Wizz Air a anunţat astăzi deschiderea celei de-a 31-a baze la Bacău. Compania aeriană va aloca 2 aeronave Airbus A320 pe aeroportul Bacău în noiembrie 2020, potrivit unui comunicat de presă.Odată cu înfiinţarea noii baze, Wizz Air a anunţat şi lansarea a 12 noi rute din Bacău către 6 ţări începând cu 29 octombrie 2020. Aceasta este a şaptea bază a companiei din România şi a doua în regiunea istorică a Moldovei din România, după cea de la Iaşi.
Compania aeriană este sigură că, odată cu înfiinţarea bazei noi, aceasta va aduce mai multă creştere economică în regiune prin dezvoltarea conexiunilor dintre estul României şi alte ţări europene, oferind în acelaşi timp oportunităţi de călătorie accesibile pentru pasagerii săi. Noua bază din Bacău va crea peste 70 de noi locuri de muncă directe în cadrul companiei şi multe alte locuri de muncă în industriile asociate. Cele 2 aeronave Airbus A320 vor susţine operaţiunile a 12 noi rute către: Torino, Veneţia Treviso, Bologna, Roma Fiumicino, Milano Bergamo, Catania (Italia), Larnaca (Cipru), Londra Luton, Liverpool (Marea Britanie), Memmingen / Munchen Vest (Germania), Billund (Danemarca) şi Bruxelles Charleroi (Belgia). Reţeaua extinsă de 37 de rute Wizz Air către regiunea Moldovei din România - inclusiv 18 rute către Iaşi şi 7 rute către Suceava - va sprijini turismul local, va aduce mai mult capital în regiune şi va conecta Bacăul cu destinaţii noi şi interesante.
Wizz Air este o companie aeriană cu rating de investiţii cu risc scăzut, cu o flotă cu o vârstă medie de 5,4 ani, compusă din cele mai eficiente şi sustenabile aeronave din prezent, gamele Airbus A320 şi Airbus A320neo. Emisiile de dioxid de carbon ale Wizz Air au fost cele mai scăzute în rândul companiilor aeriene europene din FY2019 (57,2 gr/km/pasager). Wizz Air are cea mai mare comandă, de 268 de aeronave, din familia de ultimă generaţie Airbus A320neo, care îi va permite companiei aeriene să îşi reducă în continuare amprenta de mediu cu 30% pentru fiecare pasager până în 2030.
Anunţul de astăzi vine pe măsură ce noua eră a călătoriilor igienizate începe la Wizz Air. Compania aeriană a anunţat recent o serie de măsuri de igienă crescute, pentru a asigura sănătatea şi siguranţa clienţilor şi ale echipajului. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât şi pasagerii sunt obligaţi să poarte măşti, echipajul de cabină având şi mănuşi. Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluţie antivirală şi, ca urmare a programului de curăţare zilnic strict al WIZZ, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeaşi soluţie antivirală. Fiecare pasager primeşte la intrarea în aeronavă şerveţele igienizante, revistele de la bord au fost scoase din aeronavă, iar pentru toate achiziţiile de la bord se recomandă plata contactless. Pasagerii sunt rugaţi să urmeze măsurile de distanţare fizică introduse de autorităţile locale de sănătate şi sunt încurajaţi să efectueze toate achiziţiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport.
Adăugând opţiunea WIZZ Flex la o rezervare, pasagerii pot fi siguri că, dacă circumstanţele se schimbă, sau pur şi simplu doresc să călătorească la o dată diferită sau către o destinaţie diferită, pot rezerva orice zbor WIZZ la alegere. Oferirea acelui nivel suplimentar de protecţie pentru rezervările pasagerilor este o măsură binevenită în aceste vremuri incerte.
Jozsef Varadi, CEO-ul Wizz Air Group, a declarat astăzi în cadrul conferinţei de presă de la Bacău: "Anunţul de astăzi subliniază angajamentul nostru faţă de România. Suntem deja cel mai mare operator din ţară şi rămânem fideli misiunii noastre de liberalizare a călătoriilor aeriene nu numai în capitale, dar şi pe aeroporturile regionale. Deschiderea celei mai noi baze Wizz Air şi alocarea a două aeronave moderne, de ultimă generaţie, subliniază importanţa pieţei româneşti pentru operaţiunile noastre. Adăugând astăzi 12 noi rute interesante şi păstrând protocoalele noastre de igienizare la cele mai înalte standarde, suntem siguri că tarifele ultra-reduse ale Wizz Air şi reţeaua de rute extraordinare vor face călătoriile să fie accesibile pentru tot mai mulţi pasageri din România."
Oana Daniela Chelaru, Preşedinte Executiv al Aeroportului Internaţional George Enescu din Bacău a comentat următoarele: "Mai multe proiecte de modernizare au fost implementate pe Aeroportul Internaţional George Enescu din 2015. Investiţiile au inclus construcţia unui nou terminal de pasageri, turnul de control al traficului aerian, parcări şi alte construcţii necesare unei infrastructuri aeroportuare moderne. De asemenea, un alt proiect foarte important, în curs, urmăreşte creşterea capacităţii portante şi modernizarea pistei şi a suprafeţelor de mişcare aferente. Există investiţii prin care administraţia aeroportului doreşte să îmbunătăţească condiţiile de procesare a pasagerilor, să atragă noi operatori aerieni şi, evident, zboruri şi destinaţii noi spre Bacău şi dinspre Bacău."