Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition a fost prezentat la MWC 2023

G.D.
Companii / 28 februarie 2023

Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition a fost prezentat la MWC 2023

Xiaomi a prezentat noul său concept tehnologic, Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition, în cadrul Mobile World Congress 2023 (MWC 2023), conform unui comunicat remis redacţiei. Aceştia sunt primii ochelarii AR (Realitate Augmentată) wireless din portofoliul Xiaomi care utilizează metoda de calcul distribuit, oferind un display la nivel de retină ajustabil la condiţiile de lumină. Cu o conectivitate îmbunătăţită la un smartphone ce utilizează platforma Snapdragon Spaces, device-ul permite urmărirea mişcărilor mânilor la un nivel rafinat, acceptă o gamă cuprinzătoare de aplicaţii pentru afişaje mai mari şi oferă inovaţii avansate la nivelul compatibilităţii între dispozitive.

Potrivit sursei citate, Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition au fost concepuţi pentru a oferi noi experienţe individuale. În loc să se bazeze pe o conexiune prin cablu la un sistem gazdă, ochelarii au o greutate de doar 126 de grame şi integrează topologii de reţea de tip bus foarte rapide, dezvoltate de Xiaomi pentru a atinge conexiuni de date de mare viteză între un telefon şi dispozitiv. Construiţi pe platforma Snapdragon XR2 Gen 1 şi tehnologia de reţea cu latenţă redusă proprietară Xiaomi, aceşti ochelari cu suport Snapdragon Spaces XR Developer Platform asigură o latenţă redusă wireless, de până la 3 ms1 în timpul conexiunilor la smartphone şi o conexiune cu o latenţă full link de până la 50 ms1, performanţe comparabile cu cele ale unor soluţii prin fir.

Aceşti ochelari inteligenţi au o greutate redusă şi sunt realizaţi din materiale de construcţie uşoare, precum aliaj de magneziu-litiu, parţi din fibră de carbon şi o baterie dezvoltată intern cu anod silicon-oxigen. Cu o greutate de doar 126 de grame, reuşesc să reducă disconfortul din timpul utilizării. În plus, prin analizarea a zeci de mii de date referitoare la mişcările capului, ochelarii au fost calibraţi cu precizie, luând în considerare detalii precum centrul de greutate, distanţa dintre rame, unghi, felul în care stau aşezaţi pe nas şi mulţi alţi factori care contribuie la o experienţă superioară, subliniază sursa citată.

Display pentru ochelari AR aproape la nivelul retinei oculare, cu lentile fabricate din sticlă electrocromică adaptabile la condiţii de iluminare diferite

Inginerii Xiaomi cred cu tărie în integrarea perfectă a cerinţelor din lumea digitală şi cea reală pentru ca utilizatorii să poată percepe obiectele virtuale la fel de colorate şi clare precum pe cele fizice. Din acest motiv, dispozitivul trebuie să ofere o calitate înaltă a display-ului şi o calibrare pe măsură.

Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition sunt printre primii din întreaga industrie care au un display la nivelul retinei oculare. Ca şi în cazul display-urilor concept premium, şi în cazul ochelarilor VR există un prag de calitate cu o "valoare critică". În momentul în care rezoluţia angulară sau PPD (pixeli per grad) se apropie de 60, ochiul uman nu mai poate distinge granularitatea. Nivelul PPD al Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition este 58, cel mai înalt indice din industrie adecvat acestei specificaţii calitative.

Folosind un modul optic compus dintr-o pereche de ecrane MicroOLED, Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition au şi prisme pentru ghidarea luminii, cu scopul de a oferi imagini clare. Aceste prisme sunt capabile să funcţioneze în condiţii complexe de reflexie. Astfel, conţinutul redat pe display este reflectat prin trei suprafeţe înainte de a ajunge la varianta finală percepută de ochii utilizatorilor.

Design-ul modulului optic reduce pierderea luminozităţii şi produce imagini clare şi strălucitoare de până la 1200 de niţi. În plus, ochelarii inteligenţi sunt echipaţi şi cu lentile din sticlă electrocromică care se pot adapta la condiţii diferite de iluminare. Aceste lentile transformă experienţa de vizionare în una şi mai captivantă, în timp ce modul transparenţă produce imagini vii şi asigură un raport optim între elementele reale şi cele virtuale.

Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition au şi o funcţie inovativă de recunoaştere a interacţiunilor prin micro gesturi extrem de precisă. Acest tip de interacţiune este o demonstraţie a direcţiei pe care Xiaomi consideră că interacţiunile dintre oameni şi computere o vor urma în viitor, subliniază sursa citată.

Articulaţiile degetelor reprezintă zona de recunoaştere a gesturilor pentru Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition. Articulaţia degetului mijlociu stabileşte orientarea direcţiei, în timp ce degetul arătător este folosit pentru a urca sau merge înainte. Astfel, mişcările de bază din lumea virtuală pot fi realizate foarte uşor. Pe lângă ele, funcţia articulaţiilor degetelor poate fi folosită şi pentru scris. Prin unirea degetului mare cu arătătorul pot fi deschise şi închise diverse aplicaţii. De asemenea, Xiaomi încearcă să adauge şi alte operaţiuni prin mişcarea degetelor de la mâini.

Micro gesturile prin care Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition pot fi controlaţi îi vor ajuta pe utilizatori să folosească aplicaţiile de zi cu zi, să redea conţinutul paginilor web, dar şi să părăsească aplicaţiile, fără a avea nevoie de un smartphone pentru a controla ochelarii.

Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition au încorporată şi o cameră AON cu consum redus de energie care asigură interacţiunea prin gesturi pentru perioade îndelungate şi utilizarea uşoară a funcţiilor. Utilizatorii pot alege şi controlul convenţional prin telefon, care poate fi împerecheat şi folosit ca touchpad.

Experienţa extinsă pe care Xiaomi o are la nivel de interconectare a dispozitivelor a dus la o mulţime de experienţe noi care au putut fi încorporate în ochelarii AR wireless. Dispozitivul poate reda o varietate de aplicaţii prin intermediul ecosistemului, datorită capabilităţilor de streaming ale aplicaţiei Mi Share. Aplicaţii populare, precum TikTok şi YouTube, pot optimiza suprafaţa de redare a ochelarilor, detaliu esenţial pentru a-I transforma într-un ecran mare portabil. În plus, utilizatorii îşi pot personaliza spaţiul vizual prin amplasarea aplicaţiilor favorite în orice loc şi pot ajusta dimensiunea interfeţei prin gesturi spaţiale, îmbunătăţind astfel eficienţa.

Xiaomi a integrat realitatea augmentată pentru a le oferi o experienţă unică utilizatorilor. Spre exemplu, Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition le vor permite acestora să "captureze" imaginea de pe ecranul unui televizor clasic şi s-o transfere pe display-ul ochelarilor. În plus, Xiaomi a introdus şi operaţiuni folosite tot mai des pe alte dispozitive smart, iar prin intermediul ochelarilor o lampă inteligentă poate fi stinsă sau aprinsă prin gesturi spaţiale. Nu lipseşte nici experienţa spaţială audio, deoarece difuzoarele virtuale pot fi conectate cu unele reale.

Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition trebuie împerecheaţi cu un smartphone Xiaomi 13 sau orice alt device compatibil cu Snapdragon Spaces. Ochelarii sunt disponibili într-un design de culoarea titaniului şi sunt adaptabili la trei dimensiuni ale feţei şi nasului. Utilizatorii care suferă de miopie pot folosi o lentilă ataşabilă. În privinţa suportului, ochelarii sunt compatibili cu platformele Qualcomm Snapdragon Spaces, OpenXR şi Microsoft MRTK. Xiaomi intenţionează să colaboreze strâns cu dezvoltatorii de platforme pentru a accelera introducerea VR, se menţionează un comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb