cu rute care conectează întreaga Europă, românii vor putea călători cu Wizz Air la tarife reduse către cele mai interesante destinaţii, fie că este vorba de vacanţe însorite, city-breakuri în oraşe celebre sau vizitarea prietenilor şi familiei.

Dorind să marcheze această ocazie şi să-şi aniverseze pasagerii, compania aeriană i-a pregătit o surpriză norocoasei pasagere cu numărul 3 milioane care a călătorit pe ruta Dortmund-Iaşi. Opriţă Vasilica-Andreea a călătorit de la Dortmund la Iaşi şi a primit vestea la bordul aeronavei. După debarcare, ea a fost premiată cu un voucher cadou pentru zboruri în reţeaua WIZZ şi a fost invitată să ia parte la o şedinţă foto alături de membrii echipajului şi reprezentanţi ai aeroportului, subliniază sursa citată.

Daria Sergeeva, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a spus: "Dovedind angajamentul Wizz Air faţă de aeroporturile regionale din România, am sărbătorit astăzi 3 milioane de pasageri care au ales să călătorească cu Wizz Air către şi dinspre Aeroportul Internaţional Iaşi prin rutele noastre cu tarif redus. Aceasta este o etapă importantă care a fost atinsă în anii de când operăm din Iaşi şi suntem încântaţi să oferim în continuare alternative convenabile de călătorie în Europa şi nu numai. Vrem să o felicităm pe norocoasa pasageră cu numărul 3 milioane şi să adresăm un sincer «Mulţumesc!» pasagerilor români care urcă zilnic la bordul flotei noastre moderne!"

Romeo Vatră, Directorul General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iaşi, a declarat: "Felicităm partenerul nostru Wizz Air pentru această performanţă, dar şi pe norocosul pasager cu numărul 3 milioane care a călătorit pe Aeroportul Iaşi. În acest moment, Wizz Air este compania aeriană cu cea mai mare cotă de piaţă pe Aeroportul Iaşi, acoperind 80% din rutele existente. Fără îndoială, o contribuţie semnificativă la creşterea traficului pe aeroport, în toţi aceşti ani, a avut-o colaborarea excelentă cu Wizz Air, Iaşul menţinându-şi a doua poziţie în topul aeroporturilor regionale din România, după numărul de pasageri transportaţi anual. Wizz Air operează pe Aeroportul Iaşi din anul 2014, iar la acest moment zboară către 20 de destinaţii, având trei aeronave la baza din Iaşi. Începând cu luna februarie, compania low cost a acoperit şi cele şase rute relocate temporar de pe Aeroportul din Chişinău. De asemenea, ne bazăm pe atractivitatea şi mai mare de care se va bucura aeroportul nostru odată cu finalizarea proiectului de extindere a infrastructurii: noul terminal de pasageri va avea o capacitate dublă de procesare, de 3,3 milioane de pasageri pe an. Estimăm că vom atinge pragul de 1,5 milioane de călători până la finalul anului 2022. Mulţumim partenerului nostru Wizz Air pentru încredere şi susţinere, urându-i mult succes în activitate."

Costel Alexe, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a menţionat: "Facem eforturi ca judeţul Iaşi să aibă deschidere către Europa şi întreaga lume şi, indiferent de vremurile marcate de pandemie, am reuşit, printr-o bună colaborare cu Aeroportul Internaţional Iaşi, să deschidem calea către mai multe destinaţii şi să continuăm investiţiile pentru acest obiectiv atât de important pentru judeţul nostru. În fiecare lună se realizează noi recorduri în ceea ce priveşte numărul de pasageri care tranzitează Iaşul, fapt ce dovedeşte importanţa dezvoltării Aeroportului Iaşi şi necesitatea investiţiei pentru un nou terminal ce va fi gata până la sfârşitul anului 2023. Este cel mai mare succes de până acum al echipei de la aeroport şi al actualei configuraţii a Consiliului Judeţean, şi îmi doresc ca pasagerii să beneficieze de cele mai bune condiţii în Aeroportul Iaşi, care va deveni al doilea ca mărime din România", se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb