Xerox România mizează pe companiile cu politici ECO pentru triplarea vânzărilor la hârtie reciclată

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 septembrie 2008

Xerox România aduce pe piaţă o gamă variată de hârtie reciclată, încurajând astfel companiile să-şi pună în practică principiile ECO pentru economisirea resurselor şi protejarea mediului înconjurător.

Hârtia reciclată de la Xerox poate constitui o alternativă echitabilă şi ecologică la hârtia obişnuită folosită pentru documentele de circulaţie internă din cadrul companiei. Însă, anumite tipuri de hârtie reciclată pot fi folosite şi în cazul documentelor oficiale. Astfel, pentru hârtia Recycled Supreme, produsă în proporţie de 80% din materiale reciclate, gradul de alb - unul dintre principalele criterii de definire a calităţii hârtiei - este acelaşi ca şi în cazul hârtiei obişnuite.

În 2008, cererea pentru hârtia reciclată a crescut în comparaţie cu anul precedent, iar pentru anul viitor compania preconizează o creştere semnificativă:

"Multe companii din România au politici "verzi" în ceea ce priveşte utilizarea hârtiei, dar au rezerve când e vorba să le implementeze - principalele motive sunt legate de percepţii respectiv de calitatea percepută a hârtiei reciclate şi de costul ei", explică Marius Perşinaru, Country Manager Xerox România şi Republica Moldova. "În realitate, noi putem oferi calitate similară pe produsele reciclate, iar diferenţele de preţ sunt de aproximativ 11%. Ne aşteptăm ca anul acesta, faţă de anul trecut, să se tripleze vânzările pe acest segment", a continuat Marius Perşinaru.

În ultimii ani, tot mai multe companii care operează în România, locale sau filiale ale unor multinaţionale, au adoptat politici ecologiste sau au derulat proiecte de CSR în direcţia protecţiei mediului. În acest context, consumul de hârtie reciclată a crescut, singurele reticenţe invocate de clienţi fiind cele legate de preţ şi calitate. Portofoliul Xerox România răspunde acestor reticenţe cu produse de calitate şi diferenţe mici de preţ.

Din gama de produse pe care Xerox o pune la dispoziţie, utilizatorii pot alege între Recycled Supreme, produsă în proporţie de 80% din materiale reciclate şi albită printr-o metodă specială, fără utilizarea agenţilor optici, Recycled +, Recycled şi Recycled Symphony Colorată produse 100% din materiale reciclate şi certificate "Nordic Swan" pentru emisii reduse în procesul de producţie şi "Blue Angel" pentru protejarea mediului.

Xerox Romania colaborează la nivel naţional cu 3 distribuitori şi 33 de reselleri autorizaţi de la care se pot achiziţiona toate aceste tipuri de hârtie.

Soluţiile Xerox pentru protecţia mediului au la bază conceptul numit "The triple bottom line". Conform acestuia, sustenabilitatea nu mai poate fi privită ca un cost suplimentar pentru afacere, ci reprezintă modalitatea de a dezvolta o afacere, adăugând performanţelor financiare, potenţialul performanţelor sociale şi de mediu.

Despre Xerox România şi Republica Moldova

Xerox România şi Republica Moldova este subsidiară a companiei Xerox, având o activitate pe piaţa locală de peste 35 de ani. Alături de cei 6 distribuitori, 27 de concesionari şi peste 180 de reselleri autorizaţi, Xerox România şi Republica Moldova oferă atât companiilor, cât şi clienţilor individuali soluţii, echipamente şi media de tipărire pentru administrarea eficientă a documentelor.

Portofoliul companiei cuprinde echipamente multifuncţionale şi imprimante alb-negru şi color, destinate atât mediului de afaceri, cât şi utilizatorilor individuali. Acestora li se adaugă diverse suporturi de hârtie, pentru imprimarea de calitate a oricărui tip de documente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb