World Vision România: 29% din cetăţeni au redirecţionat 3.5% din impozitul pe venit proiectului "Pâine şi Mâine"

D.T.
Miscellanea / 14 martie 2023

World Vision România: 29% din cetăţeni au redirecţionat 3.5% din impozitul pe venit proiectului "Pâine şi Mâine"

Procentul cetăţenilor care redirecţionează 3.5% din impozitul pe venit a scăzut din 2017 până în 2020, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, în 2020, în contextul stării de urgenţă, ANAF a reglementat posibilitatea ca plătitorii de taxe să poată transmită, online, către o asociaţie sau o fundaţie formularul pentru redirecţionarea acestui procent din impozitul pe venit. De atunci, procesul a devenit tot mai rapid astfel că în prezent durează doar un minut faţă de două zile (cât dura înainte pentru a merge să depui actele la ANAF). Cu toate acestea, procentul celor care au redistribuit 3.5% din impozit nu a crescut, ba chiar a scăzut faţă de anul 2017. Concret, dacă în 2017 au redirecţionat 30% dintre cetăţenii contribuabili, în 2020 au făcut-o 29%, conform aceloraşi date.

Ce înseamnă 3.200 de donatori pentru copiii de la sate

World Vision România oferă prin, "Pâine şi Mâine", copiilor de la sate, din clasele P-IV, un program zilnic de after-school cu masă caldă şi două ore de ajutor pentru teme. Programul, derulat din 2016, are în grijă 1300 de copii din mediile cele mai vulnerabile, se adaugă în comunicat.

"Ne dorim ca în 2023 să integrăm încă 100 de copii din comunităţi marginalizate din judeţele Cluj şi Ialomiţa. Ca să îndeplinim această misiune, avem nevoie de 3.200 de oameni buni care să doneze un minut din timpul lor pentru a redirecţiona, gratuit, acest impozit. Dacă nu redirecţionăm, banii se vor întoarce la stat. Studiile noastre arată că unu din patru copii de la sate nu are pe nimeni acasă care să-l ajute la teme, iar doi din zece spun că familia le asigură doar uneori sau nu le asigură niciodată suficientă mâncare", a declarat Mihaela Nabăr, director-executiv World Vision România.

Rezultatele programului Pâine şi Mâine

Organizaţia World Vision România precizează că în comunităţile unde elevii au beneficiat de masă caldă, prezenţa şcolară a crescut în mediile dezavantajate cu până la peste 40%, se precizează în comunicat.

"Experienţa pe care World Vision România a acumulat-o de mai bine de şase ani cu programul Pâine şi Mâine a arătat că serviciile educaţionale şi de consiliere care au loc după şcoală, combinate cu o masă caldă şi alte tipuri de sprijin material pentru rechizite, îmbrăcăminte şi pentru formarea imediată a profesorilor, au crescut prezenţa şcolară în mediile dezavantajate. Mai exact, 74% dintre directorii unităţilor de învăţământ apreciază că prezenţa copiilor la şcoală a crescut cu mai mult de 40% datorită serviciilor din program. Ceilalţi afirmă, la rândul lor, că în şcolile acestora a crescut prezenţa cu între 5 şi 35%", au mai transmis reprezentanţii fundaţiei.

Astfel, jumătate dintre şcolile din program au ajuns să aibă o prezenţă de 99% a copiilor, iar o treime de 100%. În acelaşi timp, rapoartele programului Pâine şi Mâine arată că 85% dintre elevi au înregistrat progres la şcoală, inclusiv la Matematică şi Română, având calificative de "Bine" şi "Foarte Bine".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb