XTB s-a listat pe Bursa din Varşovia

Ziarul BURSA #Companii / 10 mai 2016

X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (XTB), un furnizor internaţional de produse destinate tranzacţionării şi investiţiilor pe piaţa OTC (over-the-counter), s-a listat pe piaţa principală a Bursei de Valori din Varşovia (Warsaw Stock Exchange - WSE), potrivit unui comunicat de presă.

În total, 117.383.635 acţiuni XTB au fost introduse la tranzacţionare. În oferta publică iniţială au fost vândute 16.433.709 din acţiunile societăţii - preţul fiind stabilit la 11,5 zloţi (PLN) pe acţiune, ceea ce poziţionează valoarea totală a ofertei publice iniţiale în jurul sumei de 189 milioane PLN, iar capitalizarea totală a companiei în jurul sumei de 1,35 miliarde PLN.

Grupul XTB oferă peste 1500 de instrumente de tip CFD, având ca active suport perechi valutare, mărfuri, indici, acţiuni ale companiilor listate pe burse, şi până la ETF-uri, în timp ce noi instrumente sunt adăugate permanent ofertei grupului. De asemenea, grupul XTB oferă şi opţiuni bazate pe mai mult de 30 active suport cum ar fi perechi valutare, metale preţioase, mărfuri şi indici. În 2015, media trimestrială a conturilor active ale clienţilor grupului XTB a fost de peste 15 mii. În 2015, CFD-urile bazate pe indici au reprezentat 42% din câştigurile totale brute ale grupului din tranzacţionarea instrumentelor financiare în valoare de 285,6 milioane zloţi, CFD-urile bazate pe Forex 32%, iar CFD-urile bazate pe mărfuri 26%.

Grupul XTB funcţionează pe baza licenţelor acordate de autorităţile de reglementare financiară din Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii, Turcia, Cipru, şi Uruguay. În prezent, grupul se concentrează pe creşterea businessului în 12 ţări cheie, incluzând Polonia, Spania, Cehia, Turcia, Portugalia, Franţa şi Germania. Grupul XTB deţine o poziţie de lider în pieţele cele mai dinamice ale Europei Centrale şi de Est (Polonia, România, Cehia şi Slovacia), care au reprezentat în anul 2015 60.8% din media trimestrială a numărului de conturi active ale clienţilor grupului, conturi în care cel puţin o tranzacţie a fost efectuată în ultimele trei luni. Europa de Vest a reprezentat în 2015 32,8% din media trimestrială a numărului de conturi active menţinute de grup, având o creştere medie anuală a veniturilor de 30% în perioada 2012-2015. Dincolo de extinderea activităţii în CEE şi în Europa de Vest, strategia grupului XTB include creşterea pe pieţe noi, cum ar fi Turcia sau America Latină, precum şi continuarea dezvoltării diviziei de operaţiuni instituţionale ale grupului (X Open Hub Londra). Operaţiunile Companiei sunt reglementate şi supravegheate în pieţele în care aceasta activează, inclusiv în UE, unde operaţiunile se desfăşoară pe baza "Paşaportului unic European".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb